woensdag 15 mei 2013

1378 - OVER UITKERINGS-TOERISME EN HEILIGEN BIJ DE VLEET


Dinsdag 14 mei 2013

Bloeimaand

Zon 5u55-21u24

H Bonifacius, ijsheilige

Bonifaas, vriezebaas

.

1378 - OVER UITKERINGS-TOERISME EN HEILIGEN BIJ DE VLEET

°°°

Allah hu Akbar

 

In alle eeuwen der eeuwen. Amen.

°°°

De oude moordzaak op 800 onschuldige burgers. In Italië. Christenen natuurlijk, wat had U gedacht. Waar? In de Hiel van de Laars : Apulië, een eerder onbekend stukje van de Italiaanse Laars, helemaal in het uiterste puntje van De Hiel, voor 4/5 omringd door de Mare Nostrum van de Oude Romeinen. Zon, zee, rotsen, schapen. Wanneer? We schrijven 1 Mei 1482. De Muzelmannen hebben er voet aan wal gezet, als voorpost van het bezettingsleger der bloeddorstige Turken.. Zoals gebruikelijk in die dagen : te vuur en te zwaard, want Mohammed kende ook toen geen andere methodes.
In het stadje Otranto werden de overlevenden die zich niet staande voet wilden ‘bekeren’ tot de Islam, even op dezelfde staande voet en met gebogen hoofd rechtstaande, over de kling gejaagd, zoals dat in de kronieken vermeld staat.. Er werden bodes naar het Turkse thuisland gestuurd, dat de instructies van de Koran tot op de letter werden opgevolgd, dezelfde Koran die de Moslims op onze dagen nog altijd vereren als hun Heilig Boek.
Op het gerucht van dat bloedbad, kwam de Christelijke bevolking van Italië samengestroomd, om de Moslims de verdere toegang tot het vasteland te beletten, en om de snode moorden te wreken. Zij belegerden het ingesloten stadje, dat toen hun Muzelmanse bevelhebber onverwacht overleed, zich na een symbolisch verzet overgaf. Niet nadat hen, het woord van de Bijbel indachtig, vrije aftocht werd verzekerd. Hoofdschuddend om zoveel dwaasheid over ‘vergevingsgezindheid’, dropen zij af, onderwijl plannen smedend om elders en beter een nieuwe kans te wagen.
Nu heeft Paus Franciscus op 1 Mei 2013 deze 800 martelaren heilig verklaard. Gewoon. Kwestie van na zoveel eeuwen eindelijk degelijke klaar omlijnde standpunten in te nemen. Iets over gelezen in de Pers? Iets gezien op TV? Nee toch, want dat zou die tere zieltjes van de huidige armoezaaiers kunnen kwetsen.  Hen misschien op de gedachte brengen, dat zoiets moet ‘gewroken’ worden.
Een soort ere-wraak dus, bevochten met buskruit en Kalasjnikovs gekocht en betaald met hun uitkeringsgelden, die volgens Europa dringend moeten verdubbeld worden.
Hallo?! Als U daar nog bent, lees dan eerst onderstaande bijdrage van Xander, over het on-onderhandelbare recht van iedere Islammer om op onze kosten in uiterste weelde te komen leven.
*
Er is een tijd geweest, tijdens de zogezegde ‘Kruistochten’ dat de Pausen zich eerst met het zwaard omgorden, en pas dan baden. Na eeuwen en eeuwen slaptitude, is er eindelijk een Paus die de afgeslachte Christen van Otranto tenminste in ere wil herstellen, en prompt komt de collaboratie op gang, om hun moordenaars als Prinsen te ontvangen in de Europese steden en dorpen.

°°°

Ter zake :

EU wil deur voor uitkeringstoerisme verder openzetten

 

Volgens EU-commissaris Viviane Reding is uitkeringstoerisme onderdeel van het Europees recht op vrije verplaatsing en daarom niet onderhandelbaar.

Ondanks een gezamenlijk protest van Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Groot Brittannië wil de Europese Commissie burgers van alle lidstaten meer rechten geven om een uitkering in een ander land aan te vragen. Dit zal het uitkeringstoerisme naar Noord Europa bevorderen en de druk op het Nederlandse sociale stelsel verder verhogen. Duitsland kampt nu al met compleet uit de hand lopend uitkeringstoerisme: het aantal werkloze Oost- en Zuid Europeanen dat naar Duitsland kwam steeg in één jaar tijd met vele tientallen procenten.

 

 

 

Naast veel Roemenen en Bulgaren beproeven ook steeds meer burgers uit de Zuid Europese crisislanden hun geluk in het Noorden. Vorig jaar steeg het aantal Spanjaarden dat naar Duitsland kwam met 45%. Ook kregen onze Oosterburen veel meer Grieken, Portugezen (beide 43%) en Italianen (40%) te verwerken.

 

Uitkeringstoerisme is 'niet onderhandelbaar recht'

 

Samen met Nederland, Oostenrijk en Groot Brittannië stuurden de Duitsers daarom in maart een brief aan de Europese Commissie waarin gewaarschuwd werd voor dit uitkeringstoerisme. De Commissie trekt zich echter zoals we gewend zijn niets aan van dit soort bezwaren van nationale regeringen. Sterker nog, vicepresident Viviane Reding stelt voor om de basisduur van uitkeringen voor andere EU burgers te verdubbelen van drie naar zes maanden.

 

Volgens Reding is uitkeringstoerisme onderdeel van het in EU-verdragen vastgelegde recht op vrije verplaatsing en daarom niet onderhandelbaar. 'Ik begrijp echt niets van deze opwinding. Het zullen dan ook partijpolitieke redenen en onderdeel van de strijd om de kiezer zijn... Wij hebben gezien hoe de EU geprofiteerd heeft van de mobiliteit van arbeidskrachten.'

 

Twee van de drie Griekse jongeren werkloos

 

De werkloosheid in de EU is de afgelopen maanden verder gestegen: 26 miljoen EU-burgers zitten zonder werk, waarvan 8 miljoen jongeren. Bijna 14 miljoen EU-burgers wonen in een andere lidstaat zonder daar staatsburger te zijn. In Griekenland is de werkloosheid opnieuw gestegen en bedraagt nu 27%, een record. Onder jongeren is de situatie dramatisch: twee van de drie zitten zonder werk. Er zijn inmiddels bijna net zoveel inactieve Grieken (3,36 miljoen) als werkende Grieken (3,57 miljoen). (2)

 

Massale uitkeringsfraude Turken

 

Vorig jaar maakte Brussel via een verhulde constructie Turkije de facto lid van de EU, waardoor Turken evenveel rechten kregen op een uitkering in Europa als EU-burgers. Politici in ons land hoonden het nieuws weg, maar dit besluit stond wel degelijk zwart op wit te lezen in een officieel document van de Europese Commissie. Wel werd schoorvoetend toegegeven dat Turken in Nederland al jaren massaal uitkeringsfraude plegen en miljoenen naar hun thuisland wegsluizen, waar er met name huizen en jachten voor worden gekocht (zie links onderaan).

 

'Geld voor sociale voorzieningen binnen 10 jaar op'

 

De Duitse journalist en auteur Udolf Ulfkotte zei vorig jaar dat dankzij de door de EU veroorzaakte massa-immigratie binnen 10 jaar geen enkel Europees land zijn sociale voorzieningen nog kan betalen. In het meest gunstige geval keren veel buitenlanders dan vanzelf naar hun landen terug; waarschijnlijker is echter dat er wijd verspreidde etnische onlusten ontstaan die in het slechtste geval op een burgeroorlog zullen uitlopen.

 

Xander

°°°

Met vrienden zijn we de laatste dagen zo wat op ronde geweest om het Italië van de Etrusken te ontdekken. U vindt heden ten dage ietwat van die kruimels in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Hier valt men er over of gaat men er achteloos aan voorbij. Men kan bijvoorbeeld een stuk woeste grond kopen, waar tussen het struikgewas een ongekend voor-historisch mausoleum blijkt te zijn. Sedertdien is het natuurlijk leeggeplunderd door de toeristen van al wat niet te heet of te zwaar was. Blijft over  : de nis met aansluitende koepel in baksteen, die best in elke architecten-opleiding als uniek prototype zou kunnen gebruikt worden. Nu is dat een schapenstal…..
Zo kwamen wij ook op de Monte Subasio, de bergflank waar Assisi ligt tegenaan gevleid. Als naar gewoonte zwart van het volk. Uitbundige schooljeugd,  monter en fris en al zingend door de smalle straatjes. Met oudere koppels, zich meelijwekkend sleepvoetend begevend van A naar B, en bomen van jonge venten, Paters Franciscanen in bruine pij, die als blije kinderen al gekkend en lachend naar hun kloosters terugkeren.
Ach ja, Sint Franciscus, de jonge hippie, die de armoede verkoos boven de rijkdom, en tussen de armen was gaan leven, die predikte voor de vogeltjes en de konijntjes, als er die dag geen melaatsen kwamen om te luisteren naar zijn Zonnelied, waar hij in lyrische ontboezemingen de lof zong van Zuster Maan, of klaagde over de pijnen in zijn afgejakkerd lichaam die hij Broeder Ezel noemde….
Sint Franciscus mirakelen gedaan? Ja hoor! En vele, ja zelfs ontelbare en dat sedert meer dan 800 jaar. En nog; Iedere dag opnieuw, waarschijnlijk tot in alle eeuwen der eeuwen Amen.
Hoe we dat onderling uitlegden? Ach, nee, niet de Heilige van de bidprentjes, maar de Heilige die dagelijks alle mensen, uren in ’t rond aan welstand heeft geholpen. Bedevaarders van over de ganse wereld verhaasten zich om hier in een straal van 100 Km geld te komen uitgeven voor logies, voor prullaria, voor eten en drinken, om kaarsjes te komen branden.
Geen enkele kapitalist en al zeker geen enkel syndicaat heeft dat ooit gekund. De ‘omzet’ van Assisi is veel keer groter dan die van Verre Lourdes. Omdat men in Verre Lourdes moet geloven aan het bovennatuurlijke, en in Assisi aan het betere ‘ik’ die besloten ligt in de eenvoud des harten.
*
Franciscanen vindt U bij ons alleen in de bescheidenheid van hun kloosters. Door omstandigheden ben ik hier en daar wat bevriend geraakt met sommigen van hen. Gelukkiger mensen heb ik nergens anders ooit ontmoet. Maar om hen ten volle te begrijpen, moet U er een paar op bijna blote voeten over het zonovergoten marktplein van Assisi zien fladderen. In hun ruwharen blote pijen zijn het net levend geworden heiligenbeelden die uit de kerk zijn gaan lopen. Waarbij zij de mufheid aan hun voetzolen hebben gelapt.
Italië is mooi, Umbrië is mooier, maar de Monte Subasio is het mooist. Al heeft Broeder Ezel het daar soms wat lastig.

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: