dinsdag 26 maart 2013

1308 - DAT ER ZOVEEL TJOEK TJOEKS RONDLOPEN DANKEN WIJ DE KOEKOEK


***

Dinsdag 26 maart 2013

Buienmaand

Zon 6u32-19u06

H Ludger

Is Sint-Ludger vochtig, dan blijft de korenzolder lochtig

.

1308 - DAT ER ZOVEEL TJOEK TJOEKS RONDLOPEN DANKEN WIJ DE KOEKOEK

 

°°°

Als komt dat varken met die lange snuit

 

Dan is ’t vertelselke uit…..

 

°°°

N’en Tjoek Tjoek is een mooi West Vlaams woord waarmee elke vreemde snuiter M/V in de straat wordt bedoeld, al hebben we voor een negroïde iemand wel het woord ‘Karaboeja’. Daar zit niets verkeerds in die woorden, die trouwens meteen zeer duidelijk zijn en precies zeggen waarvoor ze staan. Voor de rest zijn er Antwerpenaren en Kempeneirs, naast het verwerpelijke soort dat Frans meen te moeten spreken, omdat ze denken dat wij platter naar het toilet gaan dan zij. Kustbewoners zijn dan weer een andere soort Vlamingen, die weinig gemeen hebben met grens-bewoners van tegen ‘de schreve’ met het Fransche. In die veelhoek van ‘Bachten de Kupe’ tussen Sluis, De Panne en de Schelde wonen de ‘hart-Vlamingen’ gelijk ze van zichzelf zeggen.
Zoals U ziet, zit het in elke mens ingebakken om zijn domein af te bakenen, waarbij het moet gezegd dat die van Antwerpen en die van Hasselt net hetzelfde doen : ook bij hen is ‘Oost West, thuis best’, zoals het was in alle eeuwen der eeuwen. Amen.
°°°
Maar ineens is dat niet meer waar. Aan de grenzen zijn de slagbomen weg en ’t is overal  Den Zoeten Inval. Hoe vreemder en hie excentrieker, hoe liever. Als we ze maar mogen onderhouden! In het Ieperse (en elders?) hebben we daarvoor, net als voor de madammekes die altijd de allernieuwste mode achterna lopen, het mooie woord ‘nieuwloopte’.
Dat ‘nieuwloopte’ is zelfs ingeburgerd geraakt in het getrouwd leven van o zo vele getrouwde koppels. Stilaan geraken er meer ‘nieuw samengestelde gezinnen’ dan gelukkig getrouwde  families met maar één vader en één moeder. Het zijn bijna rariteiten geworden, de koppels waar de eeuwige liefde langer dan een paar kinderen duurde..
Ik heb me lange tijd afgevraagd hoe dat toch zover is kunnen komen, en dacht altijd dat het alleen  aan de laksheid van de Tsjeven lag. Altijd maar toegeven is ook een manier waarop men zijn kinderen groot brengt…. Maar het artikel hieronder onthult toch wel iets anders, en deze keer heeft het kwaad een naam : dat bleekscheet karnemelk-jonk van die Yasmine Kerrbache is de dader.
°°°
Samengevat : hoe Linxer, hoe vreemder. En vice versa! Het is lijk n’en kwâen oend (hond) die probeert zijn staart eraf te bijten…..

°°°

Ter zake :

Voor sp.a mag de hoofddoek

26/03/13, 05u25  − Bron: Belga

°°°

De nieuwe sp.a-beginselverklaring begraaft het verbod om op het werk een hoofddoek te dragen. Dat schrijven de Coreliokranten. .

"In plaats van de verschillen te verstoppen, leren we beter manieren om ermee om te gaan. In die zin is het logischer om voor bepaalde functies te vertellen wat we willen, in plaats van een lange lijst op te stellen van wat we niet willen." Yasmine Kherbache, gemeenteraadslid in Antwerpen, hield de pen vast van het onderdeel diversiteit waarover de sp.a begin juni congresseert. Daarbij zetten de socialisten zich af tegen een hoofddoekenverbod.

 De koerswijziging hing al even in de lucht. Het Antwerpse hoofddoekenverbod - een idee van gewezen burgemeester Patrick Janssens - lag onder vuur. Bovendien bleek de sp.a niet consequent. De Gentse partijafdeling, met burgemeester Daniël Termont op kop, verwierp zo'n verbod. Electoraal maakte het de partij kwetsbaar. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen deed dit symbooldossier heel wat kiezers overlopen naar Groen en PvdA. .

°°°

Mocht dat nu eindelijk eens doordringen tot de grote massa van onze mensen : Linx heeft onze samenleving kapot gemaakt. Eerst door aan iedereen te beloven dat ze zonder te werken ook als rijkaards konden leven, en daarna, toen hun planeet begon te tanen, door massaal nieuwe kiezers van elders van alle coleur en van alle slach, in te voeren. Eerst werd de zedelijkheid ondermind door van het ene uiterste in het andere te veervallen. Vroeger hadden de kinders snotneuzen, en nu hebben de snotneuzen kinders. Als ze al niet ‘ge-aborteerd’ werden… want de leute moest kunnen voort duren. Toen dat spelletje bezig was en nog aardig lukte ook, want men was er ondertussen zeker van dat de bomen tot in de hemel groeiden, werd dat dubbel programma uitgebreid op grotere schaal, van IJsland tot Cyprus, en men haalde ondertussen het geld waar het zat : uit de zakken van de buurman.
Maar (en nu zijn we zover) dan kwam er een varken met een lange snuit, en ’t vertelselke is uit.

 

°°°

De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

 

De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

 

De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zelfs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

 

 

 

°°°



°°°

 

 

Geen opmerkingen: