vrijdag 22 maart 2013

21 01 1299 GEGESELD MET DOORNEN GEKROOND DE WEG OPGEJAAGD OM GEKRUISIGD TE WORDEN


***

Vrijdag 22 maart

Zon 6u41-18u59

H Reinhilde van Maaseik

.

1299 GEGESELD MET DOORNEN GEKROOND DE WEG OPGEJAAGD OM GEKRUISIGD TE WORDEN

°°°

 

°°°

We naderen de Goede Week, waarin overal ter wereld de Christenen het Lijden en Dood van de Heer van 2000 jaar geleden herdenken. De 40-daagse Vasten is weer bijna voorbij, en omdat de media het daar nooit meer over hebben, maar over de progressieve  ‘Ram Madam’, doen we het dan maar zelf. ‘We’, wie zijn dat? Dat zijn de ‘alternatieve media’, heb ik ergens gelezen… Mooi woord. Klinkt een beetje zoals ‘alternatieve energie” en die doet mij denken aan de draaiende wieken van de rij ouderwetse windmolens aan de oever van de vliet….  
En opeens is de Lente daar. Ick sie die bloemkens hangen, dies is mijn hert verblijd. Vrouwlief heeft vandaag de eerste paas-lelies uit de tuin in huis gebracht. Spijtig, zegt ze, dat we ze dit voorjaar weer niet zullen zien staan in het  Begijnhof in Kortrijk. Nog waar ook : zouden daar nu helemaal geen Plechtige Communicantjes, als kind-broudjes in wolken van witte tulle en kant, stoetsgewijs voorbijkomen? En dat melodieuze ‘Veni sacti spiritum’, zou daar nog iemand zijn die zich dat herinnert?  Daar in ons eigen mooie Vlaanderen is dat alles voltooid verleden tijd. Hier in het oude Italië hebben we de troost, dat een huwelijk voor de Pastoor in de kerk meteen ook geldt als burgerlijke trouw. Want, zegt mijn vrouw, zou dat geen mooi gebaar zijn van wederkerigheid inzake ‘ethische verworvenheden’? De Loge zou iets kunnen terugdoen, en ook de trouw voor de Kerk burgerlijk over te nemen. Wedden dat de Schepen van Burgerlijke Stand dan zo goed als werkloos wordt?
°°°
Ik vermoed, dat Paus Franciscus, net als Paus Woytila dat vroeger deed, de Kruisweg blootsvoets zal afleggen ergens in het antieke Rome. Misschien wel op het Forum Romanum, waar ooit de golven ter dood veroordeelde Christenen door liepen, met koorden aan elkaar gebonden, onderweg naar het Colosseum, waar ze voor de leeuwen zouden gegooid worden.
°°°
Waarom ik van die Kruisweg en ‘voor de leeuwen gegooid worden’, spreek? Omdat, nu Mohbama in Jeruzalem rondloopt, op zoek naar vrede, de mensheid tussen twee oorlogen in, ook altijd ergens onderweg is. Zij het iedere keer op een nieuwe kruisweg. Dat was grosso modo mijn reactie bij het lezen van de boodschap van vandaag van Premier Medvedev van Rusland, die de EU van nu vergelijkt met de vroegere USSR.
°°°
“Ge moet het maar doen’, zou BDW zeggen. Enfin, over Cyprus is het laatste woord nog niet gesproken, en nog minder is dat het geval voor de EUSSR. Maar daarover laat ik Xander aan het woord. Zie hieronder.
Ik beperk me op dit blogje, om de ruwe realiteit van de Vlaamse Kruisweg te belichten. We moeten vooral de nagels in onze schoenen weten zitten, om ze efficiënt te kunnen plat slaan.
Hoe en waar die ,nagels steken, zal nog een tijdeke kort samengevat, onderaan elk stukje blijven staan. Niet om ons in de miserie te blijven wentelen, maar om zoveel mogelijk mensen te doen nadenken, en vooral wat er moet gebeuren om met die 3 doodvonnissen te doen zoals in de Ballade van de Drie Rechters.

°°°

Ter zake :

Crisis Cyprus: Russische premier vergelijkt EU met Sovjet Unie

Xander 21-03-2013 03:29- in economie, eu, rusland

°°°

Spoedoverleg Barroso met Medvedev en Putin in Moskou - Duitse MinFin: 'Banken op Cyprus gaan mogelijk nooit meer open' - Cyprus doet mogelijk greep in pensioenfonds

Zelfs in Moskou vindt men dat de Europese Unie als twee druppels water op de voormalige Sovjet Unie is gaan lijken.

De Russische premier Dmitry Medvedev heeft zware kritiek geuit op de Europese Unie en Cyprus. Volgens hem zijn zij 'als een olifant in een porseleinkast' tekeer gegaan. 'Alles wat ze fout konden doen hebben ze fout gedaan... Ik kan sommige besluiten alleen maar vergelijken met de Sovjet autoriteiten, die eveneens niets gaven om het spaargeld van de bevolking.'

'Dit is de 21e eeuw en we leven onder marktcondities. Iedereen heeft erop gehamerd dat de rechten van eigenaren moeten worden gerespecteerd,' vervolgde Medvedev. Hij waarschuwde dat het besluit de Cypriotische banken dagenlang te sluiten kan leiden tot het einde van de complete bankensector op het eiland. 'Het zal ophouden te bestaan.' Ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei gisteren dat de banken op Cyprus 'misschien wel nooit meer open gaan.' (6)

De voorgestelde gedwongen bijdrage van alle bankrekeninghouders heeft volgens de premier 'duidelijk veel weg van een inbeslagname en onteigening. Dit is echt absoluut onvoorstelbaar.' (2) Eerder had ook president Putin de EU maatregelen scherp veroordeeld. Veel rijke Russen, waaronder de nodige maffiafiguren, hebben hun zwart verkregen vermogen weggesluisd naar Cyprus omdat de banken hier veel hogere rente gaven dan elders.

 Barroso naar Moskou

Gisterenavond vloog EU Commissiepresident José Manuel Barroso naar Moskou voor spoedoverleg met president Putin en premier Medvedev. Omdat Cyprus openlijk hengelt naar financiële hulp van het Kremlin en de geruchten dat de Russen de Cypriotische banken willen kopen of zelfs al hebben gekocht aanhouden (5), wil de EU de vinger aan de pols houden. In Brussel is men namelijk erg benauwd dat de Russen te veel invloed krijgen op het eiland, dat rijk is aan gasvoorraden. (3)

ECB schort noodkredieten op

 De ECB heeft de betaling van noodkredieten, waar Cyprus al sinds de herfst 2011 compleet van afhankelijk is, opgeschort. Hiermee komt het staatsbankroet van het eiland steeds dichterbij. De regering van Cyprus krijgt nog een paar dagen de tijd om met alternatieve maatregelen te komen en de totale instorting van het bankensysteem te voorkomen (4).

Eén van de serieuze maatregelen die worden overwogen is een greep doen in het pensioen- en sociale verzekeringfonds, waar zo'n € 5 miljard in zit. Spanje heeft dit ook al gedaan en het geld van pensioenen gebruikt om de eigen staatsschulden op te kopen. (7)

 EUSSR

Dat de 'EUSSR' het laatste decennium in steeds meer opzichten op de voormalige dictatoriale Sovjet Unie begint te lijken zal voor volgers van de alternatieve media geen nieuws meer zijn. Zo lijkt de compleet ondemocratisch aangestelde Europese Commissie als twee druppels water op het voormalige Sovjet Raad van Ministers, die op autoritaire wijze de lakens uitdeelde. Ook het Europese Parlement is een exacte afspiegeling van dat in Moskou: vrijwel zonder macht en slechts bedoeld om de democratische schijn van het systeem op te houden.

'Dit eindigt altijd in bloedvergieten en oorlog'

Vaste analist Tyler Durden van de onafhankelijke financiële site Zero Hedge constateert dat 'het concentreren van ongelimiteerde besluitvormende macht in de handen van een zeer klein aantal ruziënde individuen' zoals in de EU is gebeurd 'altijd, altijd eindigt in een absolute ramp, bloedvergieten en uiteindelijk oorlog. Triest genoeg kan nu niets meer iets veranderen aan het uiteindelijke gevolg van deze aan de gang zijnde systeemcrisis. We kunnen ons hooguit zo goed mogelijk voorbereiden en het beste ervan hopen.' (1)

°°°

 
Marianne Thyssen, het bleekscheetje van de Tsjeven, bijna nog het enige pronkstuk in voorraad, in Terzake bezig gehoord over het dor Cyprus afgeschoten Europees ‘diktat’? Daat was, zei ze eerst niks mis mee, maar er was wel verkeerd ‘gedommuiniceerd’. Even laten was het al, dat de Cyprioten zelf niet goed wisten wat ze wilden, want ze zijzelf hadden toch aan de Eiro-bonobo’s die regeling voorgesteld..
Een 10/10 in de les Tsjeefs voor Dummies’.
Een ander paar mouwen was die andere Tsjeven-teef, die Mia Barones Doornaert, in Terzake van de dag voordien. Een parel van een feeks, deze keer. Ja, ze was praktiserend katholiek en het was hoog tijd dat de katholieken wat mondiger werden. Dat was een klein debatje met de flaue plezante, de god-loochenaar van dienst, over de vraag waarom toch wereldwijd dat conclaaf zoveel aancahct had gekregen. De vraag werd gesteld maar het bleef daarbij.
Ik denk als ik mijn steentje mag bijdragen) dat het was omdat de media vooral bij ons al jarenlang zodanige humbug verkopen, dat ze nu inzien, dat de mensen snaken naar iets zinvoller. Men heeft het Geloof afgebroken en geridiculiseerd, maar uitgeroeid, dat is wat anders. Komt daar nog bij, dat de meeste mensen hunkeren naar een vader-figuur zaosl de H. Franciscus, want diep in hun hart zijn ze Goede getrouw gebleven.
Bewijs: meer dan een halve eeuw heeft het Communisme geprobeerd het Christendom te verdringen in Rusland, waarna de volgende generaties op de puinen van het Rode Regime, de eredienst in ere herstellen.
De ‘Born-to-Kill”-generatie (zie uitleg onderaan kader) bij ons is een beetje een spelbreker geweest, maar samengaand met de de-generatie van de Parijse invloeds-sfeer, gazat de weg van de Lage Landen gewon door. Naar omhoog. De Euro-gekte gaat voorbij, maar een volk zal nooit vergaan.
Gewoon niet vergeten waar ede vijand zit. Om vervolgens deze systematisch te bekampen. S

 

°°°°°°

De Leiders die we 70 jaren lang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

 

De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

 

De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

 

De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m”n-Klotens…..

°°°



°°°

 

 

Geen opmerkingen: