maandag 3 juni 2013

1409 - DE SOCIALE VOLKSPARTIJ ONDER DE ZWART- GELE LEEUWENVLAG


***

Maandag 3 juni

Zon 5u33-21u49

H Clotildis (*)

.

(*) De Heemkundige Kring van Desselgem is fier om over dit personage, de echtgenote van een zekere Clovis, de Merovinger en Koning der Franken, te schrijven dat deze afkomstig was van de Munckhoeve, in de bocht van de Leie naast het Bos van Ooigem. Clovis was de vechtjas, die midden in de strijd uitriep : ‘God van Clothildis, indien Ge mij de overwinning schenkt, zal ik mij bekeren’. Dit verhaal stond hier reeds zo dikwijls, dat ik het zelf begin te geloven.

1409 - DE SOCIALE VOLKSPARTIJ ONDER DE ZWART- GELE LEEUWENVLAG

°°°

 

 

 

°°°

Op dit artikel stonden rond 19 uur 12 positieve tot lovenswaardige lezersreacties, maar de krant zelf gaf als quotering : grappig 99%. Wat ondergetekende grappig vind, is dat het artikel zelf tamelijk objectief is, en dat het mij geen cent gekost heeft om er kennis van te nemen. Doe zo verder Mr Vander Kelen, Uw gazetje moet nog een hele weg afleggen voor het aan de grond zit.
Nu het signaal voor de kiesstrijd definitief gegeven is, van de zee tot de Maas, voor man en vrouw, gaan we er tegen aan. Van Annemans tot Zurkeltrut, maar dan meer gemeend en waarachtiger dan indertijd Leterlinator, die sprak van De Panne, tot Opgrimbie, bang als hij was om natte voeten te krijgen.
Bij de CVP, de Christelijke Volks Partij moet men na gisteren kwaad genoeg zijn om een aap in zijn kl*ten te bijten. Echt Christelijk zijn ze daar nooit geweest, en nu is een ander weg met de rest van hun volks partij-zieltje…. Nog erger voor de Roden! Die worden het Heilig Ideaal ‘Sociaal’, samen met hun kiezers, van voor hun neus weggekaapt. Het ergst nog moeten de Blauwen lijden : de zingeving van het ‘burgermanifest’ van hun Grote Voorman, zit nu vervat in  de ondertitel van
Het Vlaams Belang,
de Sociale Volks Partij.
 
De SVP : AUB, zelfs de Franstaligen gaan noodgedwongen op zoek moeten gaan naar nog meer apen om hun genitaliën met de tanden te bewerken. Is toch de Ziekenkas die betaalt!

°°°

Ter zake :

Vlaams Belang staat aan de kant, maar dan wel aan die van de Vlaamse kleine man"

® Het Laatste Nieuws

*

 UPDATE "Ja, het Vlaams Belang staat aan de kant, maar dan wel aan de kant van de Vlaamse kleine man." Zo vatten partijvoorzitter Gerolf Annemans en Kamerfractieleidster Barbara Pas de boodschap van het partijcongres in Antwerpen samen, waar de partij zich profileerde als de sociale volkspartij voor Vlaanderen.

Het Vlaams Belang pleit voor het verlagen van de loonlasten met een kwart, zowel voor werkgever als werknemer. De pensioenen moeten drastisch opgetrokken, de wachtlijsten weggewerkt en de BTW op energie verlaagd tot 6 procent. Dat zijn enkele voorstellen waarmee het zich wil profileren als sociale volkspartij van Vlaanderen.

Om deze maatregelen te betalen, moet er een eind komen aan de transfers in de sociale zekerheid door de ordelijke opdeling van België en moet het sociaal model voor immigranten beperkt worden. Met deze voorstellen profileerde het Vlaams Belang zich vandaag op het congres in Antwerpen als 'sociale volkspartij'.

Loonlastverlaging

Transfermechanismen op Belgisch of op Europees niveau zijn voor het Vlaams Belang heilloos: Vlaanderen kan pas een volwaardig duurzaam sociaal-economisch beleid en een doeltreffend tewerkstellingsbeleid voeren, indien het op alle domeinen over de volheid van bevoegdheden beschikt, en zowel de personen- als de vennootschapsbelasting zelf kan innen.

De partij pleit voor een drastische loonlastverlaging met een kwart, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Op die manier zou de loonkloof met de buurlanden gehalveerd worden en zouden de nettolonen met vier procent stijgen. Daarnaast moeten de pensioenen drastisch naar omhoog zodat de werknemers minstens 70 procent van hun laatste loon behouden. De minimumpensioenen moeten opgetrokken worden tot 1.150 euro voor een alleenstaande en 1.435 euro voor een gezin, en de verplichte solidariteitsbijdrage voor gepensioneerden dient afgeschaft te worden.

Wachtlijsten wegwerken

Het Vlaams Belang wil de wachtlijsten wegwerken op vijf jaar tijd, de duur van een legislatuur, een echte maximumfactuur in de thuis- en ouderenzorg. De BTW op energie - gas, stookolie en elektriciteit - moet dalen naar zes procent, terwijl er een sociale vrijstelling moet komen per gezinslid voor de zuiveringskosten van een basishoeveelheid water.

Om deze sociale maatregelen te financieren, grijpt het Vlaams Belang naar twee klassieke instrumenten: het beperken van het sociaal model voor immigranten en de splitsing van België zodat een einde komt aan de transferten in de sociale zekerheid naar Franstalig België. Vreemdelingen zouden pas van sociale voorzieningen kunnen genieten na een legaal verblijf van 7 van de 8 voorgaande jaren, en mits ze zelf 3 jaar bijdragen hebben bepaald. Het zelfde principe geldt voor de inkomensgarantie voor ouderen (IGO).

Termijngebonden

Arbeidsmigratie is voor Vlaams Belang enkel nog mogelijk indien een meerwaarde voor de samenleving geboden worden zoals vorsers, hoog opgeleide wetenschappers of kaderleden van internationale firma's. Voor knelpuntberoepen of bij een vraaggestuurde inwijking moet gewerkt worden met termijngebonden migratiecontracten, waarin tegenover toegang tot zorg en sociale zekerheid bindende eisen staan op vlak van competenties, diploma's, werkbereidheid en taalbereidheid.

Fractieleidster Pas lanceerde tijdens haar toespraak het voorstel voor een hervorming van de kinderbijslag, waarbij het bedrag voor de eerste drie kinderen verhoogd wordt en vanaf het vierde vermindert. Daarnaast moet er een opvoedersloon van 24 maanden per kind komen en een sociaal statuut voor de thuiswerkende ouder. Het Vlaams Belang is ook voorstander van een volwaardig werknermersstatuut voor onthaalouders.

Laeremans verwees nog naar een oud wetsvoorstel van de partij om de ontslagvergoeding te beschouwen als een morele schadevergoeding waarop geen lasten verschuldigd zijn.

 

°°°

U heeft het al gemerkt; gazettenpraat, gelardeerd met reepjes venijn, en opgediend op een bedje van minachting. Nog altijd stukken beter dan het artikel in GVA, waar er toch minder geprutst werd aan het Belga-Berticht dat ze alle twee bewerkten.
Enfin, we mogen niet klagen. Zwart op wit stonden er geen schimpscheuten en ze hadden de datum en de opschriften toch juist.Zelfs de steile opgang van het aantal stemmen werd zijdelings aangeraakt, niet te veel om zeker niet beschuldigd te worden van Vlaams Belang gezind te zijn.
“Stille voortdoen”, de lijfspreuk van Boer Clerq van de (gewezen) tapijtgigant Beaulieu, heeft afgedaan. Er is, zegt Barbara Pas, geen tijd meer te verliezen. Een sneer naar de Niveanen? Bijlange niet! Geen sneer, maar een gerichte trap tegen de voorkant van hun achterwerk. Zodat Bartje duidelijk voelt van waar de wind komt bij zijn ‘Onderwijs-Herworming’. Één millimeter toegeven, en hij en zijn kroonjuwelen vallen van hun  troon.
Al-bij-al een heugelijke dag om onze ‘splitsingsdrang’ aufzukricken en Ben Weyts het nakijken te geven.
*
O Suzanna, wat is het leven mooi voor een overtuigd Vlaming!

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: