donderdag 23 mei 2013

1388 - ALLAH ALS ÉÉNBALG


***

Donderdag 23 mei

Zon 5u43-21u36

H Desideer van Vienne

.

Deel I

1388 - ALLAH ALS ÉÉNBALG

°°°

Afbeelding voor een slokkop

 

Die maar één balg kent : de zijne

°°°

Dit stukje gaat inderdaad over de vrede in het Oosten, die sinds de tijd van de Profeet, geen Vrede meer is, maar een Wrede. De Jaartelling van het Joodse Volk loopt tegen de 6.000 (5.774 om precies te zijn) en de Islamitische moet het doen met amper 1.500 ‘(1.434 om precies te zijn) stuks. De evidentie die daar uit voortvloeit is… evident. Zelfs de beesten kennen een soort eigen territorium die ze met hand en vooral met de tand verdedigen.
Het zou allemaal zo goed kunnen verlopen, ware daar niet die kwalijke gewoonte onder de mensen, sedert Abel zijn broer Kaïn de kop insloeg met het kaakbeen van een ezel. Reden van hun dispuut : het eerstgeboorterecht en de rook van hun brandoffer, die totaal verschillend ten hemel steeg. Snapt U hem? Grondreden : egoïsme. Inkleding : het bovenatuurlijke. Die twee broers, zonen van Adam en Eva, kunnen als voorbeeld gelden worden voor wat er  in het Nabije Oosten gebeurt, maar in feite dagelijks over de gehele wereld gebeurt.
*
Het land Israël dat we nu kennen, werd in 1948 door de Mogendheden grootmoedig aan het Joodse Volk terug geschonken, als ‘Wiedergutmachung’ voor de Holocaust, zodat dezen, die al eeuwen en eeuwen in de diaspora d.i. verspreid over de ganse wereld leefden, een eigen stukje vaderland kregen om er zich eindelijk weer ‘thuis’ te voelen. Dat ze daarbij dat land moesten afnemen van de Arabieren, die er ook al eeuwen en eeuwen woonden, omdat ze dat land van de Joden afhandig hadden gemaakt, was even van geen belang. Er was immers al lang geen sprake meer van Het Beloofde Land dat overliep van melk en honing : het was gewoon ‘ge-arabiseerd’ d.i. uitgeleefd.
Het toegekende gebied besloeg nog geen 20% van het vroegere Israël en lag geklemd te Noorden tussen Libanon en Syrie, zwaar extreem Moslim (Sjiitisch) met de strategisch belangrijke Golan-hoogte als betwist grensgebied, en te zuiden door de Sinaï-woestijn, als grens met Egypte en Gaza, waar de Islamitische Hamas sedertdien vuurtje aan het stoken is.
*
 Kijk : als U mij de vraag stelt wie daar ‘eerst’ was in het Nabije Oosten e het gebied dus als zijn onbetwist eigendom mag beschouwen, dan werp ik op U een vragende blik of U wel beschikt over al Uw verstandelijke vermogens.
Ja, ik weet het. Er moet dus iets Tsjeef-achtigs uit de bus komen, een soort ‘onderhandel oplossing’ waarbij aan ieder het zijne kan gegeven worden, en de Islam geen victorie kan kraaien…. Hard labeur dus.
Maar er is meer, namelijk de Heilige Stad van David, Jeruzalem, die ook al in Arabische handen was gevallen ten tijde van de Kruistochten (1.096 tot de Val van Akko in 1.291). Het is een beetje in de vergeetput gestopt, maar de 1ste Koning van Jeruzalem was toen de Graaf van Vlaanderen, die zich uit nederigheid geen Koning, maar Beschermer van het H. Graf noemde. De Tempelberg, met de Klaagmuur d.i. het laatste restant van de verdwenen tempel van Salomon, is voor de Joden de meest heilige plaats ter wereld. Met evenveel recht claimen de Moslims deze plaats als hùn eigendom, waarop zij het alleenrecht hebben (De Rotskoepel) maar samen met de Geboortekerk in Bethlehem en de H Grafkerk in Jeruzalem zijn dat ook heilige plaatsen voor de Christenen.
Spijtig dat de wijze koning Salomon er niet meer is, om over dit vraagstuk recht te spreken. Al vrees ik (hoop ik?) dat zelfs de Verenigde Naties niet naast het Eerstgeboorterecht zullen kijken.  Wij hebben daar zelfs een spreekwoord voor dat zegt : Wie eerst komt, eerst maalt. En voor de Arabieren : wie stelt wordt volgens jullie wetten, zonder verdoving, de handen afgekapt tot aan de pols.
*
Zo. En nu laat ik eerst de schrijvelaar van DM op U los : van het Westelijk Front geen nieuws, maar in Ohlahoma is er veel interessanter nieuws te zien  Vervolgens krijgt U vriend Xander aan de lijn : kort. Zeer kort. Maar duidelijk. Zeer duidelijk.
Maar the breaking news op onze media, is de verhuis van ESSEVEE naar Beerschot. Denkend aan BDW (want die deal gaat in geen 1.000 jaar door!) zeg ik daarop : goed gezien van den arbiter. Age mor leut êt!
*
Ach ja, the Middle East. Waar is de tijd dat Koning Salomon als binnenbekleding voor zijn Tempel (het duurste was nog niet wel genoeg!), het welriekend cederhout uit Libanon liet komen….In onze dagen zijn dat bommen en raketten die van daar komen. Daarmee bouwt men geen tempels, maar vernietigt men op de lange duur de gehele wereld. Oeps! Daar vergis ik me weer! Bommen in de massa en raketten op de steden, dat is de boodschap van Wrede die Allah ons zendt.

°°°

Ter zake :

Hezbollah steekt de lont in het kruitvat

OPINIE − 22/05/13, 06u01 ® De Morgen

*

De Libanese militie steunt president Bashar al-Assad nu ook op het terrein. Dat vindt Thomas Gillis een gevaarlijke evolutie in een explosief conflict. Gillis is advocaat aan de balie in Gent en Member of the List of Counsel van het Special Tribunal for Lebanon in Den Haag.  

 

Het militaire vermogen van Iran, Syrië, Rusland en Hezbollah samen is zo krachtig dat als het stof na de explosie neerdaalt de regio onherkenbaar zal zijn veranderd

Het was The New York Times die zondag met het nieuws kwam dat Libanese soldaten van het Hezbollah-leger aan de zijde van de troepen van Bashar al-Assad een offensief lanceerden op de strategisch belangrijke stad Qusair, gelegen in de Homs-provincie aan de grens met Libanon.

De historische banden tussen Hezbollah, Syrië en Iran zijn gekend, net als de financiële hulp van Hezbollah aan het regime van Assad sinds het uitbreken van de burgeroorlog én hun logistieke hulp in het conflict, door het zelf leveren van wapens of door het faciliteren van wapenleveringen aan het regime vanuit Teheran. Dat Hezbollah sinds zondag actief de wapens opneemt in het Syrisch conflict, zou bij de internationale gemeenschap alle waarschuwingslampjes moeten doen oplichten. Eenieder vertrouwd met het Midden-Oosten en met de geschiedenis van Libanon in het bijzonder houdt weet dat de inmenging van Hezbollah in de strijd in Syrië niet enkel is ingegeven door ideologie en solidariteit met een traditionele bondgenoot, maar alles te maken heeft met de eigen (politieke) agenda.

De Libanese Cederrevolutie volgend op de aanslag op 14 februari 2005, waarbij voormalig premier Rafiq Hariri samen met 22 andere slachtoffers om het leven kwam door een explosie waarbij 1800 kilo TNT tot ontploffing werd gebracht, had het wegtrekken van Syrische troepen uit Libanon tot gevolg. Dat leidde tot belangrijke politieke verschuivingen waarbij de talloze ideologische en religieuze strekkingen van het land erin slaagden tot een - zij het labiel - evenwicht te komen. Op 9 november 2009 werd Saad Hariri premier en op die manier boegbeeld van het nieuwe, gematigder en meer Westers georiënteerde Libanon.

Politieke vetes

Maar al bij de eedaflegging van Saad Hariri pakten zich donkere wolken samen boven het uit zijn as herrezen Beiroet. Ook boven het Special Tribunal for Lebanon (STL) in Den Haag, in het leven geroepen door de VN-Veiligheidsraad op 15 november 2006 en operationeel sinds 1 november 2009, met als hoofdopdracht het berechten van degenen die verantwoordelijk geacht worden voor de aanslag van 14 februari 2005. Vrij snel werd duidelijk dat het Prosecutor's Office van het STL zijn focus ging richten op Hezbollah-leden als verantwoordelijk voor de aanslag, met als gevolg dat in Libanon het STL het strijdtoneel werd voor terug oplaaiende politieke vetes en - belangrijker - confrontaties in Beiroet en Tripoli waarbij geweld niet werd geschuwd.

Uiteindelijk leidden de politieke vijandigheden omtrent de medewerking door Libanon aan het Special Tribunal for Lebanon op 12 januari 2011 tot het ontslag van premier Saad Hariri en zijn kabinet. Op 25 januari 2011 werd Najib Mikati benoemd tot premier. Mikati, zelf een gematigde soenniet, werd en wordt aanzien als niet meer dan een stroman voor Hezbollah, waardoor sinds zijn benoeming de medewerking van Libanon aan het STL in Den Haag als nihil kan worden beschouwd.

Op 19 oktober 2012 werd Beiroet opgeschrikt door een bijzonder zware ontploffing waarbij Wissam al-Hassan, hoofd van de Libanese inlichtingendienst ISF en vertrouweling van aad Hariri, samen met zeven andere personen om het leven kwam.

Deze aanslag zorgde voor een nieuwe politieke schokgolf die Najib Mikati uiteindelijk de kop kostte. Hij bood zijn ontslag aan als premier van Libanon op 22 maart, en dit ontslag werd aanvaard door president Michel Suleiman. De soenniet Tammam Salam kreeg op 13 april jongstleden de taak een nieuwe regering te vormen, maar werd in wekelijkheid aangesteld om de nieuwe algemene verkiezingen van juni 2013 in goede banen te leiden. Dat lijkt een bijzonder moeilijke opdracht lijkt te worden, daar de westers georiënteerde 14-maart-beweging aanstuurt op de hervorming van de kieswet van 1960 die door zijn religieus-etnische systeem pro-Hezbollah lijkt te zijn.

 

De vaststelling dat Hezbollah op 19 mei 2013 de wapens opnam aan de zijde van het Syrische regime moet worden beschouwd als een ernstig signaal naar het Westen maar evenzeer naar Israël: het betekent het betere militaire spierballengerol (wat eigenlijk helemaal niet hoeft daar internationaal en binnen Libanon niemand ook maar twijfelt aan de slagkracht van Hezbollah). Tegelijk zou het een voorproefje kunnen zijn van wat eraan zit te komen als de kieswet in Libanon niet wordt hervormd en de nakende algemene verkiezingen een verwachte overwinning worden voor Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de zijnen. Het feit dat Rusland ondertussen middels wapenleveringen (zie DM 18/5) zijn blijvende steun toezegt aan Bashar al-Assad is daarbij niet van dien aard om de internationale gemeenschap gerust te stellen.

Het militaire vermogen van Iran, Syrië, Rusland en Hezbollah samen is zo krachtig dat het kruitvat dat het Midden-Oosten is niet alleen eenvoudig kan tot ontploffing worden gebracht, maar het bovendien te verwachten valt dat eens het stof zal zijn nedergedaald de regio onherkenbaar zal zijn veranderd. En met de regio ook de geopolitieke verhoudingen.

Aldus De Morgen.

*

 

Vertrouweling Assad: Grote confrontatie met Israël nabij

*

Syrisch leger en Hezbollah aan winnende hand - Rebellen vernoemen brigade naar Osama bin Laden

Volgens Ibrahim al-Amin, redacteur van het Hezbollahorgaan Al Akhbar en een goede vriend van de Syrische president Assad, zal het na de cruciale overwinning op de rebellen in Qusayr niet lang duren voordat de lang gevreesde nieuwe grote oorlog met Israël zal plaatsvinden. 'Het touw staat tot het uiterste toe gespannen. Iedere partij (Israël aan één kant en Syrië/Hezbollah aan de andere kant) hoeft slechts een vinger te buigen en het zal breken, en dan zal de grote confrontatie plaatsvinden.'

'Dit is geen dreigement en geen interpretatie en is ook niet overdreven,' benadrukte al-Amin. 'Dit is de situatie aan het noordelijke front van de vijand. Nu betekent vandaag, het betekent dit uur.' Israëlische inlichtingenexperts twijfelen er geen seconde aan dat de redacteur namens zijn bazen, Hezbollahleider Hassan Nasrallah en president Bashar Assad, heeft gesproken.

Leger Syrië en Hezbollah aan winnende hand

 

Qusayr ligt aan de hoofdweg tussen Homs en Libanon, die uitkomt op de belangrijkste verbinding tussen Damascus en Beirut. De media proberen het belang van de herovering van Qusayr door Assad te bagatelliseren door onder andere te wijzen op de 50 dode en vele zwaargewonde Hezbollahstrijders. Deze verliezen doen echter geen afbreuk aan de verpletterende nederlaag die de door het Westen gesteunde islamistische rebellen hebben geleden tegen het Syrische leger.

 

Deze nederlaag is voor een groot deel te wijten aan het op kritieke momenten uitblijven van rechtstreekse militaire steun van Amerika, Turkije, Jordanië en de Arabische Golfstaten. Het  Syrische regeringsleger en Hezbollah zullen nu hun offensief richting het oosten voortzetten en proberen het rebellenbolwerk in Homs en omgeving te vernietigen. Hierbij zal onder andere de 14e Syrische divisie en een versterkte eenheid met artilleriegeschut worden ingezet. Een woordvoerder van de rebellen verklaarde voor een slachtpartij te vrezen.

 

Regering Obama steunt islamistische terroristen

 

Dat de regering Obama en de NAVO al sinds het begin van de burgeroorlog islamistische terroristen hebben gesteund en bewapend werd nogmaals onderstreept in een video waarin een groep behorende tot het Free Syrian Army hun eenheid de 'Osama bin Laden brigade' noemt (5).

 

Westerse politici en media hebben tot nu toe beweerd dat slechts enkele verdwaalde jihadisten zich bij de 'seculiere' rebellen hebben aangesloten, maar vooral het afgelopen jaar is er een enorme lading bewijs geleverd dat het tegendeel het geval is. 29 groepen van het FSA hebben trouw gezworen aan Jabbat al-Nusra, een onderdeel van Al-Qaeda (2) en dezelfde terreurgroep die verantwoordelijk is voor de dood van Amerikaanse militairen in Irak (3).

 

Libië scenario voor Syrië lijkt te mislukken

 

FSA strijders hebben bij talloze gelegenheden Al-Qaeda vlaggen gebruikt, ook bij gefilmde, soms gruwelijke publieke executies van Syrische soldaten en gewone burgers die weigeren partij voor de islamisten te kiezen (4). Ook herhalen FSA officieren dat het hun bedoeling is om van Syrië een streng islamitische Shariastaat te maken en om na het afzetten van Assad verder te vechten tegen Amerika.

Nu de rebellen aan de verliezende hand zijn lijkt er echter een streep te worden getrokken door de plannen van Obama en zijn Turkse en Arabische bondgenoten om in Syrië het 'Libië scenario' toe te passen. Dit is mede te danken aan de niet aflatende politieke, logistieke en militaire steun van Iran en Rusland aan president Assad.

Xander

°°°

Toelichting.
Hezbollah (Arabisch voor Partij van God), de anti-Westerse Sjjiïtische afsplitsing van de Islam die ‘harder dan het Kruppstaal’ isn, waarmee de SS-Wapenbroeders streden. Deze SS-Wapenbroeders ware, zoals U weet, de gepantserde vuist van de Nazi’s, de Nationaal Socialistische PvdA in Duitsland onder leiding van Dolf-met-de-Snor.
Ezelsbruggetje om die naam te onthouden : Is boog Allah. ‘boog’ staat voor ‘balg’, buik vol speklagen. Éénboog = slokkop die maar dekt aan zijn eigen pens. Toegegeven : het klinkt een beetje West Vlaams, maar is toch bruikbaar in geheel het Nederlands Taalgebied. In de Efteling staat er zo ene die gestaag roept om meer papier, die luistert naar de naam van Holle Bolle Ghijs.
*
Heb ik nu de ‘Palestijnse Kwestie’ een beetje beter begrepen?
Ik denk het niet, want het land ‘Palestina’ ( Erets Jisrael) heeft nooit bestaan, tenzij als verzamelnaam in een Bijbelse context en zo goed als een synoniem voor Het Heilig Land en omstreken.  Palestina is een even kunstmatig begrip als België, dat ook maar een uitvinding is om het kind een naam te geven. Dus kan er ook geen Palestijnse Kwestie zijn in de zin zoals wijlen Arafat dat bedoelde. Maar goed, het kind moet, zoals gezegd, een naam hebben. VlaWa staat als naam dichter bij de realiteit dan  België, maar daarmee is het probleem ‘Brussel’ niet opgelost!
Na deze ellenlange uiteenzetting over een klein plaatsje op aarde, waar de Muzelmannen om vechten, kom ik inderdaad met VlaWa noodgedwongen op de eigen  situatie terecht. Gedenk, O Mens! Heden ik, morgen gij!  - Zo lezen we zo dikwijls op onze (Christelijke) begraafplaatsen.
Wie zegt, dat wij, onze kinderen of onze kleinkinderen zich, vraag of laat niet voor eenzelfde soort ‘Palestijnse Wkestie’ zullen geplaatst zien? Stelling van de ene partij : dit is òns land en jullie zijn indringers die als 5de Colonne sinds de jaren ’70 stelselmatig ons zijn komen overweldigen met steun van onze eigen collaborerende Bestierders. Stelling van de andere partij : allemaal flauwe kul : we zijn gestuurd door onze God en die duldt, via onze hand, geen tegenspraak. Vort! Eruit! Het is voortaan òns land! Collateraal neveneffect : het probleem Vla-Wa voor eeuwig en altijd van de baan.
*
Heeft U, net als ik, niets bijgeleerd, dn heeft U in ieder geval, net als ik, een boel namen geleerd die in de Geschiedenisboekjes van onze kleinkinderen zullen voorkomen. Hoogst waarschijnlijk onder het Hoofdstuk ‘Geopolitieke Beschouwingen’. Want als de Linkxs broederschap, zijn de Arabieren meesters in het versluierd woordgebruik.
Namen noemen. Van Ach-madien-is-Zat zullen we intussen wel verlost zijn, want ook in Iran is 3 x = scheepsrecht.  Kielhalen dus en geen 3de ambtstermijn voor hem … Al vond ik dat juist zo ne gezellige  naam voor een Islam-Geheelonthouder om samen wat te staan kletsen aan de toog bij Julieke….

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: