woensdag 27 maart 2013

1313 - HOE LAAT IS HET NU PRECIES LAAT OF TE LAAT?


.
1313 - HOE LAAT IS HET NU PRECIES LAAT OF TE LAAT?
 
°°°
Voor eenieder die al het uurwerk kent….
 
It’s now (in 2014) or never
°°°
 
De vraag stellen, is ze beantwoorden….
 
°°°
Ter zake :
Onderwerp: Het is één voor 12.
°°°
Ter info, in de school van Julie en Mathieu is er geen grootouders feest meer vanaf dit jaar. Volgens sommige bronnen omdat er allochtone kindjes in de klas zitten waarvan de grootouders in Marokko zitten en zij dan niemand  hebben. Met andere woorden onze kindjes en grootouders zijn de dupe van het verhaal. Ik laat dat echter niet zomaar voorbij gaan en ben volop langs diverse wegen bezig om daar iets aan te doen.
Komt het ooit nog goed in Vlaanderen?
Dit gaat te ver...wat een idioot is minister SMET ! Begrijp je dit ?
Turkse les
Een katholieke school in Lommel heeft een Turkse juf in dienst genomen om het grote aantal Turkse kleuters in hun eigen taal te begeleiden. De meeste Turkse kleuters kennen geen woord Nederlands als ze op school aankomen. Doordat ze veel dingen niet begrijpen, lopen ze een grote leerachterstand op,” zegt de directeur. En die achterstand gaan ze dus wegwerken met… lessen Turks. Onbegrijpelijk, maar dat zal wel aan ons liggen. Nog straffer is dat Juf Asli zelf geen gebenedijd woord Nederlands spreekt.
Minister Smet - niet toevallig van de SP.a, met de ‘a’ van ‘Allochtoon’ - juicht het initiatief toe: “Het kleuteronderwijs moet veel meer inzetten op een rijke taalomgeving.”
Tja, met het voorbeeld van een juf die zelf geen woord Nederlands kent…
Faciliteiten
De directeur van basisschool Sint-Jan geeft toe dat de ouders van Nederlandstalige kinderen ‘nogal sceptisch’ reageren. Maar, “we hopen dat ook hun kinderen hier iets van opsteken.
 
Een paar woordjes Turks zijn ook voor hen een meerwaarde.” Met andere woorden: de Vlamingen moeten zich maar aanpassen! Vermelden we nog dat het initiatief er kwam op vraag van de Turkse gemeenschap. Die wou dat haar kleuters in hun moedertaal opgevangen zouden worden.
Dat komt er van.
Als Franstaligen zich niet moeten aanpassen in Vlaanderen, waarom zouden Turken of Marokkanen dan geen faciliteiten krijgen? Onderwijs en rechtspraak in hun eigen taal? Een Turkse juf in Lommel, Marokkaanse rechters in Antwerpen? Dat ruikt naar masochisme en op termijn culturele zelfmoord. Als dit allemaal normaal is, dan gaan wij toch lekker in Turkije wonen niet? Moet toch fantastisch zijn dat wij in onze moedertaal alles kunnen manipuleren... of zou dat daar niet lukken?
Mensen neem initiatief en doe hier wat aan!!! Het is één voor 12.
°°°
 
Met deze tweede mail van mijn vrienden uit het Vaderland, geef ik mij een beetje bloot. Niet erg, want vandaag is de Lente terug in het land. U zult immers al lang gesnapt hebben, dat die vrienden uit…het Katholiek Onderwijs stammen. Het moet dus voor de StaatsvUIligheid klein bier zijn, om hen op te sporen en te broodroven wegens on-vaderlands gedrag. Mijzelf kan dat allemaal niet schelen : ik sta onder de Hoge Bescherming van Il Cavaliere, de Ridder-Redder van Italië, want ik ben een van zijn kiezers. En Van Ramp Aai Aai kan de pot op! Want vooraleer iemand mij bij de lurven (wat is dat?) kan vatten, moeten ze eerst 3 geweldige Duitse Herders afknallen die speciaal getraind zijn om belgicisten van de Opsporings-sectie neen niet bij de lurven of in de kuiten, maar elders te bijten. Ze zij  daarop extra verlekkerd omdat ze van de slager achter in de straat altijd van die dingen toegeworpen krijgen van stieren,
°°°
Maar in plaats van de mensen lastig te vallen, zouden ze beter een oplossing geven aan de vraag, hoe laat het nu zit met de wijzers van de klok. Laat, later, laatst. Of te laat? Dat is niet onbelangrijk om weten, want volgend weekeind moet de klok nog een uur vooruit en dan is het zekerlijk te laat!
 
°°°
°°°

Geen opmerkingen: