vrijdag 26 april 2013

1354 - IN 2012 KREEG EURABIË 219 KEER DE WREDE VAN ALLAH OVER ZICH HEEN. WREDE ZIJ MET HEM.


.

1354 - IN 2012 KREEG EURABIË 219 KEER DE WREDE VAN ALLAH OVER ZICH HEEN. WREDE ZIJ MET HEM.

°°°

 

°°°

Statistieken over terrorisme om de Godsdienst van de Wrede te propageren. In de DM was het eerder een kort en volledig neutraal bericht. Wat wil zeggen : er klonk tussen de lijnen geen goedkeuring door, maar zeker ook geen afkeuring. Het klonl zoals een Weermannetje dat naar buien kijkt, en zegt : (het regent buiten’ Was het onderwerp Operatie Kelk geweest, waren dat twee volle bladzijden voor nodig geweest met in hoofdzaak rond de potdraaierij, het ene al meer bij het haar getrokken dan de andere.

°°°

Aantal terreuraanvallen in Europa neemt toe
*
© epa. Bij een bomaanslag op een bus met Israëlische toeristen in Bulgarije vielen in juli vorig jaar acht doden.
Het aantal terreuraanvallen in Europa is het voorbije jaar behoorlijk toegenomen. In 2012 waren het er binnen de Europese Unie 219; een jaar eerder 174. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Europese politieorganisatie Europol. .
Door de aanvallen kwamen 17 mensen om het leven. In totaal zijn vorig jaar 537 verdachten gearresteerd in verband met terrorisme. In 2011 waren dat er nog 484.
Meeste doden in Bulgarije en Frankrijk
De bomaanslag op een bus met Israëlische toeristen in Bulgarije en de Franse geradicaliseerde schutter Mohammed Merah waren vorig jaar verantwoordelijk voor de meeste doden: gezamenlijk 14. Bij kleinere incidenten in België, Frankrijk en Noord-Ierland kwamen in totaal drie mensen om. Bij verreweg de meeste incidenten vielen geen slachtoffers.
Zorgen om EU-inwoners in oorlogsgebied
Europol maakt zich zorgen over inwoners van EU-landen die naar oorlogsgebieden afreizen. "Er is groeiende zorg over de dreiging die deze mensen vormen, gezien de mogelijkheid dat zij bij terugkeer in de EU terreurdaden willen plegen", aldus Europoldirecteur Rob Wainwright.
Europol noemt met name de Sahelregio. Daar heeft Frankrijk militairen ingezet tegen oprukkende radicalen in het noorden van

°°°

Dat zijn de dingen des levens, waar men liever over zwijgt, niet alleen om geen paniek te veroorzaken, maar vooral om die lieverdjes niet te misnoegen.
Kijk, laat daar geen misverstand over bestaan : elke dode, elke gekwetste, lke verdrevene in  iedere oorlog is er een te veel. Maar als Muzelmannen in hun verre vreemde landen elkaar te lijf gaan, om welke redenen dan ook, moeten wij daar dan zorgen om maken? Wat diplomatiek over-en weer geloop, ja, dat wel; maar daarmee moet de kous af zijn. Wij, we hebben ook onze zorg!
En een van die grootste zorgen zou moeten zijn, dat Muzelmannen, net als schoenmakers, bij hun leest blijven. Willen zij bommen gooien? Vliegtuigen opblazen? Mensen uitmoorden? Dat ze gerust hun gang gaan, maar op eigen bodem. Wij hebben al last genoeg met onze eigen problemen, zonder dat we die van anderen erbij nemen.
Daarom is het wraakroepend, dat de media al die terreur-daden onder de mat veegt, verschoont of goedpraat. Wij weten wat godsdienst-waanzin kan aanrichten, en met die van ons (gewezen) hebben wij al last genoeg. Zonder de godsdienst-twisten rond de opkomst van het Lutheranisme, waren de Lage Landen nog altijd verenigd en misschien wel een natie van wereld-formaat. Zie ‘De Gouden Eeuw’, waar de handelsvloot van de Nederlanden groter was dan die van Frankrijk en Engeland samen.
Denk daar eens aan, als onze onderwerping an Mekka ter sprake komt, of als Uw gespreks-partner onvoldoende aandacht heeft waarom België bestaat, om zodoende Vlaanderen voor altijd mee te sleuren met de Z-Euro naar de afrikaanse middelmaat.
*
Ik ben er zelfs zeker van, de Arabische ziel ietwat doorgrondend, dat al die Araische Lentes veel vlugger zouden bekoelen, moest het Westen er gewoon geen aandacht aan schenken. Is net hetzelfde fenomeen als twee vechtende straatbengels, die van niemand enige aandacht krijgen.
Onze media dragen een enorme verantwoordelijkheid door al die aandacht, die meestal gewoon ramp-toerisme is.
Wie eenmaal hun draaiboek door heeft, ergert zich te pletter.  Eersst een korte samenvatting. Dan een uitgebreid verslag van uit de studio : bijna woordelijke herhaling van de inleidende samenvatting. Dan wordt overgeschakeld naar een ‘secialist ter zake’, of een ‘reporter ter plaatse’, die nogmaals hetzelfde vertelt. Durtijd van dit ‘aitem’ : 5 à 10 minuten, met dagenlang dezelfde bewegende   beelden als achtergrond. Datzelfde ‘aitem’ bij andere zenders : 1 à 2 minuten, direct to the point.
*
Toen ik de geruchten hoorde over de verhuis aan de Reyerslaan, dacht ik een ogenblik dat de uitzendingen nu zouden volgen van uit Mekka. Nietsjevo! Zelfs de presentatie à la Noord Korea werd afgeblazen wegens niet bazig genoeg. Ik zag anders al die modieuze (?) boerka op het scherm, waaronder de BRT-Tanghe zich verschool, het ’Nieuws, heet van de naald’ voorlezen uit Aleppo, waar de ene obediëntie de eeuwenoude minaret van de andere obediëntie had opgeblazen. Moest dat het werk van de Witte Brigade en/of de StaatsvUIligheid zijn geweest, de ganse keet met mos en al, had er gelegen. Amateurs zijn het, ja! Denk maar aan de gedynamiteerde IJzertoren in Diksmuide : die lag er, en hij lag er goed, zei het Establishment

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: