vrijdag 24 mei 2013

1392 - LEZING OVER ZUILEN IN DE WERELDGESHIEDENIS


***

Vrijdag 24 mei

Zon 5u42-21u38

H Suzanna

.

Deel II

Die  H. Suzanna, wier feestdag het vandaag is, staat waarschijnlijk niet direct in verband met het verhaal in de Bijbel over De Kuise Suzanna. Wie daarover meer wil weten, is aangewezen op de Bijbel, of bij gebrek daarvan, op Wikipedia : dit is hier een propere KT-blog, (Kinderen Toegelaten). Ook kunt U over dit onderwerp in Lens (N-Frankrijk) nog gans het jaar een 300-tal Rubensiaanse schilderijen gaan bewonderen, want daar loopt momenteel een expositie waarop BDW en heel Antwerpen alleen maar jaloers kunnen zijn. Die Rubens, dat is andere kak dan KV Oostende of Essevee Waregem naar Het Kiel halen. Wie had dàt ooit durven denken, dat Aaantwaaarpe ooit zou moeten gered worden door een paar West Flutenaars!

Maar aangezien de Bijbel een zeer deftig boek is, wil ik hier wel het verhaal aan Uw verbeelding kwijt. De dame in kwestie, die Bijbelse Suzanne  is juist uit haar bad getreden, en nog voor ze tijd heeft gehad om haar badjas pù te doen, dient ze te weerstaan aan de ongewenste intimiteiten van een drietal groezelige grootvaders. Waarin ze wonderwel slaagt, want onbevlekt en onbeschadigd gebleven, kan ze de autoriteiten inlichten over die 3 vroege voorlopers van figuren als Wilfried Martens, die prompt in ongenade vallen.

Het is een motief die, naast De Bekoring van de H. Antonius, vroeger in veel kerken werd uitgebeeld, de duivel mag weten waarom.

.

1392 - LEZING OVER ZUILEN IN DE WERELDGESHIEDENIS

°°°

 

“Peace in our time”

jubelde de Britse Premier Chamberlain eind september1938 nadat hij met Hitler en Mussolini een vredesverdrag voor Europa had afgesloten door Tjechielovakije aan Hitler te hebben overgeleverd. Minder dan 12 maand later begon WO II.

°°°

Nu U zich toch heeft laten meetronen in de Vroege Oudheid, kunnen De Zuilen van Herculus er ook nog wel bij, die we heden ten dage als ‘Gibraltar’ kennen. De zee-engte aldaar tussen Afrika en Europa is inderdaad niets meer dan een smalle doorgang tussen twee woeste rotsmassieven, die met een beetje vereelding kunnen doorgaan als zuilen die de godenhemel schragen. Die doorgang is doorheen alle tijden van groot strategisch belang geweest, omdat  daar over de toegang tot de Middellandse Zee werd beslist.
Hier  waar wij wonen, hebben wij, in de omgeving waar wij ‘naar zee’ gaan lijk jullie doen naar Nieuwpoort of Bkankenberge, eenzelfde mini-uitvoering van dergelijke rotsformaties die als twee reuzen de haveningang bewaken van het vissersdorpje Porto d’Ercolo : de Haven van Herculus. Dat het iets speciaals is, bewijst de naam van het schattig pleintje helemaal met zijn voeten in het blauwe water van de Middellandse Zee, verstopt tussen het groen : de Piazza Juliana, Regina d’Ollanda. Er komt, in dit wrange voorjaar gaan kat, maar vanaf het witstenen bankje kan men er na verloop van tijd aan de horizon tussen de beide forten, de jonge God zelf zien naderen in zijn roeibootje. Als die, bij het betreden van land, de barman blijkt te zijn van de gesloten bar die nu opengaat,  bewijst dat alleen dat U niet stil en intens genoeg gekeken heb.
Zo. En nu werd ik in onderstaand stukje geconfronteerd met weer een andere ‘zuil’ : de Jihad, de Heilige Oorlog van de Moslims, De 6de Zuil van de Islam.
*
Gedaan dus met die oude nautische benaming sedert de Antieke Oudheid voor Gibraltar, die als een roestige spijker in de hoofden van die zovele generaties leergierigen werd getimmerd. De Zuilen van Herculus, ja zelfs het verdronken rijk van Atlantis, hebben nooit bestaan. Er bestaat zelfs geen Atlantische Oceaan meer en geen ‘Mare Nostrum’ : er is voortaan alleen nog de 6de Zuil van de Islam die de Jihad-oceaan beheerst tussen de 2 Moslim-werelddelen onder het gezag van de Wassende Maan.

 

Peace in our time!

Gisteren werd de Westerse wereld opgeschrikt door de brute moord, op klaarlichte dag, door twee moslim fanaten op een Britse militair b.d. in Londen. Zij slaakten daarbij de bekende Jihadistische kreet 'Allah Akbar' en waarschuwden ons, voor het oog van de natie, dat 'we' nooit meer veilig zullen zijn ('you will never be safe, we will not stop fighting'). De Britse premier Cameron wist vervolgens niet hoe snel hij deze terreurdaad moest downplayen door de onmenselijke daad ook een verraad aan islam te noemen. Is er een tweede Chamberlain opgestaan in Engeland?

 Cameron sprak tijdens een bezoek aan Parijs, geflankeerd door de socialistische president van Frankrijk, François Hollande, onder meer de volgende woorden:

 

 

"Dit was niet gewoon een aanval op Groot-Brittannië en de Britse manier van leven; het was ook verraad aan de islam en de moslimgemeenschappen die ons land zo veel geven. Er is niets in de islam dat deze werkelijk verschrikkelijke daad rechtvaardigt."

Nou kan ik mij sterk vergissen, maar werkelijk geen enkele van die uitspraken is juist. Geen aanval op de Britse manier van leven? Eén van de moordenaars verwees expliciet naar 'our countries' en daar bedoelde hij beslist niet GB mee. En wat heeft die moslimgemeenschap dan zo veel aan Groot-Brittannië gegeven? Ik hoor en lees alleen maar horror verhalen zoals die van moslim bendes die uitsluitend minderjarige, blanke meisjes ontvoeren, verkrachten, martelen en prostitueren. En dat zijn geen 'incidentjes' meer, maar zij vormen een structureel patroon. En onder welke steen heeft Cameron gezeten door te beweren dat 'niets in de islam deze werkelijk verschrikkelijke daad rechtvaardigt'? Leeft hij in een andere tijd als wij?

Het hele internet staat vol met wandaden gepleegd door islamisten. We worden dagelijks 'verblijd' met acties van deze 'cultuurverrijkers'. De teksten uit de Koran, de hadith's en de soenna spreken klare taal. Cameron kan weten dat een groeiende groep moslims de jihad, de heilige oorlog, als de zesde zuil van islam ziet. Is hij blind voor de berichten dat overal in Europese steden jongeren worden geronseld om aan die heilige oorlog mee te doen? Is hij doof voor de geluiden dat talloze Imams in moskeeën oproepen tot een gewapende strijd tegenover de ongelovigen?

Natuurlijk weet Cameron dat wel, net zoals de hele gevestigde politieke orde wel weet dat ze met het binnenhalen van een haaks op de onze staande cultuur, onze vrije samenleving met een gigantisch probleem opgezadeld heeft. Maar toegeven? Dat nooit. Dan speelt men zogezegd die enge populisten in de (politieke) kaart. Eigen macht is belangrijker dan welzijn en veiligheid van de burgers die men zegt te vertegenwoordigen.

Het ergste van deze wegkijkkampioenen is misschien nog wel, dat men steevast weigert het beestje bij de juiste naam te noemen, daarin volop bijgestaan door de al even politiek correcte media. Zich misdragende moslims worden 'jongeren' genoemd. De oorzaak wordt niet bij hun cultuur gelegd, maar bij vermeend racisme van boze blanke mannen, bij werkloosheid en slechte huisvesting. Enzovoorts enzoverder.

Het komt niet in de hoofden van deze 'elite' op om de oorzaak te zoeken in de grote verschillen in cultuur, immers, alle culturen zijn toch gelijk? Dat is dus niet zo. Hoeveel struisvogelbiefstuk hebben al die mensen intussen gegeten? Waarom negeren, bagatelliseren en ontkennen zij de feiten? En die feiten liegen er niet om! Overmatige criminaliteit, drugs- en vrouwenhandel, misbruik van sociale voorzieningen, uitkeringsfraude, onevenredig beroep op onze gezondheidszorg en ga zo maar door.

Daar komt nog eens bij, dat islam de door de linkse kerkgangers zo bejubelde gelijkwaardigheid tussen man-en-vrouw totaal, maar dan ook totaal ontkent. De vrouw dient de man in islam. Het is een patriarchale, middeleeuwse cultuur geparachuteerd in de moderne wereld. Niet voor niets noemde wijlen Pim Fortuyn islam een achterlijke cultuur. En dat is al tien jaar geleden! En de zaken zijn sedertdien niet beter, maar slechter geworden. Islam legt de bijl aan de wortel van onze beschaving: de vrijheid van meningsuiting, misschien wel de allerbelangrijkste kernwaarde van onze beschaving. Wat blijft er van die beschaving over als wij toestaan dat onze kernwaarden, waarvoor wij ook zelf lang gestreden hebben, met voeten worden getreden en niet worden gerespecteerd?



 

Het moge inmiddels duidelijk zijn, dat dit soort islamitisch geweld niet alleen in Groot-Brittannië, maar overal in Europa plaatsvindt. In Duitsland, in Frankrijk, in Zweden, overal. In de Zweedse stad Stockholm maken groepen 'jongeren' al vier nachten achter elkaar de straten onveilig. Is de 'Arabische Lente' intussen verplaatst naar het Hoge Noorden?

Overal rukt de islamisering van Europa op. Vandaag las ik een bericht dat in Spanje niet langer gesproken mag worden van Kerst- en Paasvakantie, maar van 'Wintervakantie' en 'Vakantie van het tweede semester'. Om de moslim niet voor het hoofd te stoten. Het moet niet gekker worden! Maar intussen heeft de islamisering ook ons land bereikt. In sommige delen van de stad waar nota bene onze regering huist, zijn hele wijken reeds 'in bezit' genomen door de moslimgemeenschap, die vervolgens eist dat wij ons dienen te conformeren aan hun culturele normen en waarden. De omgekeerde wereld natuurlijk.

En onze overheden? Wat doen zij? Zij doen niets, sterker nog, de politie beschermt de moslim en veroordeelt de autochtoon. Leest u dit verslag over de geïslamiseerde politie van onze hoofdstad maar eens.

Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat bij de Struisvogel Liga de ogen eens open gaan? Moeten er in Nederland ook eerst wijken in de brand gestoken worden voordat de ernst van de zaak onder ogen wordt gezien? Onze eerste religieuze moord hebben we inmiddels al beleefd, met de dood van Theo van Gogh.

Maar onze politieke elite, onze wegkijkkampioenen, willen niets horen, niets  zien en doen er het zwijgen toe. Zij zwijgen. Als het graf. Wel horen we in Kersttoespraken en meer van dat fraais, dat we tolerant moeten zijn. Verdraagzaam. Prima, maar al te goed is buurmansgek. Laten we dan het reciprociteitsbeginsel ook consequent toepassen. En wel op alle gebieden. Dus: wat dáár niet wordt toegestaan aan de kafir, wordt hier niet toegestaan aan de islamiet. Dan zijn we al een stuk verder. In dit land is het theoretisch mogelijk, dat iemand met een dubbel paspoort minister-president van Nederland kan worden. Dat is toch volkomen idioot?

Er is, me dunkt, lang genoeg gezwegen. Straks heten wij allemaal Chamberlain. Hoogste tijd voor gericht beleid. En dat beleid houdt in: u mag hier blijven, maar u past u aan. Wilt u niet? Dan ook geen rechten.

Moet je eens kijken hoe snel de bakens verzet zijn

Bron :


*

De TV bij de Noorderburen had beelden van de Londense mensenslachter die zeer onlangs fier als een gieter deelnam aan een ‘werkvergadering’ van de Sharia4UK. Vraag aan de Belgische Staatsvuiligheid : bestaan er bij jullie ook opnames van de ‘werkvergaderingen’ van Sharia4Belgium, die in feite een onder-afdeling is van de Sharia4UK? Kunnen jullie misschien niet meteen het privé-fotoalbum van die Belcacim eens opnieuw ter hand nemen? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Om te zien of Anciaux of Van Besien daar niet bij staan met een kopje thé in de handen.
*
Remedies tegen bezetenheid door de duivel.
Op Sardinië, dat andere eiland in de Middellandse Zee, dat spijts verwoede pogingen van Frankrijk, Italiaans grondgebied is kunnen blijven, schijnt de duiveluitdrijving weer terug te zijn  van nooit weggeweest. Corsica, de naaste buur, werd even voor de geboorte van Napoleon Bonaparte (voornaam én familienaam zijn oer-Italiaans!) met geweld bij Frankrijk gevoegd, maar is op zich nog even Italiaans als de andere gebieden in het Noorden, die elders werden weggeroofd van het moederland. Daar is niet alleen Nizza (Nice) maar ook de kuststreek ten Zuiden van Venetië, de streek beneden Tirëste en zo, thans gekend als Albanië. De Italiaanse heimat-literatuur van rond WO II beschrijft hartverscheurende verhalen over de strijd tegen Tito, de latere communistische doctator… Vergeten we vooral niet dat de Stad-Staat Venetië, tot ver in de Moderne Tijden, een der machtigste en rijkste Republiek was die de wereldhandel beheerste naast de Engelsen en de Nederlanders.
Maar goed : het exorcisme. Op TV zagen we, eerder spotgtend gebracht, een reportage over duiveluitdrijving op Sardinië. We zagen een ouderwetse Pastoor op een moderne Vespa op bezoek bij zijn parochies, speciaal om bij de patiënten de duivel uit te drijven. Die was onder andere in een vrouwspersoon gevaren en het koste de echtgenoot en de pastoor ruim een half uur om hel er uit te krijgen, waardoor de vrouw weer normaal werd ipv hysterisch.
Tja, het is een gekend fenomeen : even zo goed als er een God bestaat, bestaat Zijn tegenpool, de Duivel. Echt handig voor wie met hen kan omgaan….
Daar in die uitzending werd ook verhaald hoe er scholen bestaan waar katholieke priesters als duivel-uitdrijvers kunnen opgeleid worden. Vandaar mijn vraag : werkt dat ook bij Immams? In voorkomend geval is de werkloosheid onder de Moslims-bevolking op slag opgelost : er zullen zelfs nacht-shifts moeten ingericht worden om al die duivels uit te drijven.
*
En dan is er nog de rol van de vrouw in de Maatschappij. Wij hebben er duizenden jaren over gedaan où ook in die zaken beschaafd te worden. Het is nog niet zo lang geleden, dat de keuterboer bij ons, die noch paard noch koe bezat, de ploeg liet trekken door zijn wedrhelft.
Dergelijke afbeeldingen moeten bij de Muzelmannen een delirium tremens veroorzaken, een visioen hoe ze onze vrouwen terug tot het slavendom kunnen brengen. Een duivelse redenering en daarvoor juist zou dat exorcisme goed van pas komen.
Vandaar dat duiveluitdrijving moet opgenomen worden in de kiesstrijd van 2014. Een gevleugelde St Joris met de letters VB op zijn schild, die de kronkelende draak onder zijn voeten op zijn lans spiest : een verhaal ‘zonder woorden’ die begrepen wordt zonder namen te noemen. Seppe Weiss van het Spionnencentrum zal er zijn tanden op stuk bijten, zo lang de draak maar een ‘sans papiers’ is die onbekend wenst te blijven.
O ja : wat een wereld van verschil : wij christenen zien in de vrouw (Maria) zelfs de Moeder Gods, en de Profeet ‘sliep’ met een kind van amper 9 jaar oud. Grotere tegenstelling kan er el niet zijn, zeker? Zeg dus niet te gauw ‘t is weer een vrouw!

°°°

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: