zondag 28 april 2013

1359 - AFSCHEID IN SCHOONHEID VAN EEN SMEERLAP


.

1359 - AFSCHEID IN SCHOONHEID VAN EEN SMEERLAP

°°°

hOE wij P?S deze uaarde  ouilfriede moeten herinneren

 

® ‘TSCHELDT

°°°

Naast de ontelbaar vele andere fratsen van deze pummel op Vlaams vlak, zal hij geboekstaafd blijven als de man die zijn volk leerde het ongeboren leven in de moederschoot te vermoorden. Hij gaf hen, in opdracht van de Loge, het NIHIL OBSTAT, waarmee de Bisschoppen tot dan toe een zedelijke quotering uitspraken over de inhoud van voor het publiek toegelaten leesboeken. Het IPRIMATUR, toelating tot het drukken dus.
De hemel mag weten waarom Rome hem hiervoor toen niet in de ban heeft gedaan. Of zou Djezekensdief Danneels daar voor iets tussenzitten? Die twee mogen best samengaan en onder huns getweeën Miet Smet delen.

°°°

Ter zake :

De oud-premier heeft het - onder zijn beleid - mogelijk gemaakt dat abortus in dit land werd toegelaten. Toen Koning Boudewijn weigerde om die wet te ondertekenen regelde Wilfried Martens het dat deze toch werd goedgekeurd: hij schoof de koning opzij.  Dat was niet erg katholiek en evenmin erg wettelijk.

 

°°°

Welfried Martens was in de tijd van de ABN-Kernen en de Melk Brigade, de gevierde studentenleider in Gent,, waar wij, laatstejaars college-studenten, naar opkeken. Een groot idealist tussen allemaal kleine idealisten, die ons volk zouden leren Algemeen Beschaafd spreken. Het was ook de tijd dat wij hem zagen en hoorden roepen om wapens…1958 : de revolutie hing in de lucht. Bijna voor het grijpen. Maar het waren de Zwartjes uit de Congo die hun kans grepen…
Ik zou voor mijn gewezen Leider gaarne een huwelijks-geschenk bij elkaar hebben kunnen sprokkelen. Het had een 3D-schildertijtje moeten worden met in het midden een grote monstrans zoals waarmee de Gelovigen met het Allerheiligste in de kerken worden gezegend. Maar in plaats daarvan zou er een bokaal sterk water afgebeeld staan, ook in 3D een uitvergroot, waarin de oogst van één dag in de abortus-klinieken wordt gestockeerd voor het nageslacht.
Ik zou hem op de trappen van de kerk in Daknam, dit geschenk laten aanbieden door enkele dames in boerka met de bom-ronde buik vooruit, waaruit een brandende lont steekt.
Iedere nacht om klokslag middernacht, zou er een ontploffen in een nachtmerrie van smurrie en bloed.
*
Ik wens de ouaarde oulfriede een zalig levenseinde toe en nog vele slapeloze nachten. Ad multos annos.
PS Ik heb toch niemand inspiratie gegeven voor de ooit te verwachten Staats-Begrafenis? Een  man van dat kaliber mag niet zo gauw vergeten worden!

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: