donderdag 14 maart 2013

1484 - OVER ATHEÏSTEN EN ANDERE TISTEN


.
1484 - OVER ATHEÏSTEN EN ANDERE TISTEN
 
De wereld is gemaakt met passer en winkelhaak
 
De passer voor de cirkel en de winkelhaak voor de rechte hoeken… Anders gezegd : de Loge heeft de rechthoekige cirkel uitgevonden. Indien niet, dan de cirkelvormige rechthoek. Maar iets uitgevonden hebben ze zeker!
°°°
Over de eerste soort, de A-the-ïsten (*)  kan ik kort zijn. We moeten alleen zien hen met veel medelijden te omringen, want ze zijn ziek. Het is, net als aids, een ‘afwijking’. Dat is gewoon een ander woord voor gestoord. Ze missen een bepaald gen; een gevoel zonder hetwelk een mens geen mens kan zijn.
Voorbeeld : ze verafschuwen al dat kerkelijk gedoe, maar kunnen niet nalaten ermee intens bezig te zijn. Telkens de gelegenheid zich voordoet. Waarschijnlijk in de overtuiging om zodoende zieltjes te beïnvloeden, gelukkig zonder de uitroep Allah ô Aklbar. Al kan het natuurlijk ook zijn, dat ze dat doen om hun hoge geleerdheid te demonstreren. Iets in de zin zoals Darwin  de mosterd vandaan heeft gehaald : door de wereld te wijzen op de evolutie, terwijl het Scheppings-verhaal juist uitgaat van dezelfde …evoltie. Zie de 7 symbolische dagen waarin de Schepping gestalte kreeg. Met als top of the bill, de ‘wording’ van de mens... Gewoon de verbeelding laten werken, en zelfs het Geheim van de Biechtstoel zal duidelijk worden.
Dus zwijgen we over die sukkelaars, en houden ons bezig met die andere ‘tistens’, die naast de ziel van het kind, ook de ziel van hun aangeslotenen hebben vergiftigd. Niemand beter dan ’t Pallieterke kan die dingen scherp stellen. Vandaar onderhavig uittreksel. Veel leesgenot toegewenst.
Atheïsten : anti, tegen ‘theo’ (God) : ze zijn dus tegen iets dat volgens hen niet bestaat…. Klinkt ietwat verward. Het woord agnostocus zit, omdat het niet direct vertaalbaar is, ietwat ingewikkelder in elkaar. Maar het komt daarop neer, dat ze iets ontkennen dat niet bestaat. 2 x negatief is in de wiskunde weer positief… Dus bevestigen ze het bestaan van een Opperwezen.
Pas maar op dat Tjenne Vermeersch niet wakker wordt!
 
°°°
Ter zake :
Als CD & V nog niet levert…
Zij vormen het middenveld en hun inzet blijft bewonderenswaardig. Hun enige fout: ze zijn naïef geweest. Misschien is dat niet eens echt een fout. Voor mensen die zich onvoorwaardelijk en belangeloos voor ‘het goede doel’ inzetten, is het wellicht zelfs noodzakelijk.
Vanuit die naïviteit hebben ze te veel geloof gehecht aan het mooie verhaal waarbinnen zo’n ACW zich graag situeert. Die brave lieden kunnen op twee manieren reageren: ofwel vallen de schellen van de ogen en dan dreigt de gefrustreerde verzuring. Wie zich door iemand
bedrogen voelt in iets waarin hij ooit een groot geloof had, krijgt een opdoffer te verduren die diepe sporen nalaat. Anderen zullen hun blindheid juist gaan cultiveren en nog meer het zogenaamde eigen nest ophemelen en tegen alle ‘laster’ verdedigen. Beide reacties zijn menselijk en hebben niets met een moreel failliet te maken.
Moreel failliet
Ook de top van het ACW ging niet moreel failliet. Die was dat namelijk altijd al. Het ACW functioneerde steeds als een structuur waarvoor de structuur belangrijker was dan eender wat. Dat soort organisaties werkt machiavellistisch en steeds met het oog op het eigen belang. In het geval van het ACW was dat eigenbelang niet datgene waar dit blad voor staat. De Vlaamse ontvoogding bleef voor dat ACW altijd ondergeschikt aan de drang om binnen het Belgische establishment te kunnen functioneren. Het ACW-apparaat – we hebben het niet over al die ACW’ers – wilde de Vlaamse staatswording nooit echt ondersteunen en werkte die zelfs tegen. Zo’n vereniging kan dan, wat ons betreft, ook niet meer moreel failliet gaan.
Dat ze tegen een hoog tempo haar macht ziet smelten, verheugt ons uitermate. De volgende maanden zal blijken of de reus zich nog herstelt. We onthouden ons van voorspellingen.
Maar de machtige ACW-koepel wankelt.
Het ontslag van minister van Financiën Steven Vanackere is meer dan een detail. Hij werd door de oppositie stevig aangepakt, wat natuurlijk de taak van een oppositie is. Als een minister daarvoor de handschoen in de ring gooit, dan regent het wereldwijd dagelijks dergelijke handschoenen. Maar Vanackeres politieke strot werd afgesneden door de liberale coalitiegenoten én door signalen uit zijn eigen partij, die hem liever kwijt dan rijk was.
ACW-leprozen
Dat laatste bleek bij de aanduiding van zijn opvolger. De CD&V-top zat na Vanackeres ontslag in een situatie die vergelijkbaar is met die van de kardinalen in conclaaf. Die zijn er als de dood voor dat er een paus uit de bus komt die later ooit op één of andere manier met een pedofilieschandaal in verband kan worden gebracht. Zo wilde CD&V onder geen beding een opvolger voor Vanackere die ook maar iets met het ACW te maken zou
kunnen hebben. Koen Geens is dan ook een centrumrechtse advocaat/hoogleraar uit de stal van Kris Peeters. Dat hij ook de advocaat van datzelfde ACW was, leert meer over de commerciële soepelheid van topadvocaten dan over Geens’ persoonlijke politieke voorkeuren en banden. Het ACW zocht een betrouwbare vakman en Geens zocht grote klanten. Zo komen dat soort combinaties tot stand. Verder geen vragen over stellen, luidt het motto.
Met Pieter de Crem bevorderd tot vicepremier, Koen Geens aangeduid als minister van Financiën en Hendrik Bogaert als staatssecretaris, stuurt CD&V een ploeg op het regeringsveld die rechtser oogt dan ooit zelfs maar voor mogelijk werd gehouden. Dat iemand als Servais Verheirstraeten de ACW-meubelen moet redden, zegt alles over de verschrompelde positie van het ACW.
CD&V probeert zich nog wel als de partij van het middenveld te profileren, maar houdt de officiële ACW-figuren nu wel(even) op de reservebank. Voeg aan dat lijstje partijvoorzitter Wouter Beke en de absolute nummer één Kris Peeters toe en de tekening is meer dan duidelijk. De tijd dat ACW’ers als Jean-Luc Dehaene, Yves Leterme, Inge Vervotte, Jo Vandeurzen en Etienne Schouppe de partijtop bevolkten, is niet eens zo lang geleden.
Nauwe schoentjes
Met die ‘rechtse’ ploeg dreigt de partij nog meer in nauwe schoentjes te komen. Ze zit nog altijd in een regering met een PS die zich in haar kiesgebied op de linkerflank bedreigd ziet en juist daar dringend punten moet scoren. De CD&V-ministers mogen dan opvattingen huldigen die de centrumkiezer kan smaken, hun daden dreigen daar fel mee te zullen botsen. Meteen valt voor Kris Peeters het Vanackere-excuus weg. Diens niet zo overtuigende parcours was geen smet op het blazoen van Peeters.
Tenslotte behoorden Vanackere en de Vlaamse minister-president tot sterk verschillende bloedgroepen in de CD&V. Dat wist iedereen. Maar als Geens niet levert, dan besmeurt dat wel Peeters’ imago.
Wanneer mensen als De Crem het regeringsschip niet op de door Vlaanderen gewenste koers kunnen duwen, welke
CD&V’er kan het dan wel? Kris Peeters heeft nu alle CD&V-touwtjes in handen: hij kan dan ook helemaal op het resultaat afgerekend worden. Kortom, tegenover de centrumrechtse kiezers valt elke verontschuldiging weg als de CD&V nu tegen de PS geen vuist maakt.
137 dagen, zolang is het geleden dat Jan Fabre van zeven mannen slaag heeft gekregen. De daders zijn nog steeds op vrije voeten. Vorige week kreeg Jan Fabre twee volle bladzijden aandacht in de Gazet van Antwerpen. Noch de GvA-jounalist, noch Jan Fabre repte met ook maar één woord over het zinloze geweld dat de kunstenaar heeft moeten ondergaan. Wij doen daar niet aan mee! De aanslag op Fabre mag door de media niet weggemoffeld worden. Help ons de daders te vinden.
Sta ons toe, beste lezer, het ACW-verhaal hier vooral politiek te bekijken, want het gaat echt over meer dan een dag na dag verder uitdijend schandaal in die grote vereniging. Wie het in dat verband heeft over het morele failliet van het ACW, vergist zich grondig. Voor die vele, vele mensen die hun eerlijke maatschappelijke engagement vorm geven in één van de ACW-verenigingen, gaat het absoluut niet over een moreel bankroet
°°°
 
Toch nog iets over die verkrampten die denken dat zij bij de eersten zijn om het Licht uit te doen. Hun geraas is even oud als de  Kerk zelf en toch blijft deze maar groeien. Het doet soms denken aan pesticiden op de gewassen, om de insecten te verdelgen. Hoe meer pesticiden – tot op zekere hoogte – hoe beter de oogst….
Verdedig ik dan de Kerk? Precies alsof dat zou nodig zijn! Of alsof ik daarvoor de geschikte persoon zou zijn. Of dat de Kerk dat niet zelf kan, gesteld dat ze Leiders heeft met haar op hun tanden, en die geen Djezekes-dieven zijn. Wat jammer genoeg al een paar decennia het geval is.
Wat ik wèl verdedig, is het eerbiedwaardig huis, dat oud gebouw, dat doorheen de eeuwen, naast – akkoord - het onrecht aan Vlaanderen aangedaan, ons al die tijd toch beschermd heeft tegen de oprukkende Islammerij, te beginnen met de Kruistochten . Was ‘Rome’ er niet geweest, dan had geheel het Westen hetzelfde lot ondergaan als Noord-Afrika, zodat wij allen dan ‘gelovige Moslims’ zouden geweest zijn. En zoals U weet, deze ‘godsdienst’ beledigen staat gelijk met onthoofding. Als ‘Rome’ er niet meer zou zijn, omdat de kerken leeg gelopen zijn en alle priesters uitgestorven, wie zal dan op de barricaden staan? Toch Verhofstadt &  niet, want die zullen dan al lang de pijp uit zijn, naar veiliger oorden. Samen onderweg met de roestige vastheid van Haiku-Herman, de ET met het vogelkopje.
Dat we van wilde bos-apen onderwijl nog beschaafde lui zijn geworden, die kunnen lezen en schrijven, is niet dank zij de Loge, maar dank zij de Kerk. Maar macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut.  Dan zijn er mensen nodig zoals Pater Damiaan, of Sint Franciscus, de predikte voor de vogeltjes…. En met eigen handen het ingestorte kerkje herstelde, wan t ook toen waren de kerken in Italië leeg gelopen, waren er geen priesters meer en weerden de armen en de melaatsen aan hun lot over gelaten…..
Naast verstandelijke argumenten in het voordeel van de Kerk, zijn er nog een berg andere argumenten die minstens even  belangrijk zijn. Die werden via de opvoeding tot voor kort iedereen gratis toegeworpen. Men moest ze alleen, lijk alles in het leven dat U wordt toegeworpen, opvangen om ze te kunnen koesteren. Daar waren zelfs geen woorden voor nodig. Maar over het waar? en het hoe? na ons, daar hebben we het raden naar.
Als onze dagen in het Westen geteld zouden zijn, kunnen we dan met zijn allen niet uitwijken naar Zuid Amerika? Naar Argentinië; bijvoorbeeld, het land van de cowboys en van de kampvuren?
Daar zijn toch na de oorlog veel slechte Duitsers naartoe gevlucht?! En misschien ook wel slechte Italianen… Misschien dat het nu tot op het bot uitgespit wordt dat Papa Bergolio, vader van, op die manier daar is terecht gekomen!. Misschien is hij wel de Italiaanse Dokter Mengele, de Engel des Doods, geweest!  Het heeft zelfs lange tijd de ronde gedaan, dat Hitler in een U-boot naar Argentinië zou gevlucht zijn.
JaJa, dat zal het zijn! De fascisten hebben het Vaticaan veroverd! Ratzinger was ooit een ‘Hitlerjunge’ aan het Flak- geschut, vader Bergoplio was misschien de rechterhand van Mussolini… gevlucht naar het land van Evita Peron,die ooit voor hem kan gezongen hebben  van   d’nt cry for me Argentina…..
Het zou me zelfs geen zier verwonderen, mocht het voortreffelijk  Argentijnse runder-lapje vol hormonen op U bord,    Nationaal-Socialistische roots hebben!
°°°
 
°°°
 
 

Geen opmerkingen: