dinsdag 28 mei 2013

1398 - WIJ WILLEN IN DIT CIRCUS NIET MEER MEESPELEN : WE WILLEN ONZE MARBELS TERUG


***

Dinsdag 28 mei 2013

Bloeimaand

Zon 5u38-21u42

Z Pieter van Ter Duinen

.

(Dagklapper overgenomen van ® ‘tSCHELDT) 

1398 - WIJ WILLEN IN DIT CIRCUS NIET MEER MEESPELEN : WE WILLEN ONZE MARBELS TERUG

°°°

Als de spelregels bij het knikkeren (*) vervalst worden

 

Komt er gewis herrie in het straatje.

°°°

(*) In West Vlaanderen spelen de ‘joengens’ met de marbels. In de rest van het land zijn dat de ‘kadeeën’ die spelen met de ‘knikkers’. Dat zijn 2 werelden van verschil! Zou dat misschien de reden zijn, waarom de West Vlamingen gewoonlijk stiefmoederlijker behandeld worden?

De licht spottende ondertoon (!) in bovenstaande hoofding is maar pose. Inwendig gloeit ondergetekende van trots om de dreun die de Partij hiermee totaal onverwacht uitdeelt aan de verzuurde profiteurs van de kleurenpartijen. Wie het schoentje past, die trekke het aan, zelfs al is het een maatje te klein of te groot.
Naar verluidt, zou de slogan “Wij willen ons geld terug” straks onze straten een volle maand lang sieren. Of men zijn poten van de borden zal kunnen afhouden, is maar de vraag, want de waarheid kwetst. Dat ondertussen La Libre gisteren schreef, dat 1/5 van de ondervraagde personen ten Zuiden van de ‘zorggrens’ na 25 mei 2014 het einde van la Belgique à Papa ziet is hoopgevend. Samen met de spectaculaire achteruitgang van de Partij van Di Jeanetto in de peilingen, moet dat de Vlamingen vleugels geven.
Wat leuk is, dat er (ongevraagd) front gevormd wordt met de collega’s van die andere C.C.-partij (Copie Conforme) van de belijd-Vlamingen, die de liefde voor Vlaanderen wel belijden met de mond, maar niet in daden. Burgemeester DeWever zou wel van een groot kalf moeten gegeten hebben, om de uitgestoken hand te weigeren, of erger, zoals vroeger, er in te spuwen. Maar DeWever IS geen Groot Kalf. Te hoogste een klein kalfje, een ‘platte mutte’ zoals heel Antwerpen en omstreken zegt. Al kan er over afmetingen die Moeder Natuur kwistig bedeelt, niet gediscussieerd worden.
Elders publiceert Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, dat een Waalse zieke aan zorg € 125 per jaar méér kost dan een Vlaamse, en gemiddeld 21.73 dagen afwezig is op het werk wegens ‘ziekre’, tegenover een Vlaming slechts  17.18 dagen. Wat eigenlijk niet kan, want ‘gefingeerde’ dagen ziekte, zijn dagen van loondiefstal uit de zakken van de zwaksten onder ons.
*
GENOEG GEMOLKEN – GEEF ONS GELD TERUG
Dat is, zeer toepasselijk, een koe een koe noemen. Want Vlaanderen is het land van de weiden als wiegende zeeën die groenen langs stroom en rivier. Ons land is ook het Land van de Lamme Goedzakken die doorheen de eeuwen, bijeengedreven werden door slechte herders, om als runderen gemolken te worden. Het land werd doorheen de Geschiedenis dan ook regelmatig afgestroopt door Vreemde Heersers, waarvan de voorlopig laatst in Laeken achter veilige tralies, angstvallig de gebeurtenissen blijft volgen. Zijn oudste koter, Filips de Taaie, (bij de gratie van Mattil van Hoedegem en nog iets), overleeft  als bij wonder een soort stratenloop in de hoofdstad, in de overtuiging daarmee indruk te maken als voorbereiding op de dag dat hij werkelijk moet gaan lopen.
“Wij willen ons geld terug”…. Veel reactie van de kant van ‘de melkers’ zal er niet komen, want dieven houden zich liefst van al gedeisd, zonder de aandacht te trekken. Want dat zou schuld bekennen zijn. Alleen een hooghartig zwijgen zal volgen. En tandengeknars, binnenskamers. De vroegere consignes zullen weer opgefrist worden : van het Vlaams Belang berichten we helemaal niets, tenzij als iets negatiefs kan verteld en uitgesponnen worden. Dat ze de vreemdelingen naar de crematoria willen. Dat ze al de Waalse werkers willen uithongeren. De Linkx-Progressieven zijn niet voor niets adepten van de Propagandastaffel van Dr. Joseph Goebels, Nazi’s (Nationaal Socialisten) onder elkaar.
Wat wèl een feit is, is dat de gewone man/vrouw in de straat zal beginnen nadenken. en zien ook dat de kleurpartijen, die meer dan 70 jaar het Land bestuurd hebben, er alleen zelf beter zijn van geworden. Zij zelf, zij die werken, hebben meer en meer moeite om rond te komen. En zij die rustig van hun oude dag willen genieten, vrezen voor de toekomst. Voor hen zijn er barre tijden op komst.
Alhoewel volledig ondergesneeuwd door fantoom-begrippen  zoals BBP en zo, begrijpt de gewone mens alleen dat er steeds dieper putten moeten gemaakt worden om de vorige te vullen. Dat is ‘budgeteren’ volgens Linkse begrippen! En het geld halen waar het zit. Bij mensen die werken en zorgzaam leven en veel sparen.

°°°

Ter zake :

Genoeg Gemolken – Geef ons geld terug

*

 

 Onder de noemer 'Genoeg gemolken, geef ons geld terug' lanceerde het Vlaams Belang vanmorgen een opvallende campagne die de komende maand in het straatbeeld zal verschijnen.

"Via de hele nomenclatuur van belastingen betaalde elke belastingplichtige Vlaming het afgelopen jaar 6702 euro aan de gevolgen van de massa- immigratie, de eurocrisis, en de transfers naar Wallonië. Indien we ook de redding van 'bad bank' Dexia in rekening brengen loopt dit bedrag zelfs op tot 12.002 euro. De Vlaming verwordt hiermee hoe langer hoe meer tot een melkkoe. Daarom trekt het Vlaams Belang met de campagne 'Genoeg Gemolken – Geef ons geld terug' aan de politieke noodrem en kiest het met deze vier beleidspijlers resoluut voor een koerswijziging" lichtte Gerolf Annemans toe tijdens de persconferentie.

Filip Dewinter wees erop dat het Vlaams Belang zich met deze vier thema's meer dan ooit opwerpt als dé verdediger van de kleine man, de gewone Vlamingen in tijden van financiële en economische crisissen. "Hoewel zij geen geld hebben geparkeerd in belastingparadijzen, niet hebben gekozen voor het lakse immigratiebeleid, niet verantwoordelijk zijn voor de eurocrisis en allerminst baat hebben bij de geldstroom naar Wallonië moeten ze er toch mee voor opdraaien. Via (miserie)-taksen, accijnzen, retributies, roerende voorheffing, successierechten, belastingen,… wordt de som die de Vlaming jaarlijks moet ophoesten steeds hoger," aldus Filip Dewinter.

Dat deze enorme aanslag steeds wordt verkocht onder de noemer 'solidariteit' is niet alleen misplaatst, het is bovendien incorrect. In elk van de vier aangehaalde beleidsaspecten is 'solidariteit' immers het codewoord geworden voor georganiseerde diefstal, zonder enige vorm van wederkerigheid, laat staan een resultaatsverbintenis.

 

°°°

Dezelfde geldstroom doet zich voor in Italië, van Noord naar Zuid, naar ik heb ondervonden door hier te komen leven. Maar in het Zuiden heeft men tenminste het excuus van de ondragelijke hitte om minder te werken. Ten zuiden van de armoegrens bij ons heeft men alleen het socialisme als excuus, dat de mensen heeft wijsgemaakt, dat men recht heeft op zo veel mogelijk gebraden kiekens die iedereen in de mond moeten vliegen. Als reden opgeven, dat beroepsziekten als stoflong enz, als eeuwigdurende uitvlucht zullen aanvaard worden, is volksbedrog.
Aan de Brabantse Omwenteling van 1830 dient dringend een einde te komen. Wij leven al meer dan 100 jaar als kat en hond in dit opgelegd en gedwongen huwelijk. Reeds in 1914 had Albert I gelijkheid in rechte en in feite beloofd aan de Vlamingen, als ze maar  AUB goed vochten voor hem. Iets dat iedereen rats vergat nadien. Nu, naast al die nieuwerwetse ‘ethische verworvenheden’ waarmee Progressief Linkx ons al die jaren heeft opgezadeld, zijn er meer huwelijken die op de klippen lopen dan stand houden. Een echtscheiding meer of min, tussen twee totaal verschillende volkeren zal dan ook geen groot opzien meer baren. Gewoon een paar formaliteiten  op papier en ieder kan voortaan in vrede naast elkaar leven. Waarbij natuurlijk elke partij de eigen boontjes dopt….
*
Ook op de TV ‘t Schoorsteenvliegje bezig gehoord over de subsidies aan de kunstwereld? Ze verdedigde met vuur haar gebaar voor die ene filmclub 1 miljoen Euro subsidies te hebben toebedeeld. “Ze hadden”, zei ze, “toch geld genoeg. Wel 240 miljoen Euro voor de culturele opwaardering van het (klootjes)volk”. En dat terwijl in de rusthuizen de pampers meer en meer gerantsoeneerd worden, want we moeten sparen…. In Amerika hoorde ik kort tevoren een museum-directeur verklaren, dat voor het zoveelste jaar op rij zijn boetiek ‘sekf supporting’ was en indien ze dat geweldig aantal betalende bezoekers niet haalden, ze niet waard waren dat ze leefden. Van ‘vrijkaarten’ voor Hoge Pieten of subsidies had de man nog nooit gehoord.
Om “artiest’ te zijn in Coburg-land, volstaat een koperen plaat aan de voordeur, en een partijkaart. Of men nu schildert, schrijft, fietst , tegen een bal stampt of schouwspel maakt : om het even en om het even de kwaliteit, als het maar de voorgeschreven eenheids-gedachte dient. Steve Stunt bracht het ooit zò onder woorden dat zij weten en dus voorschrijven wat goed is voor de mensen. Hij zei het trouwens zeer traag, opdat het goed zou doordringen.
Die wijsheid haalt hij bij zijn goede vriend Castro op Cuba, waar geen één auto rijdt die niet minstens 70 jaar oud is. Waar zoiets naartoe leidt, bracht die gepensioneerde flik in Griekenland onder woorden, toen hij norsweg de deur toesloeg voor de neus van de VRT-reporter in ‘Ten Oorlog’ van Nieuwpoort tot Galipoli, vo or de poorten van Constantinopel Istanbul. Dank zij ‘Brussel’ had hij zijn Staats-pensioentje van € 1.250;- zien herleid worden tot € 500,-, en, nee, EU-gezind was die nooit geweest! Haiku-Herman heeft meer nodig per maand alleen voor zijn champagne…..
Mooi vooruitzicht; nietwaar Heren Graaiers? Hoe gaat het met Uw kleinkindjes? Hebben die ook zo’n goeie vooruitzichten als de onze? Carrière maken in de politiek, zegt U? Allez zeg, hoe zou dat nu komen, denkt U?

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: