dinsdag 7 mei 2013

1371 - BERTJE EET UW BÔKE OP EN EN ZWIJGT


.

1371 - BERTJE EET UW BÔKE OP EN EN ZWIJGT

 

°°°

De Gansendoncks bij Reyers Laat

 

°°°

De zeer Belgische Socialistische Partij (BSP) die al jaren onder de valse vlag vaart als SP Anders, de spiegelpartij van  de Parti Scandale, heeft in de persoon van Den Bleiter een muis gebaard.  Als een partij van ‘lozers’ een partij-hopper (spring-kikker?) als mede-lozer naar voor schuift, dan is het met hun aanhang maar triestig gesteld. Van echte voormannen is er al lang geen sprake meer, daarom mag een nitwit op de barricaden.
Daarom ook heet het programma ‘Reyers Laat’ en nog net niet ‘Reyers tè laat’. Want wie stemt in Vlaanderen nu nog voor de Socialisten, de partij der lozers, buiten de vele door de Partij tewerk gestelde meelopers en  de talrijke Allahzonen die hun heil van die kant verwachten? Net als bij hun gelijkgezinden (maar anders), de Tsjeven, al even gelijk voorbij gestreefd maar recht gehouden door hun eigen structuren. Met het Eigen Volk lopen ze niet hoog op, want het verlaat hen in massa. Zij bakken zoete broodjes bij de in golven aanspoelende vreemdelingen, in de hoop dat die hun cijfers zullen ‘aufkricken’….
En de zwijgende meerderheid, verwonderd dat ze Vlaanderen hebben kunnen doen geel en zwart kleuren, wordt onzeker en twijfelt. ’t Zijn slechte tijden zonder veel vooruitzichten. We zien dat de Leiders ons maar ook elkaar blaaskes wijsmaken. We zijn dus aangewezen om uit onszelf de uitgang te vinden.
Inderdaad, zo’n paar lijntjes om verslag uit te brengen over een academische discussie, werken zeer verhelderend. Een blik op de klok zegt genoeg….Het is inderdaad …Reyers laat.

°°°

Ter zake :

Anciaux: "Meneer Vermeersch, u bent onvoorstelbaar aan het zeveren"

07/05/13, 06u54  − Bron: Reyers Laat

*

Het zat er gisterenavond in het Canvas-programma 'Reyers Laat' bovenhands op. Bert Anciaux (sp.a) pleitte ervoor dat de regering werk moet maken van de strijd tegen islamofobie, maar professor emeritus Etienne Vermeersch was niet akkoord. "Er bestaat voor mij een onderscheid tussen de mensen, die ik liefheb, en een systeem, dat moet bestreden worden", pleitte de filosoof. .

"In de Amerikaanse cultuur neemt 40 procent de evolutietheorie aan", argumenteerde Vermeersch. "Die cultuur heeft zelfs voor minderjarigen de doodstraf. Die cultuur is achterlijk, zal ik ook zeggen. Wanneer ik nu zeg dat in de islamlanden maar twintig procent of minder de evolutietheorie aanneemt. Dan mag ik toch ook zeggen dat die nog meer achterlijk zijn? En volgens punt drie in uw resolutie mag ik dat niet zeggen."

"Meneer Vermeersch, je bent onvoorstelbaar aan het zeveren", antwoordde de sp.a-fractieleider. "Ik heb het gevoel dat meneer Vermeersch alles doet om islamofoob over te komen." "Het is volkomen misplaatst om individuele mensen te minachten", zei Vermeersch daarop. "Maar het is iets helemaal anders om een godsdienst te bestrijden. Ik ben anti-katholiek, maar niet tegen katholieken." Waarop Anciaux benadrukte dat hij geen enkel probleem heeft met kritiek op een godsdienst.

"Je hebt een hemels genoegen om mensen te kwetsen", zei Anciaux tegen Vermeersch. Waarop die dan weer: "De islam is geen mens, maar een systeem. Ik denk dat ik meer gelovige vrienden heb dan jij. Er bestaat voor mij een onderscheid tussen de mensen, die ik liefheb, en een systeem, dat moet bestreden worden." .

°°°

De graad van beschaving afmeten aan het aankleven van he Darwinisme, zoals de Prof doet, is zoals een blinde die uitlegt hoe hij de zon ziet opkomen boven de bergtoppen. Er zit zelfs, als we hem horen, een tikkeltje hulp zijnerzijds in, precies alsof de zon dat niet alleen aankan.
Och, het is niet meer dan een gesprekje tussen twee lantaarns.  De ene is groot en geeft licht in verhouding. De andere denkt dat hij groot is, maar heeft een lichtje in verhouding… Enfin, daar moet niemand zich veel van aantrekken. Als ‘ons Damienne’ maar content is.

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: