donderdag 30 mei 2013

1402 - DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET GOEDE VOORNEMENS


***

Donderdag 30 mei

Zon 5u36-21u45

H Jeanne d’Arc

 

Deel II

 

1402 - DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET GOEDE VOORNEMENS

°°°

Zo lang we nog kunnen leven als God in Frankrijk….

 

Ziet een vet varken niet dat een mager varken honger heeft….

°°°

De Verenigde Staten van Europa onder Duitse hegemonie, zoals ‘Herr Hitler (zoals Winston Churchill hem noemde tot mei “40) dat wilde, zijn er uiteindelijk niet gekomen omdat de Godin van de Vrijheid dat niet heeft gewild. Het Verenigd Europa zoals we dat nu kennen gaat dezelfde weg op. Bij “Herr Hitler’ plaatste men  de tegenwringers tegen zijn Führer-Principe in ‘Schutzhaft’, in verzekerde bewaring in ‘werkkampen’ zoals dat toen heette. Nationaal Socialisten van de Duitse PvdA waren inderdaad specialisten in eufemismen : die werkkampen waren daar alleen maar voor hun eigen goed, om hen te beschermen tegen de volkswoede, al moesten de getroffenen daar wel verblijven tot de dood er op volgde. De Eurocraten hebben voorlopig nog geen van dergelijke wekkampen, maar ze hebben wel geheel het Europese grondgebied in één groot werkkamp herschapen. Met de Jihadisten en hun aanhang van Zwijgende Meerderheid als kapbewakers. Het is goed om weten, dat de getroffenen er ook zullen blijven, tot de dood er  op volgt, zodat alleen de bewakers nog zichzelf zullen moeten bewaken.
*
Veel varkens maken de spoeling dun. En nog meer varkens maken dat er zal gevochten worden : ze zullen elkaar uit de bak bijten. Net hetzelfde als de mensen straks zullen doen omwille van de lege sociale kassen.
Maar zie : ineens valt daar het woord ‘zaaien naar de zak’ d.i. besparen  tot de uitgaven in evenwicht zijn met de ontvangsten, of daar zijn de 3 kleurpartijen van Progressieve Linkxen daar met hogere en/of andere belastingen. Ineens is men ‘verbijsterd’ over de eigen Europese Richtlijnen en de daar gevorderde maatregelen. Dus weer veel bla-bla en babbelorum en vooral subiet en zonder dralen de verwachte economische groei van 1.2% van volgend jaar nu al in uitgaven omzetten.
Och ja, die Euro-bonobo’s hebben het nog altijd niet door, dat ze van die mooie droom die ‘Europa’ was, een groot België hebben gemaakt. Waar er veel te weinig gewerkt wordtooù toe te laten dat zovelen er van profiteren. Zonder werken.

°°°

Ter zake :

Duitse MinFin waarschuwt voor revolutie

*

Schäuble: 'Er bestaat geen snelle oplossing en geen groot plan - Gevecht om eenheid Europa dreigt te worden verloren'

De politieke en financiële machtselite houdt onverkort vast aan de euro, waardoor de Europese verzorgingsstaat in vlammen opgaat.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft op een congres in Parijs gewaarschuwd voor een revolutie in de Europa als de sociale verzorgingsstaat verder wordt afgebroken. De torenhoge jeugdwerkloosheid, de massale bezuinigingen en pijlsnel oplopende lasten in Europa tonen echter duidelijk aan dat die verzorgingsstaat nu al ontmanteld wordt. Er is dan ook reeds een revolutie gaande, maar niet één van het volk, maar tegen het volk, uitgevoerd door de machtselite in de banken en de politiek.

 

 

 

Op de 'Europe: Next Steps' conferentie van de denktank van mega investeerder Nicolas Berggruen waarschuwde minister Schäuble voor Amerikaanse toestanden als de welvaartsstaat verder wordt uitgehold. Daar is hij rijkelijk laat mee, aangezien de jeugdwerkloosheid in Spanje al 50% bedraagt, in Portugal 40% en in Griekenland 64%. 'We moeten een hele generatie bange jonge mensen redden,' zei de Italiaanse minister van Arbeid Enrico Giovanni. 'We zetten de best opgeleide generatie in de wachtkamer. Dat is niet acceptabel.'

 

In zijn openingstoespraak waarschuwde de Franse premier Francois Hollande voor de gevolgen. 'Stelt u zich alle haat en woede voor. Het gaat echter niet alleen om woede, maar om een totaal verlies van de Europese identiteit. Het is het idee van Europa dat nu ter discussie wordt gesteld.'

 

'Gevecht om eenheid Europa dreigt verloren te worden'

 

De bijdrage van minister Schäuble was het meest opmerkelijk. 'Als we eerlijk zijn dan bestaat er geen snelle oplossing en geen groot plan,' gaf hij toe. 'Bij de strijd tegen de jeugdwerkloosheid moeten we meer resultaten boeken, anders zullen het gevecht om de eenheid van Europa verliezen.'

 

Hij waarschuwde echter dat niet de fout moet worden gemaakt Europa de veramerikaniseren. Als Europa dezelfde sociale standaard als de VS gaat hanteren, dan 'zouden we een revolutie krijgen, niet morgen, maar nog op dezelfde dag.' Niet alles wat de VS te bieden heeft is goud, betoogde de minister.

 

Europese werknemer speelbal

 

Schäubles pleitbezorging voor de sociale verzorgingsstaat was nogal ironisch gezien het feit dat hij op een conferentie van de denktank van Duits-Amerikaanse miljardair en mega investeerder Nicolas Berggruen sprak. Berggruen redde in 2010 het warenhuis Karstadt van de ondergang en werd daarvoor toegejuicht, maar inmiddels is besloten om 2000 van de 24.000 werknemers te ontslaan. Karstadt staat model voor steeds meer ondernemingen in Europa, die op deze wijze een speelbal worden voor wereldwijde investeerders die over de rug van tienduizenden werknemers nog rijker proberen te worden.

 

Revolutie van boven

 

De euro vernietigt Europa - overal om ons heen en inmiddels ook in eigen land zien we de harde realiteit van deze door eurofielen zo vaak weggehoonde voorspelling. Over de 'revolutie van boven' sprak Schäuble echter niet, en dat is niet zo vreemd aangezien hij zelf tot de Europese machtselite behoort.

 

De Zuid Europese 'haat, woede en angst' van het volk waar Hollande en Giovanni over spraken is inmiddels overgeslagen op kernlanden zoals Duitsland en Nederland. Steeds meer burgers kunnen het dan ook niet langer aanzien hoe onze economie en samenleving kapot wordt gemaakt omdat politici, banken en multinationals enkel voor eigen gewin willen vasthouden aan de voor de gewone man desastreuze Europese eenheidsmunt.

Xander

°°°

En toch mogen we niet klagen. Gewoon de voorgeschotelde spoeling doorslikken! Gewoon de zinnen op iets anders zetten. Op kijken en opgaan in ‘Thuis’ of in ‘Familie’? Doorgaan met ons vergapen aan elke week een andere Ronde van een of ander land. Of aan de voetbal en het napluizen van de tennishelden op Roland Garos. Met als uitschieter de voorstelling van ‘De scheet in een netzak door Kris Peeters’. Of een bezoek ‘Ten huize van’, door een jonge freule, bij de eenzaam en alleen wonende Elio di Jeanetto (gij gelooft dat toch ook?), met de vraag of ze bij hem mag overnachten, zeker als ze is van stuk en haar veiligheid. We moeten ons rot-ergeren aan de uiterlijke kenmerken ten toon gespreid door onze ‘Kampbewakers’, waarbij die voorrang krijgen op onze eigen religieuze gevoeligheden. Om de haverklap een opfrissing van ‘de schandalen in de Kerk’ en de dagen van de Grote Beslissing naderen bijna ongemerkt. Eerst nog de soap van de GAS-boetes voor 10-jarigen…. Si or No! Het weer valt danig tegen, en de benzine wordt duurder met dag… Dat komt door de gestegen transportkosten, die het vervoer van benzine duurder maken door de gestegen brandstofprijzen! !
*
De dagen naar 25 Mei 2014 tellen af, en daar mag zo weinig mogelijk ver gesproken worden : dat geeft de mensen maar valse hoop dat er beterschap in de lucht hangt. En beroering teweeg brengen, met affiches dat de Vlamingen ‘hun geld terugvragen’ : dat is toch puur populisme! Nog even de Vlaamse Feestdag van 11 juli zoveel mogelijk onopgemerkt laten voorbijgaan, en dan Hop! naar 21 Juli, naar de Fête National en naar de speech van de geliefde Vorst op het punt van aftreden. Met de vraag; doet ‘m het, of doet het ‘m niet?
Op eenzame hoogte zweeft de koningsarend en ziet met arendsoog wat er in de diepte aan gekonkel beweegt. De klok tikt. Het uur ‘U’ nadert. Kom, sluit aan. Het is nog niet te laat om he tij te keren!

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: