zondag 28 april 2013

1357 - VUUEROREN-BERICHT VOOR WIE ILLEGAAL WIL GAAN


 

***

Zondag 28 april

Zon 6u22-20u59

H Valeria

.

1357 - VUUEROREN-BERICHT VOOR WIE ILLEGAAL WIL GAAN

°°°

 

°°°

Eigenlijk had mijn titel moeten zijn : vuurtoren-bericht voor wie illegaal wil komen, maar taalkundig zat dat minder snor. Vuurtorens zijn een soort voorlopers van de GPS in de vrije natuur, daar geplaatst om zwervers op zee te begeleiden naar veiliger oorden.
Nog eigenlijker zou er eerst werk moeten gemaakt worden voor een nieuw woord. Want taalkundig is dat nog een grotere vloek. Ik leg uit. Onwettelijk, dus met ziel en lichaam tegen de Wet ergers verblijven is even strafbaar als woonstschennis, roof en doodsclag, want ook onwettelijk. Het nieuwe woord moet iets worden als de kwadratuur van de cirkel. Wettelijk illegaal, of illegaal wettelijk : het wordt een irritante keuze, want dan kan de advocatuur inroepen dat ook zij een wettelijke roofmoord willen, of een toegestane roofoverval. Ga zo maar door : zelfs het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kan geen discriminatie toestaan : als men onwettelijk ergens op straat mag lopen, mag men ook onwettelijk iemand de kop inslaan. Het mag wel niet, maar eigenlijk mag het wel. Onder druk van de Godsdienst van de Wrede….
Ach mens, wat is dat moeilijk om uitgelegd te krijgen!
*
Geert Wilders kiest eindelijk eieren voor zijn geld. Het zal hem niet overal in dank worden afgenomen! Maar het opent perspectieven. Om te beginnen twee knappe dames met een 18 karaats zuiver hart voor hun ideaal : Pas & Pen, Barbare en Marine, rondborstig en lachend elk aan de arm van de Geert op de affiche : “Europa? Ja en Neen”. Met daaronder, voor wie het zich nog herinnert van de groene pakjes St Michel van vroeger, Haiku Herman als de door St Michiel Gevelde Draak, morsdood en een oog uit.
Pas op : die Pen is ook een PIN want geboren in een imperialistisch nest. Best dus van bij het begin de Bretoenen, de  Normandiërs, de Basken, de Elzassers, de Lotharingers, de Languedocs, enz, bij de besprekingen te betrekken. De rest zal dan wel gePASt verlopen!

°°°

Ter zake :

Wilders vormt front met Le Pen

Geert Wilders wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Front National en het Vlaams Belang, die vaak als extreem-rechts worden bestempeld. De PVV-leider gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat zegt Wilders in een interview met het AD.

‘We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen,’ stelt Wilders, die in Brussel een vuist wil maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten. ‘Dat zou een enorm signaal zijn.’

Wilders heeft vooralsnog alleen met het Franse Front National gesproken. Met het Vlaams Belang gaat hij ‘zeker’ ook praten, zegt hij. Andere potentiële partners blijven voorlopig geheim.

In het verleden hield Wilders vaak zelf toenaderingspogingen van partijen als het Front National en het Vlaams Belang af, maar nu wil hij die terughoudendheid laten varen. ‘Ik heb meer met die partijen in het buitenland dan met de hele Tweede Kamer.’ Afgelopen maandag lunchte hij al met Marine Le Pen, voorvrouw van het Front National.

De PVV-leider kondigt in het interview ook aan dat zijn partij het kabinetsplan om illegalen strafbaar te stellen ‘met plezier en overtuiging’ aan een meerderheid zal helpen in de Eerste Kamer. De publiekelijke steun van Wilders komt op een moment dat binnen regeringspartij PvdA grote weerzin is ontstaan over het kabinetsvoorstel.

Partijprominenten als de ex-ministers Jan Pronk en Ella Vogelaar en voormalige partijleider Job Cohen verafschuwen het plan dat vandaag besproken wordt op een PvdA-congres. Het kabinet wil illegalen niet actief vervolgen, maar volgens Cohen kan dat uiteindelijk wel de uitkomst zijn.

E.J. Bron:

°°°

Het gaat niet goed met onze  Noorderburen. In heel mijn lang leven heb ik altijd geleerd, dat als het goed ging in ‘den bouw (bedoeld is de privé-bouw), er dan voor iedereen betere tijden op komst waren. Maar nu gaat het daar archi slecht met de bouw. Net als in Spanje, Portugal, Griekenland, enz, trouwens, waar de lange rijen haveloze werkzoekenden mij angst aanjagen. Dat Merkel verschijnt in een typische Führer-houding is een nachtmerrie. Net alsof alles op herbeginnen staat! Vlaanderen houdt zich voorlopig sterk, maar ik mag er niet aan denken, dat Volvo/Gent de deuren sluit.
Persoonlijke bedenking : is het wel aangewezen, dat het Vlaams Belang verder de kat uit de boom blijft kijken? Kunnen de volkeren van Europa, even wettelijk illegaal als al die vreemdelingen, geen gezamenlijk referendum organiseren over hun eigen welzijn? Zij roepen de hulp in van de Schotten, de Ieren en de Zwitsers, om ‘Bruksèl tot luisteren te dwingen. Desnoods ontvoeren zij lijk in een Drie Stuivers Opera Barbarosso en de Opper Tjeef, om druk op de ke(t)el te zetten!
Van de politie moet men geen schrik hebben, vermits een van de dwingenste programma-punten zal zijn : de herwaardering anex gevoelige loonsverhoging van het politie-apparaat, ten belope van het uitgespaarde fortuin op de wedden van de afgedankte Ministers en technocraten. Enfin, een beetje (niet al te veel!) het spel dat Beppe Grillo in Italië heeft gespeeld : het ligt altijd goed in de markt, dat de Groten slaag krijgen!
Misschien zelfs dat tegen de morgen na zo’n referendum, alle  politievoertuigen van alle landen spontaan gereed staan, om de exodus te begeleiden, van vreemdelingen die dezelfde nacht tot de vaststelling zullen gekomen zijn, dat het in hun landen van herkomst nog zo slecht niet is…..
*
Moet ik eens navragen bij Paus Franciscus als we straks vrienden gaan afhalen in Rome : tot welke Heilige wij ons moeten wenden inzake deze materie. Niet tot de Engel Gabriël, boven op de Engelenburcht, want die steekt het zwaard al naar omhoog, na de overwining. Ik persoonlijk zou die gevleugelde St Mihcel voornoemd voorstellen, hem die de Draak versloeg door hem zijn lans in het vege lijf te planten voorlaeer hem in de pan te hakken. Maar dedju de Paus zegt ook dat we het Moslim Monster aan onze boezem moeten drukken….Boezem! Boezemç Ik moet daarmee lachen.
Laten we ineens goed afspreken : deze keer zal de Kerk onze handen niet meer binden! En dat Mgr Leeuwenhart maar oppast, of we sturen onze 2 bloedstollende dames Pen & Pas op hem af. Volgens het gekende scenario. In gevechtskledij. Met beschilderde boezems, alle twee.

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: