maandag 20 mei 2013

1385 - WIE ALS EERSTE DE ATOOMBOM GEBRUIKT VERLIEST DE OORLOG


Maandag 20 mei

Zon 5u47-21u32

H Bernardinus van Siëna, patroon van de marketingmensen

Tweede Pinksterendag.

.

1385 - WIE ALS EERSTE DE ATOOMBOM GEBRUIKT VERLIEST DE OORLOG

°°°

De Golan-Hoogte helemaal in het Noorden

 

Een oud zeer

°°°

Het gezegde vervat in bovenstaande titel dateert nog van de vorige ‘Koude Oorlog’, toen wij in Europa met de daver op het lijf zaten dat het er zeer heet zou beginnen aan toegaan tussen de USSR en de VS, ofwel tussen de VS en de USSR, wat een wereld van verschil is. Een Hoge Piet van het Belgisch Leger kwam toen zelfs in de problemen, omdat hij verklaard had, dat àls de Rus ons land binnenviel, het Leger niet veel meer zou kunnen doen dan het verkeer regelen…. Pure cafépraat van toogstratgen, meer niet, waarbij gemakshalve vergeten werd dat pas enkele jaren voordien de vredelievende VS met een atoomaanval op Japan een streep had getrokken onder Hitlers Tweede Wereldoorlog. Notabene met een technologie die ze van hem hadden ingepikt. Zie ‘Operatie Paperclip’…..
Trouwens, zelfs de raketten waarmee de partijen elkaar thans om de oren slaan, komen uit de tekenkamers der Duitse Socialisten. Zie Hitler V-Waffe, de ‘Vergeltugswaffe’ V1 en V2. Onze intercontinentale vliegreizen worden uitgevoerd met straalmatoren door dezelfde mislukte wereldheersers uitgevonden. Een mens zou zich beginnen afvragen, hoe Dolf-met-de-Snot met al die nieuwe uitvindingen, de oorlog heeft kunnen verliezen!
*
De niet zò goede oude tijd dreigt nu dus terug te komen…En weer zal het Oude Avondland, dank zij de vooruitgeschoven 5de  Colonne van de Islam in Europa, geplet worden tussen  hamer en aambeeld…. Tenzij Europa ondertussen de levensreddende evacuatie heeft ingezet zoals de Fransen in Algerije voor, tijdens en na de Algerijnse Oorlog.

°°°

'Syrië richt raketten op Tel Aviv; Iran stuurt troepen naar Golanhoogte'

*

'Israël heeft liever dat Assad blijft dan dat hij wordt vervangen door islamisten' - Fox News: 'Israëlische commando's actief in Syrië'

De Britse Sunday Times bericht dat Syrië geavanceerde Tishreen raketten op Tel Aviv heeft gericht en deze op ieder moment kan afvuren als Israël opnieuw militaire doelen in het land bombardeert (1). Nadat premier Benyamin Netanyahu gisteren bezwoer dat hij 'alles zal doen om Israël veilig te houden' (3) herhaalde hij vanochtend dat wapentransporten vanuit Syrië met bestemming Hezbollah ook in de toekomst zullen worden aangevallen. Netanyahu karakteriseerde de huidige periode 'de meest gevoelige in decennia.' (4)

'Duidelijke escalatie'

De Syrische Tishreen raketten, die een lading van 500 kilo kunnen vervoeren, zijn volgens raketexpert Uzi Rubin 'extreem nauwkeurig' en kunnen grote schade aanrichten. Satellieten zouden hebben waargenomen dat het Syrische leger de raketten gereed maakt om te lanceren. De Sunday Times noemt het 'een duidelijke escalatie van de spanning in een regio waar de VS en Rusland zich lijken voor te bereiden op een Koude Oorlog achtige patstelling.'

Volgens Rubin zullen de raketten indien gelanceerd het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven Ben-Gurion bij Tel Aviv volledig stilleggen, ook al zouden de projectielen niet rechtstreeks op het vliegveld worden gericht.

 Afgelopen week verklaarde een Israëlische official tegenover de New York Times dat Israël drie aanvallen op Syrië heeft uitgevoerd en daarbij geavanceerde grond-grond- en luchtafweerraketten die naar Hezbollah zouden worden getransporteerd heeft vernietigd. Hij benadrukte dat Israël nieuwe aanvallen overweegt en waarschuwde Assad voor 'verpletterende gevolgen' als hij militair terugslaat.

Assad moet blijven, of toch niet?

In een zeldzaam interview met een Argentijnse krant beweerde Assad gisteren dat Israël de Syrische rebellen, die hij terroristen noemde, steunt door hen goederen te leveren en informatie over hoe en waar ze moeten aanvallen. Een official van het Israëlische ministerie van Defensie verklaarde echter dat Israël liever heeft dat Assad aanblijft dan dat hij wordt vervangen door islamisten. Het grootste deel van de Syrische rebellen bestaan uit aan Al-Qaeda verbonden jihadstrijders. (2)

 

Brigadier-generaal Yoav Mordechai ontkende vandaag echter dat Israël wil dat Assad aanblijft en zei dat het eerdere bericht van de defensieofficial onbetrouwbaar en mogelijk compleet verzonnen is (5).

 

Russische vloot, S-300- en kruisraketten

 

De Wall Street Journal bevestigde vrijdag dat Rusland het regime Assad blijft bewapenen en dat er minstens 12 oorlogsbodems in de buurt van de Russische marinebasis in Syrië patrouilleren. Amerikaanse en Europese officials noemden het sturen van een complete vloot een 'agressieve' stap en zeiden dat het Kremlin hiermee het Westen en Israël waarschuwt niet militair in te grijpen in Syrië.

Vrijdag bevestigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov dat de levering van hypermoderne S-300 luchtafweerraketten aan Syrië gewoon doorgaat. Op dezelfde dag schreef de New York Times dat de Russen ook gemoderniseerde anti-schip kruisraketten in Syrië hebben gestationeerd. Hiermee kunnen tot op 300 kilometer afstand varende marineschepen worden vernietigd.

 

'Israëlische commando's actief in Syrië'

 

Fox News zond vrijdagavond een reportage uit over Israëlische commando's die actief zijn in Syrië. Israëlische analisten waarschuwen dat Assad zich voorbereidt op een indirecte terreuroorlog gevoerd tegen Israël vanaf de Golanhoogte. Ook wordt rekening gehouden met een offensief van Hezbollah tegen het noorden van Israël. De besluiteloze houding van de Amerikaanse president Obama, mede veroorzaakt door de krachtige Russische militaire steun voor de as Syrië-Iran-Hezbollah, zou debet zijn aan de oplopende spanning (6).

 

Rusland steunde al eerder Israëls vijanden

 

Het is niet voor het eerst dat Rusland rechtstreeks de vijanden van Israël militair ondersteunt. In 1974 stuurde de Sovjet Unie twee Cubaanse pantserbrigades naar de Golanhoogte om de terreuroorlog, die gestart werd nadat Syrië en andere Arabische landen de Yom Kippuroorlog hadden verloren, tegen de Joodse staat voort te zetten. Niettemin zag Syrië zich gedwongen een staakt-het-vuren met Israël te ondertekenen.

 

Iraanse troepen naar Golanhoogte

 

Hezbollahleider Hassan Nasrallah zei in één van zijn bekende felle toespraken dat zijn leger klaarstaat om Israël vanaf de Golan aan te vallen. Ondertussen heeft zijn baas, de Iraanse opperleider Ayatollah Khamenei, generaal Qassem Soleimani, de commandant van de Al Qods Brigades het bevel gegeven om Iraanse troepen naar de Golanhoogte te sturen.

Xander

°°°

Voor wie een beetje thuis is in de Middellandse Zee : Tel Aviv ligt niet zo ver af van Sicilië en de Hiel van de Laars van Italië. Even voorbij Griekenland en Cyprus, Malta voorbij, wat meer naar het Zuiden, en U bent er. Niet dringen, er is plaats genoeg.
Waarbij ik alleen wil zeggen, dat een verdwaalde kogel, of een verdwaald raketje, gemakkelijk in Uw achtertuin valt. Terugschieten zou moeilijk zijn, want door de Wapenwet van Lauret hebben wij ons dubbelloops jachtgeweer moeten inleveren. Maar de patronen met zoutvulsel (speciaal tegen ongewenst bezoek) hebben wij nog altijd i, de schuif van mijn nachtkastje.. Als puntje bij paaltje moest komen, hadden wij die heel zeker gebruikt.
Ik stel me die dappere Jihadist wel voor, die huilend van de pijn en zijn achterwerk bescherend vasthoudend, zich wanhopig probeert te verdedigen tegen onze 3 woeste herdershonden. Gezouten achterhesp is namelijk hun lievelings-snoepje..
°°°
Waar het ene misdadige regime mislukte om het Joodse volk uit te roeien, denkt dat andere misdadige regime dat al met beide voeten in onze eigen wereld staat, dat het zijn historische taak is om deze zending tot een goed einde te brengen. Als het straks ooit zo ver komt, dat de vlam in de pan slaat, dan is het kleine Israël midden tussen zijn machtige vijanden, onze schildwacht. Het minste wat we dus kunnen doen, is hen ondertussen verzekeren van onze vriendschap. Staat er immers niet geschreven, dat de vijanden van Uw vrienden, ook Uw eigen vijanden zijn? Ook wij willen een betere wereld waarin het goed is te leven zonder dat een (krom)zwaard boven elk hoofd hangt.



°°°

 

Geen opmerkingen: