zondag 26 mei 2013

1396 - AAN DE VOET VAN HET BRUSSELS JUSTITIEPALEIS HEEFT HIJ ZIJN LEVEN GEGEVEN VOOR DE VOORUITGANG


Maandag 27 mei

Zon 5u39-21u41

H Augustinus van Kantelberg (Canterbury)

Op Sint-Augustijn zullen de winters over zijn

.

1396 - AAN DE VOET VAN HET BRUSSELS JUSTITIEPALEIS HEEFT HIJ ZIJN LEVEN GEGEVEN VOOR DE VOORUITGANG

°°°

Toekomstbeeld : patroullerende agent met bijhrend EU-rijbeest

 

Merk : de helm-camera

°°°

De feiten.
Een politiepatrouille, toevallig aanwezig op die plaats, zijnde  op een van de meest prestigieuze plekjes van de Europese Hoofdstad, voorkwam een hold up op een eenzame dame, maar als de dader daarop ook Oom Agent bedreigde met zijn pennemes, wordt die, na een waarschuwingsschot in  de lucht, van op korte afstand neergeschoten en strot dodelijk getroffen neer.
1ste Interpretatie.
Een haveloze illegale, zonder middelen van bestaan, wil de handtas mèt inhoud, en de IPhone van een rijke toeriste bij klaarlichte dag stelen in de eerder gezellige Marolenwijk onder bedreiging van het  mes dat buitenlandse avonturiers met dat doel altijd bij zich dragen. De toesriste, met langs de ene kant het oog op haar juwelen, en langs de andere kant op har goed gevulde bankrekening en de desbetreffende batterij kredietkaarten, verzette zich hevig en met doorslaande argumenten. Toen daardoor de rollen dreigden om te draaien (want de overvallerj had  juist een katje zonder handschoenen uitgekozen) wilde hij haar neersteken, door boven op haar te gaan neerliggen. Maar het bleef bij een diepe snee in haar hand., zodat er van seksuele intimiteiten geen sprake meer kon zijn. Waarop een toevallig voorbijkomende combi de dame ter hulp, en de dader dood schoot.  Het Parket heeft de zaak en het lijk dat zich in de frigo van het het dodenhuisje bevindt, tot zich getrokken, zodat er, in opdracht van de Heer Thielemans, de Burgervader, van Gross Brüssel, over dit akkefietje niets meer uitlekt. Het zou dus wel eens kunnen, dat de schietgrage Flik met zijn flikken en zijn flakken aan de deur wordt gezet. Want De Schouw must go on, zoals die zegt.
2de Interpretatie
Een onnadenkende illegale medeburger, legaal verblijf houdende in de sloppenwijken van de Europese Hoofdstad, was toevallig in gesprek geraakt met een fraaie blanke toeriste, die hem opeens en zonder reden, te lijf wilde gaan. Daarop riep de verschrikte man de hulp in van een met dat doel daar langs rijdende politiewagen, die 2 schoten nodig had om de man uit te schakelen.
De vaderlandloze vacantieganger overleed later in de kliniek en laat een bloeiend gezin in armoede achter. Het Parket weigert de Pers te woord te staan, maar heeft als voorzorgsmaatregel en op last van Pee Kriekemans, de agent die geschoten heeft, naar Siberië verbannen.
3de Interpretatie : zie hieronder.

°°°

Ter zake :

Man neergeschoten door politie in de Marollen

® Een Vandaag.be

*

 De man die zaterdagnamiddag doodgeschoten werd door de politie in de Brusselse Marollen dreigde met een mes. Voordien had hij een toeriste overvallen en messteken toegediend in haar hand. Dat bevestigt procureur des Konings Bruno Bulthé.

 De man, over wie verder nog geen gegevens bekend zijn, wilde een toeriste aan de Brusselse Kapellekerk beroven van haar handtas en iPhone. Zij gaf zich niet zomaar gewonnen en gaf hem een trap, waarna hij haar verwondde aan haar handpalm met zijn mes.

 Een politiepatrouille die toevallig voorbijkwam, beval de man zijn wapen af te geven, maar in plaats daarvan stapte hij met zijn mes recht op de politie af. Die loste volgens Bulthé een eerste waarschuwingsschot af, maar toen de dader nog dichter kwam, was de patrouille genoodzaakt hem neer te schieten.

 

 De dader werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar overleden aan zijn verwondingen. Hij is niet afkomstig uit de buurt.

°°°

O Ja! Bijna vergeten. Elke flik zal voortaan, benevens zijn verstand, ook nog een mini-cameraatje in zijn hoofddeksel meedragen. De flik van piket op den buro zal dus draadloos kunnen volgen wat zijn collega’s op straat meemaken. Het is volstrekt onwaar dat de thuiszittende echtgenote, om man-lief in de gaten te houden, zou kunnen meekijken.
Het flikken-syndicaat staat er op, dat gezegde camera’s niet, ik herhaal NIET binnenskamers zullen mogen opgezet worden, zulks om misplaatste nieuwsgierigheid en het meelezen van de Playboy door de dienstoverste te voorkomen. Geconfronteerd met de collegiale na-ijver bij het ‘intern toezicht’ van de buitendiensten op de Rosse Buurten, heeft de brainstorming tussen de korpsoversten uitgewezen, dat per categorie van optreden, een terzake gespecialiseerd agent de camera-bewaking zal superviseren. Bij drugdelecten, een drugverslaafde agent. Bij seksdelicten, een seksverslaafde agent. Bij diefte, een uit de gevangenis gedelegeerde beroepsdief. Enz. Enz. De camera-bewaking/controle van de controle op straatmadelieven en op de goede zeden binnen de peeskamertjes in de Rosse Buurt, zal iedere dag in ieder korps bij Ameriaaks Opbod uitgeloot worden tussen de meestbiedende van de collega’s.
Ter bescherming van de privacy van de klanten, maar vooral om reden van budgettaire aard, zullen de opnames niet mogen bewaard worden. Wel wordt overwogen om het bekijken van de binnenkomende straatbeelden, door 2 onafhankelijke getuigen onder eed te laten bevestigen
De Inspecteur, helemaal onderaan de hiërarchische ladder, die het voorstel opperde om heel dat camera-gedoe te vervangen door een derde man bij elk agenten-paar dat patrouilleert, werd op staande voet ontslagen wegens insubordinatie. Ook zo de Commissaris die beweerde dat iemand die zich door zijn crimineel gedrag, buiten de Wet stelt, meteen ook verzaakt heeft aan alle wettelijke rechten in zijn voordeel, werd ontslagen, nadat in zijn “locker’ affiches van het Vlaams Belang weden ontdekt. Een ander voorstel van Bert den Bleiter, om naast elke burger op straat minstens 4 bodyguards te plaatsen, werd ingehouden, wegens het gebrek aan fondsen. Preventief de boeven in de boeien slaan kan ook al niet, wegens het gebrek aan voldoende boeien voorzien van het EU-keurmerk..
(Wordt vervolgd).
1ste Bedrijf, 1ste Toeel : Op de Place Pigalle, dicht bij de werkplaats waar Leterminatorzich te pletter werkt, werd een Franse militair in de rug met een mes aangevallen door een ‘voortvluchtige jongeman’. Hij (de militair) werd verschillende malen gestoken in de nek, maar is buiten levensgevaar. Hollande is onmiddellijk komen verklaren op TV dat alle, maar dan ook alle pistes zullen worden onderzocht, maar dat nu al vaststaat dat deze feiten niets te zien hebben met ‘Londen’, en ook met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niets te zien hebben met godsdienstige motieven. Waardoor kan besloten worden, dat de feiten gepleegd werden dor een vrome Rooms Katholieke kerkganger.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: