woensdag 1 mei 2013

1263 - GEEN SJIEK TOEBACK WAARD AL DIE GROENE EN RODE VLAGGEN


.

1263 - GEEN SJIEK TOEBACK WAARD AL DIE GROENE EN RODE VLAGGEN

°°°

Met dank aan de syndicaten

 

Tenminste, zo lang er nog werk is dat kan ‘genomen’ worden…

°°°

Het Cleynn Toebackske, in vol ornaat, heeft het weer eens gezegd gekregen. Met een eigentijdse invulling van het al-oude gezegde, ‘het geld te helen waar het zit’, namelijk altijd bij een ander. Deze keer bij de rijkaards die nog erger de Staat bedriegen dan zijzelf. Wat gij, Rode Rudy? Wat gij, ACW-klootzakken?
Vandaag 1 Mei, precies op de dag van de Arbeid, verschijnt in Trends dat artikel over Taks Liberation Day en de belastingdruk in het edel land der Belgen : de hoogste van heel Europa : meer dan 60% en met volgende voelsprieten op de zwalpende zee-mijn van de arbeid : uurloon te betalen door de patroon : 58.25./u. Voor elke Euro die de werknemer krijgt, moet de werkgever  daar boven op 2.52 Euro aan lasten betalen.
Of we daar iets in de media zullen over lezen of horen?! Zijde zot, ja!? Zoiets moet zoveel mogelijk geheim gehouden worden, net zoals alle overvallers automatisch ‘jongeren’ worden en het schuim van de richel herbenoemd wort tot ‘kansarmen’.
Naast die twee hoger vermelde voelsprieten van de zee-mijn, zijn er nog de voelsprieten van de werkloosheid, van de lege sociale kassen, van de lege pensioenkassen, van de ontevredenheid onder de bevolking wegens allerlei plagerijen zoals GAS-boetes, flitspalen, slecht onderhouden wegen, hoererende en boelerende politici, aanpapperij met vreemde ideologiën, enz. Enfin, meer ontploffingsgevaar dan bij een bende Muzelmannen met allemaal op scherp staande bomgordels om.
*
Kijk, beste mensen : ik ben van nature, zoals de meeste van mijn landgenoten, opgewerkt van karakter. Maar teveel is tgrop, en trop is teveel.

°°°

Ter zake :

 

 

Belgen betalen hoogste belastingen in heel Europa

® Hans Brockmans in Trends

De Belgen betalen de hoogste belastingen en socialezekerheidsbijdragen in Europa.

°

De Tax Liberation Day, de dag dat een burger stopt met aan de overheid te betalen en voor zichzelf begint te werken, valt dit jaar op 8 augustus. Dat is een Europees record. Vorig jaar was ons land al de nummer één, toen die dag op 5 augustus viel.

De gegevens komen uit de studie The Tax Burden of Typical Workers in the EU 27 van de conservatieve denktank New Direction – The Foundation for European Reform. De reële lasten – dus inclusief sociale bijdragen en btw – stegen in Europa van 44 ,89 procent in 2012 naar 45,06 procent in 2013. In België bedraagt de reële belasting 60,25 procent. Voor elke euro die een Belgische werknemer overhoudt, moet de werkgever 2,52 euro betalen.

Hoewel de studie dat minder sterk benadrukt, blijkt er ook uit dat de Belgische werknemers de duurste brutolonen van alle Europese landen hebben (58.235 euro, RSZ-bijdrage inbegrepen). De Bulgaren zijn het slechtst af met een brutoloon van 3956 euro, waarvan ze 2470 euro overhouden. Na betaling van alle lasten eindigt de Belg op de tiende plaats in de Europese lijst.

De vroegste Tax Liberation Day breekt aan in Cyprus op 14 maart. Daarna volgen Ierland en Malta. Frankrijk en Australië staan met België in de kopgroep van landen met het hoogste overheidsbeslag.

“Zij die dachten dat de Belgische belastingen slechts in één richting konden bewegen, naar beneden, hadden het fout”, concludeert de studie. “Vooruitkijkend ziet het ernaar uit dat de Belgische leiders die koppositie willen behouden. In maart 2013 kondigde de regering-Di Rupo aan de schuldgraad van 100 procent van het bnp te verlagen door activa te verkopen, minder uit te geven en – uiteraard – de belastringen te verhogen.”

°°°

Net als bij de rattenvanger van Hameln, blijft de massa de goed-nieuw show volgen. Vooral op dagen als deze 1 Mei. Een beetje gelijkend op het avontuur van de 800.000 Brave Hendrikken die hun spaarcentjes toevertrouwden  aan de ACW-bazen, in de vaste overtuiging dat die het wel beter zouden weten.
*
Ach Toebackske, jongen toch! Het land heeft al die multinationals; die 45 miljard per jaar uit het land wegzuigen aan ontdoken belastingsgeld, even nodig al de vis het weter. waarin onze zee-mijn van burgerlijke onrust zwalpt. Dat het zover is kunnen komen, is alleen te wijten aan de jarenlange onbekwaamheid van ’s Lands bestierders. Nu is het te laat om de put te vullen : het kalf is verdrinken.
Er blijft U dan ook niet anders over dan een goede biecht te spreken speciaal voor goede socialisten, en U vervolgens terug te trekken in een soort kluizenaarsbestaan. Wel bekome het U, Broeder!

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: