woensdag 29 mei 2013

1400 - GAS VAN DE PIETROLBOEREN OF VAN DE RUS : WIE S GOEDKOOPST?


***

Woensdag 29 mei

Zon 5u37-21u44

H Maximinus van Trier

.

1400  - GAS VAN DE PIETROLBOEREN OF VAN DE RUS : WIE S GOEDKOOPST?

°°°

Van Quatar (onderaan) naar Turkije (Bovenaan)

 

De Arabische pijpleiding voor gas, waar wij op liggen te wachten….

°°°

Voor wie verder kijkt dan zijn neus lang is, is het al langer dan vandaag duidelijk, dat elke oorlog gaat om geld of macht, of om alle twee ineens. Homs en Aleppo in Syrie zijn de laatste 2 jaar niet weg te slaan uit het Nieuws, en op bovenstaand kaartje zien we waarom. Is eveneens duidelijk dat Israël daar zeer ongelegen ligt te liggen : in een haai en een draai is het pijplijntje naar de pijpen, als het er op aankomt!
Voor het welslagen van de gehele onderneming wordt er ondertussen niet gekeken op een paar honderd hectoliter eigen Moslimbloed. Allah heeft zijn kinderen allemaal even lief, en zoals de Christenhonden leren : er gaan miljoenen zieltjes schuil op één enkele speldenknop.
Voilà, de keus van Het Westen is meteen gemaakt : wij leveren onszelf, de handen op de rug gebonden, over aan de Islamitische olie-sjeiks.
Bij de Jos op http://blog.seniorennet.be/polkun/ stond gisteren een opstelletje en een video met Marine Le Pen, over hetzelfde onderwerp. Vooral die video werkt heel verhelderend, omdat François Hollande er ongenadig afgeslacht wordt. Nestel U echter voordien rustig in Uw zetel, want het geval duurt bijna een half uur. Om duimen, vingers en zelfs de hele hand van af te likken!

°°°

Ter zake :

Strijd Syrië gaat om aardgas en monopoliepositie Gazprom

*

Als de Nabucco pijpleiding via Jordanië en Syrië naar Turkije realiteit wordt krijgt Gazprom er een geduchte concurrent bij in Europa.

Ondanks weerstand van Nederland, Israël en enkele andere landen heeft de EU besloten om per 1 juni het wapenembargo tegen Syrië op te heffen, zodat de islamistische rebellen die tegen het regime Assad vechten kunnen worden bewapend. Mosterd na de maaltijd, aangezien deze rebellen al maanden in het 'geheim' via Turkije en Jordanië enorme hoeveelheden Westerse wapens geleverd krijgen. Alleen al het Arabische oliestaatje Qatar -met het hoogste inkomen per inwoner ter wereld- investeerde reeds $ 3 miljard dollar in de oorlog. De reden: het wil via een nieuwe pijpleiding door Syrië aardgas aan Europa gaan leveren. Daar is Gazpromia (Rusland) echter helemaal niet blij mee.

Het gaat weer om gas, olie, geld en macht

De reguliere media en politici in het Westen doen alsof het om 'democratie' en 'vrijheid' gaat en sommige alternatieve media geven natuurlijk weer Israël en het Zionisme de schuld. Beide verklaringen zijn even naïef als onbenullig en misleidend, aangezien de burgeroorlog in Syrië net als de oorlogen in Irak en tegen Libië zoals gebruikelijk om olie / gas gaat en daarmee om geld en macht.

 

De werkelijke strijdende partijen in Syrië zijn aan de ene kant het Westen en de Arabische Golfstaten en aan de andere kant Rusland. Assad is net zozeer een 'proxy', een schaakstuk, van Rusland als de islamistische Al-Qaeda rebellen dat zijn van Amerika, Europa en Arabië. Inzet: een geplande aardgaspijpleiding die vanaf de Jordaanse havenstad Aqaba naar Syrië en Turkije en de Libanese hoofdstad Tripoli moet gaan lopen. In eerste instantie moet er een aftakking worden gebouwd van Aqaba naar de Egyptische havenstad Arish.

Monopolie Gazprom in Europa ondermijnd

Qatar beschikt over de op twee na grootste aardgasvoorraad ter wereld en wil via deze pijpleiding naar Europa gaan exporteren. Probleem: Syrië, een bondgenoot van Rusland, staat in de weg. De Russische gasgigant Gazprom wil koste wat het kost voorkomen dat er op de Europese markt, waar het nu vrijwel een monopolie heeft, een grote concurrent bijkomt. Dat is de werkelijke reden waarom het Kremlin Assad onverkort blijft steunen en heeft gezegd Westers militair ingrijpen niet te zullen tolereren.

Om de pijpleiding mogelijk te maken en daarmee een einde te maken aan het monopolie van Gazprom steunt de EU de Moslim Broederschap en Al-Qaeda in Syrië, zodat daar een Soennitisch bewind komt dat Qatar en de andere Arabische Golfstaten vriendelijk gezind zal zijn. Nadat er al tussen de 80.000 en 100.000 doden in de Syrische burgeroorlog zijn gevallen heeft Europa besloten dat het nu tijd is om de rebellen verder te bewapenen, waardoor de strijd nog bloediger dreigt te worden, aangezien ook Rusland en Iran doorgaan met het leveren van grote hoeveelheden wapens aan Assad en Hezbollah.

Vergeet dus de Westerse drogredenen 'vrijheid' en 'democratie'. In werkelijkheid gaat het de EU, dat 1/3 van zijn ruwe olie uit Rusland en 3/4 van zijn gas uit Rusland, Noorwegen of Algerije importeert, om goedkoop Arabisch gas en daarmee het verminderen van de krachtige strategische hefboom die het Kremlin nu over Europa heeft. (2)

Xander

°°°

Heel het verhaal over de ‘jongeren’ van bij ons, de Jihadisten, maar ook de nu pas goed loskomende wapenleveringen aan de rebellen’ komen nu voortaan in het juiste daglicht te staan. Ook voor wat betreft de Russische oorlogsvloot, uitgestuurd om Assad te helpen. En de al even dubieuze rol die het Westen speelt in die hoek van het Nabije Oosten, waar de Arabische Lente maar niet wil doorbreken.
Amerika, Saoud Arabia, op de achtergrond als lachende derde. En wij maar gemarteld worden, om in onze portemonnee te schieten, om het lijden van die arme Syrische kiendjes te verlichten! En weer zoveel sukkelaars van immigranten bij, om op onze kosten te komen leven als in een Aards Paradijs.
*
Marie Le Pen voornoemd gooit in voormelde video haar ondervragers in het gezicht, dat ze goed moeten weten, dat de wapens die ‘de rebellen’ thans mogen geleverd krijgen van Europa, in de toekomst zullen dienen om tegen ons gebruikt te worden. Huiveringwekkende stilte!  Mag het trouwens ook opgemerkt worden, dat Europa zoveel mogelijk de integriteit van de 27 afzonderlijke  lidstaten wil afnemen om aldus uit één mond te spreken, als het er op aankomt om uit één mond te spreken, de handdoek meteen in de ring gooit? Dan is het ineesn weer elk voor zich, de grootsmoelen op kop. Zoals Witse zou zeggen : zoek uit wie een motief heeft, en ge vindt de dader….
Misschien komt er zelfs nog een tijd, dat iedere huisvrouw (of huisman) in de keuken 2 kraantjes voor gas zal hebben : een rood voor Russisch gas, en een groen voor Arabisch gas. Net zoals er twee-weg kranen bestaan voor warm en koud water. Niemand zal vanaf dan nog ter stembus moeten tiegen : de stand van hun meters zal voldoen de zijn.
*
Ook al ergens gelezen dat dit pietluttig maar door pietrol en gas schatrijk geworden olie-staatje doorheen Europa alles financiert dat er maar te financieren valt? Uiteraard, voor de vrienden, tegen zeer gunstige voorwaarden. Als de Islam er maar met sprongen door kan vooruitgaan. François Hollande en zijn PS schijnen daar uitgebreid gebruik van te maken. We weten ook vanouds, dat als het regent in Parijs, het druppelt in Brussel.
Werk aan de winkel dus voor de geniën van de Staatsvuiligheid. In de eerste plaats om Arabich te leren, zodat ze uit de eerste hand kunnen optekenen wat de haatpredikers i de moskeeten vertellen. Als ze het bespioneren van het Eigen Volk Eerst stopzetten, zullen ze zelfs effectieven teveel hebben!

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: