zondag 5 mei 2013

1367 - OVER VLAAMS RAMP TOERISME (VRT)


.

1367 - OVER VLAAMS RAMP TOERISME (VRT)

°°°

Uw voorkeur-zender, enig ter wereld

 

Vlaams Ramp Toerisme

°°°

Vrijdag 3 Mei was de Dag v/d Vrijheid van Drukpers. Ik weet niet of U daar veel van heeft gezien. In ieder geval : ik verkies met klnk de Italiaanse versie van deze gloriol-dag : ‘Libertà della Stampa.’ Het stampen is vrij, in vrije vertaling….Unisono, unisono zoals in Belgio, vraagt U? Hier bestaat in de Laars van Italia geen tweetaligheid, zodat het aantal ‘stampi’ (druksels) beperkt kan blijven. En toch is er een grotere diversiteit dan in…Belgio. Ha, die Berlusconi, die ‘persmagnaat’ : die durft zelfs tegen de stroom in varen! Hadden wij maar een ‘Stampa’ die kon stampen als ‘Il Giornale’ van Il Cav!
Waar zit die stamper van hetzelfde kaliber bij ons in Vlaanderen? Wij snakken ernaar lijk een brandende ziel in de vuurgloed van de hel, smekend om ook maar één druppel fris water op het puntje van onze tong.
Voila. U wordt hieronder door ’t Scheldt op Uw wenken bediend, zodat Mevrouw weer weet waar de patat-schillen in kunnen gedaan worden. Er is keus genoeg, maar de kwaliteit  is zowat overal dezelfde. Allemaal onder zero.
Maar terug naar onze schaapjes, zoals een Frans gezegde luidt.
*
Het logo van de VRT verdient iedere dag meer en meer als ondertitel Vlaams Ramp Toerisme te krijgen Wereldwijd kan er geen (ander woord voor) plat windeke verkeerd zitten, of we worden er uitgebreid over geïnformeerd, meestal met akelige beelden van verhakkelde lijken en huilende moeders. Meestal met tierende haatbaarden in tabbaard op de voorgrond. De pulp werkt dermate verslavend, dat Vlaamse vrienden op doorreis naar Rome, ons dringend informatie vorderen om op het nabije eilandje Giglio het wrak van de vergane cruise-boot, de Costa Concordia te gaan bezichtigen. Huiveringwekkend schouwspel. Precies alsof ze erbij zijn geweest. Even indringend alsof Rudy Vrankx een lezing geeft over de Opstand in Syrië : Soemnieten, Sjiïeten, Muskieten, Termieten, Meteorieten, Stalagtieten of Gewone Mieten, het is allemaal even geweldig. Net alsof de miserie van elke dag niet volstaat, het moet altijd ‘een maatje meer zijn’. Als de budgeten maar opgebruikt geraken, zodat La Lieten volgend jaar op de Begroting een substantieel supplement kan inschrijven.
Wat integendeel geen maatje eer is, maar een maatje minder elke dag, is onze welstand. Dat heet dan dat de Vlaming steeds minder consumeert. Letterlijk dan. Hij bespaart op zijn voedsel. De jongeren-werkloosheid is ongehoord hoog? Namen AUB, zodat wij de bokken van de schapen kunnen (onder)scheiden.

°°°

Ter zake :

M. ALTWEG

 

De Frut met voorsprong de grootste daler

® ‘Tscheldt

ACTUEEL


SPECTACULAIRE DALING VERKOOPCIJFERS

GAZET VAN ANTWERPEN

*

ONDER LEIDING VAN LEX MOOLENAAR

RUDI COLLIER EN WIM DAENINCK VIEREN FEEST

In tegenstelling tot wat Vlaamse mediagoeroes onlangs nog beweerden, ontsnapt onze pers blijkbaar niet aan de internationale recessie.

In Vlaanderen krimpt de krantenmarkt (print +digitaal)met 0,8 procent. Over de taalgrens loopt de schade zelfs op tot 3 procent. Dit en veel meer blijkt uit de verkoopcijfers van de laatste twaalf maanden.

In Vlaanderen stijgen alleen De Standaard (+ 1%) en De Tijd (+ 3,5 %) dankzij hun digitaal aanbod. In de papieren versie dalen alle titels. De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws kunnen de achteruitgang beperken tot om en bij de 1 procent. 

De  Morgen (- 1,7%), maar vooral  Het  Belang van  Limburg ( - 3,4%) en Gazet van Antwerpen (- 4,2%) moeten in die printcontext  opnieuw de rol lossen.

De Tijd blijft een geval apart, vermits de verkoop van de gedrukte exemplaren in die periode met 6,2 procent daalde, maar de krant dat verlies ruim compenseert via de digitale abonnementen.

Op basis van de totale verkoopcijfers (print + digitaal) wordt  De Standaard met 99 124  exemplaren ( + 1%) de derde Vlaamse krant. Het moet enkel Het Laatste  Nieuws met  286 909  ex.( - 0,5%) en Het Nieuwsblad met 262 371 ex. (- 0,5%) laten voorgaan. Op nummer vier volgt dan Het Belang van Limburg met 95 030 ex.(- 2,9%). Gazet van Antwerpen zakt als grootste daler met 92 827 ex. (-3,9%) verder weg. De Morgen met 53 261 ex.(- 0,9%) en De Tijd met 39 465 ex. (+ 3,5%) sluiten de rij.

 

Het is duidelijk dat De Tijd en De Standaard het digitale pad met succes verder  opwandelen. Zo werd zeer onlangs nog DS Avond - editie gelanceerd, zowel op tablet als online. De andere dagbladen hinken digitaal duidelijk achterop met Gazet van Antwerpen net voor de bezemwagen.

Over de taalgrens blijft de situatie zeer precair. Geen enkele titel kan er positieve cijfers voorleggen. Wat de totale verkoopcijfers(print + digitaal) betreft, zijn La Dernière Heure (-5,9%) en de Sudpresse bladen ( o.a. La Meuse en La Capitale  -4,4%) de grootste slachtoffers. 

Maar ook de regionale titels van Vers L’Avenir (- 2,3%), La Libre Belgique (- 1,7%) en het Duitstalige Grenz-Echo (-1,6%), dat nog steeds geen digitale versie heeft, scoren slecht. Enkel Le Soir (- 0,6%) en zakenkrant L’Echo (- 1,9%) kunnen de schade beperken dankzij een goede digitale verkoop.

°°°

De kruik, beste Vlaams Ramp Toerisme TV, gaat te water tot ze breekt.
En  de stumperds van de Vlaamse stampada breken mee. Tenzij ze, samen met de wereldpers, sneuvelen op hun persoonlijk ‘veld van eer’,  ergens te velde, ttz in bevolen dienst, met achterlating van een treurende weduwe en wat bloeikes van kinderen. In 2012 waren dat, zoals de VRT met terechte fierheid opmerkt, er 121, voor 99.9999% daar waar de Hysterie van de Wrede aan gebieds-uitbreiding bezig is.
Sharia4UK weegt zijn woorden op een apothekers-weegschaaltje, als hij voor de camera van de VRT de Jihad predikt in Engeland, zijdelings ons land waarschuwend dat het aangeraden is, dat ook wij, openstaan voor de Koran, zonder welke er geen leven op aarde mogelijk is.
Echt waar! Dolf-met-de-Snor was terzake heel wat bescheidener. En hij liet God er buiten. Want het was zò al erg genoeg.
*
Denken jullie ook wat ik denk? Dat de Stampa van het Avondland met kleine schokjes het bedje spreidt voor het olie-archaat van de aanstormende Sultan. Dat Allah – Wrede zij met Hem – hem een lang en gelukkig leven moge schenken.
Rekening te sturen naar de Lamme Goedzakken van tussen  de Noordzee en de Grote Stromen…..Inch’Allah. En Mohammed met de lieve Kleine Aïsha zijn Zijn getuigen.
PS Ik ben zekerlijk geen fanaticus, wat bewezen wordt doordat ik 40 jaar en meer het beste heb voorgehad met de Allahzonen. Tevergeefs; zoals U ziet.

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: