donderdag 25 april 2013

1352 - OVER KAMPIOENEN GESPROKE


***
Donderdag 25 april
Zon 6u28-20u54
H Marcus, evangelist. Patroon van de notarissen en de secretaressen
Als de kikker vóór Sint-Marcus kwaakt, blijft hij later zonder spraak
.
1352 - OVER KAMPIOENEN GESPROKEN
°°°
Read my Lips, zegt Joël De Ceuleer.
 
Maar dat kan niet : de wijsheid steekt nog in  de boeken achter hem, niet in zijn hoofd….
°°°
Dat ‘over het muurtje kijken’ is stilaan een kwalijke gewoonte geworden bij mij. Kijken is nog het ergste niet. Overnemen is erger. Ik belijd het gaarne en vraag om vergeving voor deze mijn aangeboren zwakte.
Kan ik het helpen, dat Guvaal al neerschrijft, wat ikzelf nog niet aan gedacht heb? Bij mij zat die Joël De Ceuleer nog in de pijp-lijn, en bij de Guido ligt hij er al lang plat op de buik uit. Ik zat nog te broeden op een kloeke gezonde ezelsstamp waarvan die niet zou terughebben, en ziedaar, de knaap loopt bij Guido al wenend weg, zijn achterwerk beschermend vasthoudend om de daarin gedeponeerde inhoud niet onderweg te verliezen.
*
Verder weten we ondertussen veel meer over de pink-inhoud van Abou Jaja, maar Joëlleke blijkbaar niet. Waarom schrijft die man niet dat Abou-ke nog een gevangenisstraf van ’n dikke 12 jaar wacht in Marokko, terwijl het ventje hier als draaideur-crimineel terecht moet staan voor diverse zware feiten! Over Filip De Winter kan ik kort zijn : die is, net als de avond van dat bewust debat, nog altijd als gegoten uit één stuk. Daar waar voor Joëlleke blijkbaar diverse spuitvormen nodig zijn geweest vooraleer hij min of meer vaste vormen begon aan te nemen, allemaal afhankkelijk van e te verwerven moneten. Joëlleke heeft de standvastigheid van een slecht werkende weerhaan die gewoon kraait van waar de wind komt.
*
Guido, ’t is aan U!
°°°
Ter zake :
I.v.m. de hele discussie over – nog maar eens – de hoofddoek, deze keer in de gemeenteraad van Boom, lijkt het er wel op dat men in dit land geen andere problemen meer heeft en dat niet ‘zij’, maar ‘wij’ ons zullen moeten aanpassen. Ik wil me niet uitspreken over de al dan niet grondwettelijkheid voor het dragen van zo’n ‘kopvod’ (dixit Wilders) als politiek verkozene, maar wel over een zekere vijfde colonne die resoluut voor ‘zij’ kiest en tegen ‘wij’. Een schoolvoorbeeld daarvan kregen we gisteren te lezen in De Standaard, aan de hand van eigen redacteur Joël De Ceulaer in een column op de laatste bladzijde. Hij haalt daarin Chris Morel, de vader van Marie-Rose, aan. Een man die voor zijn vroegere werkgever, Alcatel, de hele wereld heeft afgereisd. Morel zegt o.m. dat hij in de Alcatel fabrieken in Turkije nooit meisjes met een hoofddoek heeft gezien en vraagt zich dan ook af, waarom meisjes die hier dan wél dragen. Daarop reageert De Ceulaer letterlijk als volgt: ‘De vraag is niet of die moslima’s met hoofddoek zich al aangepast hebben. De vraag is of Chris Morel en die Boomse burgemeester zich wel willen integreren in het Vlaanderen van vandaag’. M.a.w. volgens De Ceulaer moeten niet ‘zij’, maar ‘wij’ ons aanpassen.
 
   Om die De Ceulaer even te situeren, die was – enkele jaren geleden - de moderator in een Tv-debat tussen Filip De Winter en Aboe Jaja, die, nog vóór het debat begon, verklaarde dat Jaja in zijn pink meer verstand had dan De Winter in zijn hele lijf. Waarop De Winter opstond en er helemaal geen debat meer kwam. De Ceulaer werkte toen voor Humo, voor wie eventueel vragen heeft naar zijn politieke geaardheid .
 
   De Ceulaer is trouwens geen uitzondering in onze poco media. Toen men, vlak na de bomaanslagen in Boston, nog niet wist wie het zou kunnen gedaan hebben, haalde men er op het VRT journaal hun ‘Amerika specialist’ bij, een zekere Bjorn Soenens, die in de eerste uitzending daarover meteen wist te vertellen dat het deze keer niét om Moslims zou gaan maar om blanke Amerikanen, want het was die dag ‘Patriot Day’ en Boston is de plaats waar de historische opstand van de Tea Party uitbrak. Op Canvas was men zinnens die avond verder in te gaan op dat Tea Party thema, tot bleek dat er enkele verdachten waren met een eerder donkere huidskleur. De uitzending tegen extreem rechts werd dan toch maar tijdig afgeblazen…
 
   We zitten hier in dit landje met een echte multiculturele vijfde colonne, die er een duivels genoegen in schijnt te scheppen om het eigen nest te bevuilen. En dat gebeurt dan in zgz ‘kwaliteitskranten’ en op een openbare omroep die gefinancierd wordt met het geld van de belastingbetaler…
24-04-2013, 08:39 Geschreven door guido van alphen 
 
°°°
De Heer Morel, vader van een  rebelse dochter die als een Vlaamse Maagd van Orleans de Geschiedenis had kunnen ingaan, is een achtenswaardig man. In mijn ogen de vuurtoren waartegen het schoothondje De Ceuleer een pootje heeft opgeheven. Blij dat hij even in diens illustere nabijheid heeft mogen vertoeven, maar het niet kan nalaten om na te trappen.
Ik hoop vurig dat dank zij Guido en mij, De Schandaard weer een paar tientallen lezers kwijt zal zijn gespeeld. Spijtig toch dat Koppen zich  juist bijtijds heeft kunnen herpakken met de Boston Brothers! Watte! Geen Tea Party-daders, desastro! Wat zegt U? Het zouden Moslims geweest zijn? Ach Here Goittekes toch! Bij Allah, dat kan toch geen waar zijn, zeker! Hadden we het geweten, die hele zaak was bij ons nooit aan bod gekomen, maar hadden wij een her-uitzending gepland van Operatie ‘Kelk’….
*
Maar wacht eens! Waarom roepen wij, Vlamingen van de harde lijn, ook met z’n allen niet om ‘wapens’, lijk W. Martens dat ooit deed, maar later verklaarde dat hij morele wapens bedoelde? Dat kunnen we dus later ook : geef ons nu wapens om de Islam te lijf te gaan, om ze, op de hielen schietend, allemaal het land uit te jagen! De bagage kunnen we altijd achterna sturen. Als heet lukt, moeten we aan niemand verantwoording afleggen, en als het tegenvalt, zeggen we gewoon, dat we morele wapens hebben bedoeld. Of dat we handelden uit een drang waaraan we niet konden weerstaan. We vragen Jef Vermassen als advocaat, met de verzekering dat hij als ereloon alle publiciteit mag behouden.
°°°
°°°
 

Geen opmerkingen: