zaterdag 1 juni 2013

1406 - DE RUBICON OVER DE BOSFORUS?


***

Zaterdag 1 juni 2013

Rozenmaand

Zon 5u35-21u47

H Koenraad van Trier

Eerste juni, kil en wak brengt veel koren in de zak

 

1406 - DE RUBICON OVER DE BOSFORUS?

°°°

Zoekplaatje naar Gallipoli van de TV

 

Om duidelijk te maken dat de Turken via een overstapje in Bulgarije, in een wip in Griekenland en van daar in Italië zitten…

°°°

Toen op 29 Mei 1453, waarschijnlijk door lafheid en onvermogen, de Beschaafde Westerse Wereld het hoofd diende te buigen voor het kromzwaard die door list en geweld de Oostelijke helft van het Wereldrijk inpalmde, begon een Nieuw Tijdperk. Want het zou nooit meer worden zoals voorheen, dat het Duizendjarig Romeinse Rijk, gekerstend weliswaar, de Beschaving zou koesteren en uitdragen naar de gehele mensheid Integendeel, de verovering van het Dar-al-Islam (Land v/d Islam) over de gehele wereld werd ingezet. Het duurde tot ze (de Turken) voor de poorten van Wenen definitief werden teruggeslagen op 12 September 1683. Toen, na precies 250 jaar, werd een voorlopig einde gemaakt aan hun rooftochten. In 2013 is dat precies 330 jaar geleden : ze zijn dus over tijd om officieel weerwraak te nemen, al is hun 5de Colonne als een paar decennia ingezet  ….
U herinnert zich ongetwijfeld nog de woorden van de Turkse Regeringsleider, uitgesproken t.a.v. zijn landgenoten die al in Duitsland leven : zijn soldaten waren de buiken van de Turkse vrouwen, en de vele minaretten in Duitsland waren zijn bajonetten…
Hun schaduw gaat hen dus vooraf. Want ze weten dat de tijd in hun voordeel werkt en dat er trouwens al langer veel betere en bredere bruggen liggen van Europa naar bij hen.
Zich dat realiseren en regelmatig voor de geest halen, is geen racisme, maar realiteit in de militaire zin van het woord. Want in de wereld draait alles om macht, en macht, dat is iets dat wij al lang niet meer weten wat het is. Wij kunnen alleen naar het militante Israël kijken, en even slikken.
Hieronder leest U iets over de hernieuwde veroveringszucht van Erdogan, waarbij een 3de brug over de Bosporus, van Turkije in Azië helemaal naar Europa, wordt op poten gezet. Het ding over De Poort van Europa naar Het Verre Oosten (denk aan Marco Polo), ooit gedomineerd door de handelsschepen van de Dogenstad Venetië, wordt meer dan 1.000 meter lang, en moet zeeschepen doorlaten naar de Zwarte Zee. Dat de inhuldiging van de 1ste Steen van die brug precies nu door Erdogan in de verf wordt gezet, met de 460ste herdenking aan de nederlaag van de Christenen in 1483, getuigt klaar en duidelijk van de bedoeling der Turken.
JaJa, als het ooit zo ver is, zullen we op z”n Tsjeefs, compromissen moeten sluiten. Om te beginnen van uit een verloren positie….

°°°

Ter zake :

Tijdperk van verlichting

® Bron Vlaams Belang

*

Ter gelegenheid van de eerstesteenlegging van een nieuwe brug over de Bosporus die eergisteren - op de 460ste verjaardag van de val van Constantinopel - plaatsvond, bestempelde de Turkse premier Erdogan de christelijke periode in de regio als “een donker kapittel” uit de geschiedenis. Met de verovering van de stad door sultan Mehmet II werd, volgens Erdogan, een “tijdperk van verlichting” ingezet.

Het kan geen kwaad eraan te herinneren dat na de islamitische verovering van Constantinopel een ware hel losbrak. In een orgie van plundering, brandstichting, verkrachting en moord – die drie dagen en nachten duurde – ging het voormalige bolwerk van het oosterse christendom letterlijk ten onder. De laatste christelijke overlevenden die een toevlucht hadden gezocht in de Hagio Sofia werden afgemaakt of als slaaf weggevoerd. Ontelbare kunstschatten en bronnen van kennis gingen voorgoed verloren. Als aanzet tot “een tijdperk van verlichting” kan dat in ieder geval tellen…

 Het is nauwelijks te geloven dat er in Europa en de Verenigde Staten nog altijd naïeve zielen rondlopen die Turkije beschouwen als ‘een brug tussen Europa en de islamitische wereld’ en Erdogan als een ‘gematigde’ moslim met wie zaken zijn te doen. In de praktijk blijkt immers bij zowat iedere gelegenheid dat hij een onversneden islamist is gebleven die zijn droom van een nieuw Groot-Ottomaans Rijk nog altijd niet heeft opgegeven. De nieuwe Turkse sultan is dan ook het levende bewijs dat Turkije geen Europees land is en ook nooit zal zijn.

‘Fatih’

Voor de volledigheid nog dit. Heel wat moskeeën die tegenwoordig in Europa als paddestoelen uit de grond rijzen, zijn genoemd naar de fanatieke christenhater en bloeddorstige veroveraar (‘fatih’) van Constantinopel. Maar wellicht interpreteren we ook dat best als een vertrouwenwekkend initiatief, een uitnodigend gebaar, en een onmiskenbare blijk van integratie.

°°°

O, dat waren we bijna vergeten! Turkije is de bondgenoot van Amerika in alle mogelijke en onmogelijke conflicten. Ook Saoud  Arabië is verder nog een trouwe bondgenoot van Amerika. M.a.w. wij zijn vleugellam tegenover de kernlanden van de Islam.
O ja : in WO I vocht Turkije aan de zijde van de Duits-Oostenrijks-Hongaarse strijdkrachten tegen de rest van de Westerse Wereld. Denk aan de landing op Gallipôli diewe onlangs met veel sympathie voor de Turken voorgeschoteld kregen op de TV. In WO II bleef men neutraal, tot in  februari 1945 de keuze niet meer moeilijk was.
Dat wil dus zeggen dat er eerst veel zal gepaverd worden, de dag dat de Turken met concrete eisen op de proppen komen. Ondertussen zullen de geesten bij ons door de Eurocraten in een recordtempo binnenste buiten gedraaid zijn, en komt de dag, dat het maken, het verhandelen en het eten van croissants zal verboden worden, op straffe van onthoofding. Want de croissant ‘de wassende Halve Maan- was de spot van de Westerse Wereld met de nederlaag van de Turken voor de poorten van Wenen.
Ps Istambul is in feite aan zijn 3de leven toe. Eerst was het een Griekse kolonie, tot in 350 n.Chr door Keizer Constantijn de Grote de naam Byzantium vervangen werd door Constantinopel, De Stad van Constantijn.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: