zondag 28 april 2013

1358 - DE LAARS IS GELAPT


.

1358 - DE LAARS IS GELAPT

°°°

 

°°°

Hieronder vindt U de gazettenpraat van gisteren. Vandaag, binst dat de eedaflegging gaande was in het Quirinaal, werd er even verder duchtig geschoten. Gewoon voor de leute. Door een gestoorde Calabriër, heeft men vliegensvlug uitgezocht. Zal de vrouw van die dodelijk getroffen politie niet leuk vinden!
Wij zaten  met gespannen aandacht net te wachten tot op klokslag 12 u 20 het Italiaans ‘Vlaanderen Vacantie Land’ zou beginnen, ineens ‘Breaking News’ met schokkende beelden. Enfin, veel geblaat en slechts 2 carabinieri gewond, de moeite niet waard! In Scharrelroi doet men tienmaal beter!
Eigenlijk wilde ik het helemaal niet over dat schietkraam hebben, maar over de uitzending op RAI 1, de Linea Verde, deze keer over de streek die wij al meer dan 10 jaar in ons hart zijn gaan koesteren. Ja, ik weet het : ik had het vroeger moeten zeggen. Maar’ via Google Maps en Wikipedia weet je vlug waar het kalf (wij dus) gebonden ligt. Bolsena – Tuscania - Viterbo : met een paar vingerknepen krijgt U 3.000 jaar beschaving zo maar op de schoot : de Preé-Romeinse Beschaving van de Etrusken toen Romolus en Remus nog moesten geboren worden (Bolsena-, Tuscania), de Pausen Stad  van rond 725 tot na de terugkeer uit Avignon, dank zij de H. Catharina van Siena, wiens geboortefeest morgen gevierd wordt (Viterbo)…
En nu ik dan toch bezig ben met supporteren voor het Land van Berlusconi, en meer bepaald voor het soort ‘3-Landenpunt’ hier tussen Toscane, Umbrië en het oude Latium : voor een habbekrats vliegt Ryanair U tweemaal daags naar Perugia, aan de voet van de Mo,nte Subassio, tegen wiens flank het arendsnest Assisi zich genesteld heeft. Daar kunt U een middenklasse wagen huren voor minder dan 250 Euro voor een week.
Daar tikt U op de GPS ‘Bastia’ in, en U vraagt in dat knusse dorpje naar het Ristorante di Anna, en U schuift (met onze groeten!) de voeten onder tafel, net als bij U thuis.
Vergeet ondertussen niet te kijken volgende zondag zowel naar Linea Verde als naar de Giro d’Italia. Ik ben er zeker van, dat U Italië dan schrapt uit de risici-landen! Italië is niet het Aards Paradijs : het is meer de hemel. Dank zij de Paus?
PS Hier krijgt het Moslim Monster de kruisbeelden niet weg uit openbare lokalen. In de rechtszalen hangt het niet achter de rug van de Rechter, voor de ogen van de beschuldigden, maar tegen de achtermuur, recht voor de ogen van de Rechter. Zelfs een rood Stadsbestuur zetelt on der dergelijk ‘Christelijk symbool’ En die ene moeder die het kruisbeeld weg wilde uit de klas van haar dochter, en daar door ‘Europa’ gelijk in kreeg, werd door buren daarvoor weggehoond en is uit het land verdwenen…..
Zou je zo niet zeggen, als je die andere gestoorde Calabrese schoonheid bekijkt, waarmee de Belgen opgescheept zitten…

°°°

Ter zake :

Italië heeft eindelijk regering

*

De Italiaanse regering is gevormd en legt morgen om 11.30 uur de eed af. Ze bestaat uit de linkse Democratische Partij (PD) van premier Enrico Letta (46), het rechtse Volk van de Vrijheid (PdL) van ex-premier Silvio Berlusconi en de kleine centrumpartij van ex-premier Mario Monti. .

De linksliberaal tot formateur benoemd, heeft met het staatshoofd zijn lijst met ministers vastgelegd. De formateur trok daarop zijn eerder gesteld voorbehoud tegen de opdracht om een brede coalitie te vormen weer in. Hij heeft lang met de politieke partijen over zo'n coalitie onderhandeld. Na de beëdiging moet de nieuwe regering begin volgende week in beide kamers van het parlement het vertrouwen vragen.

Crisis

 Meteen komt een einde aan een politieke crisis die ontstond na de parlementsverkiezingen van eind februari, die geen uitgesproken meerderheid opleverden. De drie grootste politieke formaties slaagden er niet in een nieuwe regering te vormen.

 

 Ex-eurocommissaris Emma Bonino wordt minister van Buitenlandse Zaken. Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken wordt de leider van de partij van Berlusconi, Angelino Alfano. Directeur Fabrizio Saccomanni van de Banca d'Italia krijgt de portefeuille van Energie en Financiën. Anna Maria Cancellieri zal de delicate rol van minister van Justitie spelen. Italië krijgt voor het eerst een zwarte vrouw als minister: Cecile Kyenge werd geboren in Congo en moet waken over de Gelijke Kansen.

 

Vrouwen

 Letta gaat er prat op dat zijn ploeg van 21 mensen een sterke vertegenwoordiging van vrouwen heeft. Hij heeft economie en politieke hervormingen als topprioriteit gesteld. "Het was de enig mogelijke regering en haar vorming kon niet langer wachten", zei Napolitano. Hij vertrouwt erop dat ze het vertrouwen in het parlement zal krijgen.

 

 De protestbeweging Vijf Sterren (M5S) van komiek Beppe Grillo, de anti-immigratiepartij Lega Nord, alsmede extreemlinkse en -rechtse partijen wilden in de oppositie blijven. .

°°°

Zegge en schrijve acht-en-twintig ministers, voor een land vele male groter in oppervlakte en  inwoners dan het landje aan de Noordzee. Natuurlijk kan dat niet goed zijn. Ge zult ze gaan horen! Een coalitie zonder de PD van de Socialist Bersani : moest er een hemel bestaan, ze zouden het hemeltergend vinden!
Wat de Italiaan hierover zegt? Hij zegt niets, maar is dapper weer aan het werk gegaan. Zou hij zich misschien de dagen van Mussolini herinneren, toen de trein en op tijd reden?
La Francia? Je hoeft het ze niet te vragen : de wijsvinger gaat reeds naar het voorhoofd : getikt zijn ze daar! De Fiaminghi gaan het toch niet laten gebeuren, dat ze meegesleurd worden met die zottekes? Ach l’Italiano Di Rupo : un arlequino, no?

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: