donderdag 25 april 2013

1351 - POLLE IN VOLLE GALOP TEGEN DE BUFFALO’S VAN DE HUMO(R


1351 - POLLE IN VOLLE GALOP TEGEN DE BUFFALO’S VAN DE HUMO(R)

°°°

De afgang van een Volbloed-Tsjeef via de artiesten-uitgang

 

Via de Loge der Niveanen

°°°

Als ik de Polle een goede raad mag geven : doe beroep op de hulp (de gulp?) van Sire de Sex- en Coburger. Dat is een ervarings-deskundige in dergelijke delicate vrouwenkwesties. Presenteer U voor de koffie aan het Hof, vergezeld van Uw huidige vrouw en Uw advocate. Sire overtuigen zal alsdan niet moeilijk meer zijn, vooral als U hem met elke dame een privé-onderhoud toestaat, off the record, of course. Wat zeem aan zijn baard, onderwijl een spreekwoord debiterend over ‘leven en laten leven’. Ge zult zien : Humo legt zich zò neer bij Uw eisen! Want de Sire is een vrouwenkenner, en het vlees dat U in de kuip hebt, mag gezien worden.
En dan gaan we van start!!!!
*
Meneer de JugePee, dat van ‘DSK in Vlaanderen’ was maar om te lachen, hoor! Wij van de Homu, wilden de mensen alleen maar aan het lachen brengen. Want wij wisten dat er geen bewijzen waren, zelfs geen aanklacht en al zeker geen rechtszaak. Dat alles zo maar berustte op frustraties van speelkameraadjes in de wandelgangen en in de donkere archief-kamertjes waar de dingen des levens zo maar op de vloer gebeuren, boven en tussen de dossiers.
Dat van DSK was grotesk, akkoord, maar daarvoor 725.000 Euro moeten afdokken, is niet geestig meer. Het zou wel eens de doodsteek van de Homu kunnen zijn…..HiHi…. Geen Homu meer, maar een… Hornu!
*
En Polle Goossens, die van Notaris X in dezelfde Homu, wat zegt die nu? Toch geen leedvermaak, hoop ik…..
*
Meneer de JugePee zal ons toch geen strobreed in de weg willen leggen, zeker? Hij is toch bezorgd voor zijn verdere carrière? De vrienden kijken en luisteren mee, hoor!
En daarbij, dat Polle aan ons zes jaar burgemeester-wedde reclameert, die is niet goed wijs zeker? Wie zegt dat hij zou verkozen geweest zijn?
U ziet, Mr. De JugePee, dat wij zo onschuldig zijn as een pasgeboren paas-lammetje. Het is de Polle bij wie U moet zijn!  Hij is het toch die de handdoek in de ring heeft geworpen. Niet wij!
Voor onze zalige penitentie stellen wij voor, dat U ons oplegt vanaf 1 Mei een volle week zelf onze pollen thuis te houden in de dactyl-kamer. Komt U daar toch een glaasje  meepikken, Excellentie?

°°°

Ter zake :

Pol Van Den Driessche eist 625.000 euro van journalist

*

Pol Van Den Driessche eist een schadevergoeding van 625.000 euro van journalist Jan Antonissen voor de artikelenreeks 'DSK in Vlaanderen, 20 jaar seksuele intimidatie'. De reeks over de losse handjes van Van Den Driessche verscheen vorig jaar in het weekblad Humo en leidde ertoe dat de N-VA-politicus uit de race voor de Brugse burgemeesterssjerp stapte. De burgerlijke rechtbank van Leuven buigt zich vanaf vandaag over de zaak. .

Humo bracht vorig jaar in april het verhaal naar buiten over de handel en wandel van de ex-journalist en gewezen CD&V-senator. In de artikelreeks vertelden twee voormalige journalistes van de krant Het Nieuwsblad en een resem anonieme getuigen over ongewenste intimiteiten die ze ondergingen.

"Dit gaat niet over seks, maar over machtsmisbruik", benadrukte Jan Antonissen - de auteur van het artikel - destijds. "DSK is een verkrachtingszaak, maar bij Van den Driessche heeft het niet veel gescheeld. Hoe noem je het als een man ongevraagd zijn hand tussen de benen van een vrouw legt en naar boven gaat."

Van Den Driessche maakte de zaak aanhangig omdat de publicatie van de artikels een mediastorm veroorzaakten en de politieke ambities van de kandidaat-burgemeester fnuikten. Volgens zijn raadsvrouw Chris Tijsebaert ging het alles behalve over objectieve journalistiek maar over een politiek geïnspireerde lynchpartij met als enige doel Van Den Driessche ten val te brengen. Hij eist 625.000 euro schadevergoeding: 500.000 euro voor gemiste inkomsten en 125.000 euro morele schadevergoeding.

Volgens de raadsmannen Christian Deconinck (Antonissen) en Kristof Roox (Humo) heeft journalist Jan Antonissen geen fout gemaakt en is de gevraagde schadevergoeding buiten alle proportie.

 

De N-VA-politicus heeft de beweringen van de opgevoerde getuigen altijd met klem ontkend. Pas afgelopen maart ging hij voor het eerst publiekelijk in op de beschuldigingen. "Ik ben niet de misdadiger die men van mij gemaakt heeft", zei hij in het één-programma Café Corsari. De politicus maakte toen ook de rechtszaak bekend. "Ik heb schade geleden en daar zal een rechter over moeten oordelen."

°°°

Ik denk dat Polle hoogstens een of maximum twee vrouwen ongewenst zijn diensten heeft kunnen aanbieden. In die middens immers loopt de reputatie de man altijd vooraf, en wie met hem nog in nauwe schoentjes geraakt, heeft het zelf gezocht. Als er niet stante pede werd geklaagd, heeft dat later ook geen zijn meer. Integendeel. Het wijst op opzet vanwege de dame in kwestie. Het doet mij denken aan al die misbruik-pastoors van 30 jaar en meer geleden : door verjaring gaan ze vrij-uit, en toch blijft men om de haverklap al die zaken oprakelen, zelfs jaren na de dood van de schuldige, die gestorven is zonder onderzoek ten laste of ten ontlaste.  Om toch maar iets te hebben om de tijd vol te kletsen, zeker? 
Dergelijke bespring-ambities zijn van alle tijden, en meestal volstaat een klinkende oorveeg om verder onheil definitief in de kiem te smoren.. Al moet ik toegeven, dat het gedrag van Polle de Bruggelingen nu bespaard is. Stel U de vrouw voor die voor de Burgervader moet of wil verschijnen zonder glazen kooi rond haar lichaam!

Ik weet niet wat er erger is : die glazen kooi om uit de handen van de Polle te blijven, of verschijnen voor ‘tLanduyt-de-Temerige,  in volle vrijheid.
Arm Brugge, want dat is moeten kiezen tussen de pest en de cholera….
Ps Voortgaande op de foto’s in de krant van de Polle met zijn Ega en zijn Advocate, moet ik zeggen dat de man smaak heeft. En dat misschien zelfs voor al die andere vrouwen een eer moet zijn bij hem te zijn opgevallen. Een opmerking ‘ex absurdum’ voor in de pleitnota van de Advocate. Edelachtbare, dat was helemaal geen ongewenste intimidatie, alleen de bevestiging van ‘k hen U wel gezien, hoor, deugenietje! Wiede-wiede wiet, ‘k  zit in ’t riet en ge vindt me niet’…
Het eeuwig spel tussen man en vrouw, meer niet!

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: