vrijdag 31 mei 2013

1404 - NIEUWS UIT ZUID FRANKRIJK DAT NIET OVER VOETBAL GAAT


 

***

Vrijdag 31 mei

Zon 5u35-21u46

H Petronella, martelares

Op Sinte-Petronella heet of wak, het geld smelt in uwen zak

 

Deel II

.

1404 - NIEUWS UIT ZUID FRANKRIJK DAT NIET OVER VOETBAL GAAT

°°°

Antibes, aan de Azurenkust

 

Een schelp in de palm van Allahs hand?

°°°

Bij de Zuiderburen is er niet alleen Marine Le Pen, de Jeanne d’Arc van deze tijd, maar er is ook de Zwijgende Meerderheid, die bij monde van de Burgervader van Antibes, de penalty zuiver binnentrapt in de goal van de Moslims in heel Europa.
Dergelijke taal komt waarschijnlijk niet overal even sympathiek aan, maar ze heeft wel het voordeel van duidelijk te zijn.
Tip voor Gerolf Annemans : maak die man ere-lid van het Vlaams Belang. Het is wel niet uw noch mijn stijl : misschien zit er zelfs een (gratis) verblijf in in dat mooie Antibes. Kunnen de kleurpartijen U dan daarop afrekenen, misschien, in de mening dat U niet beter bent dan henzelf, een dikke profiteur. U, als Voorzitter van het Vlaams Belang, moet hen gemakkelijk uit hun tent kunnen lokken. Wedden dat ze in de val trappen, zodat de brief groot en duidelijk in beeld komt in de Vaderlandsche Pers….
We zien er naar uit.

°°°

Ter zake :

 

 

Antibes geeft moslims lik op stuk

® TSCHELDT

E-post: redactie@tscheldt.com

Web: www.tscheldt

*

Het duurt blijkbaar even voor niet voetbal gerelateerd nieuws uit het zuiden van Frankrijk onze contreien bereikt, maar dit enigszins belegen bericht uit Antibes willen we u toch niet onthouden.

Ouders van moslimleerlingen in dit fraaie oord aan de Azurenkust hadden een verzoek ingediend om varkensvlees te bannen uit de schoolkantines. Burgemeester Jean Léonetti heeft daar meteen korte metten mee gemaakt. Alle ouders ontvingen een brief met tekst en uitleg op de hamvraag van het waarom van de weigering. Hierbij enkele paragrafen uit het epistel dat hier te lande hoogstwaarschijnlijk de toorn en de banbliksems van het CGKR had geoogst. Of - God verhoede! - erger…

‘Aan de moslims die zich storen aan onze laïcité (scheiding van Kerk en Staat, red.) en die zich niet goed voelen in Frankrijk wil ik herinneren dat de wereld 57 prachtige moslimlanden telt, de meeste heel dun bevolkt en bereid om hen met open armen te ontvangen met respect voor halal en de sharia. Men spreekt er hun taal, er hoeven geen nieuwe moskeeën te worden gebouwd. Moslims worden daar niet gediscrimineerd, niemand maakt er één pot nat van terrorisme en islam, er is geen islamofobie. Een boerka dragen is er niet verboden, de moslimvrouwen kunnen er zich compleet ontplooien, de maatschappij is er niet verloederd door de Westerse zeden en de mannen worden er niet verleid door het aanzien van perverse vrouwen in uitdagende kleding. Geen enkele kerk, geen enkel kruis, geen kerstboom of christelijk feest zal hen daar choqueren. En het voedsel is er halal.

 

Indien u uw landen hebt verlaten om naar Frankrijk te komen en niet naar een ander moslimland, dan bent u van mening dat het beter leven is in Frankrijk dan elders. Stel uzelf dan ook voor één keer de vraag: waarom is het in Frankrijk beter leven dan daar waar u vandaan komt? De schoolrefter met varkensvlees maakt deel uit van het antwoord.”

Pour la petite histoire: Jean Léonetti (64) is geen voormalige slager-worstendraaier die het in de politiek ver heeft geschopt met populistische praat. Op zijn 29ste was hij al diensthoofd van de afdeling cardiologie van het ziekenhuis van Antibes, als Afgevaardigde laat hij zich geregeld opmerken met tussenkomsten in de Assemblée en hij schreef diverse boeken rond ethische kwesties.

 

 

°°°

Zoals U ziet, is het satirisch weekblad ‘TSCHELDT deze week zeer goed geïnformeerd. Het is mij een waar genoegen U enkele ‘aitems’ hieruit de kunnen serveren. Al kunt U voor 5 Euro per maand het blad zelf per E-mail binnenkrijgen.
Ik zou nu niet precies stellen dat ‘TSCHELDT ee neven-afdeling is van het Vlaams Belang, al heeft het wel een paar punten van overeenkomst : rechtlijnigheid, recht voor de vuist, geen ‘enerzijds, anderzijds’ maar kloek en fier om Vlaming te zijn. Nadeel : op en top Aantwaarps. Maar wat had U gedacht, van een man die zijn blad ‘TSCHEKLDT noemt?

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: