woensdag 5 juni 2013

1412 - B+ IN DE BUURT? REN DAN VOOR UW LEVEN


***

Woensdag 5 juni

Zon 5u33-21u49

.

1412 - B+ IN DE BUURT? REN DAN VOOR UW LEVEN

°°°

Marine Le Pen : ze zag geen kromzwaard,

 

Maar gaskamers à  la Hitler. Goed fout, hé!

°°°

“Kauf nicht bei Juden” : dat was ooit in Duitsland de hippe oproep van de Führer aller Germanen. Die vond zijn climax tijdens de “Kristallnacht”, op 10 november 1936, op Sint Maartens-avond. Dat was de maand waarin ons Moeder heel haar leven mijn eerste stapjes op eigen voeten in die grote wereld beschreef. Haar jongste telg kon lopen aan minder dan 10 maand. Wat verklaart zei ze later, dat die altijd zo ne rappe geweest was. Rap in de hand = rap in de tand. Ach Ma, met de tijd is er toch wat sleet op gekomen!
Heden ten dag is het ook geen kristal dat blinkt, maar direct ‘dats Judenblut dass vom Messer spritzt’. Er is, om zo te zeggen, een stadium overgeslagen. Eerst schieten, dan praten. Ook in het on-land B, al 183 jaar overtijd om begraven te worden.
Elders la ik ook dat de EU de Parlementaire Onschendbaarheid van Marine Le Pen had opgeheven, omdat ze zowat 3 jaar geleden ooit eens de Islam (of de Moslims : what’s the difference!) in Europa vergeleek met de Bezetting der Nationaal Socialisten van de PvdA in Duitsland (Nazi-parij). Even voordien had Belgacom of Telenet 2 Duitse zenders (ARD & WRD?) ook al vervangen door 2 Arabische, iets waarover Merkel zeer eenzijdig is gestruikeld. Anderzijds reglementeert de EU, op initiatief van datzelfde Duitsland, de invoer van Israëlisch fruit uit Judea en Samaria, de zogeheten ‘Westbank’ die Israël bezet heeft behouden, na de hen opgedrongen oorlog van 1967. Die 2 gebieden behoorden namelijk al tot Israël in de tijd van  Jezus Christus, waar de Samaritanen toen ook al niet in de bovenste schuif lagen. Denk aan het gezegde van ‘de Barmhartige Samaritaan’ uithangen.
Christenen geloven in het bestaan van Satan, stichter van alle mogelijk en onmogelijk Kwaad. Anderen dan weer niet. Al weet ik begot niet wie of wat ze dan verantwoordelijk houden voor de donkere wolken die op ons afkomen. Als het Satan niet is, dan misschien de Islam? What’s’the difference? Als er geen Eeuwig Leven bestaat, kan het ook Hitler niet zijn die weer de kop opsteekt. Misschien zijn trawanten, om het even de naam.
In eigen land heeft het kwaad ook een naam.
Hieronder leest U er alles oer.

°°°

Ter zake :

Charles Michel en Daniël Termont krijgen prijs voor politieke moed

*

B Plus, de drukkingsgroep die zich verzet tegen separatisme en ijvert voor een waarachtig en evenwichtig federalisme, heeft maandag haar prijs voor politieke moed uitgereikt aan MR-voorzitter Charles Michel en de Gentse burgemeester Daniel Termont (sp.a). Beiden hebben er volgens B Plus het afgelopen jaar blijk van gegeven de communautaire problematiek te kunnen overstijgen.

 Michel wordt onder meer onderscheiden wegens de energie die hij gestoken heeft in de zesde staatshervorming op een ogenblik dat België geconfronteerd werd met de langste politieke crisis die het land gekend heeft. "Uw partij heeft de moed gehad om van de FDF te scheiden op een ogenblik dat ze elk compromis afwezen", zei de voorzitter van het directiecomité van B Plus, Bertrand Waucquez.

Contactzoekende Michel

B Plus is ook gecharmeerd door het gemak waarmee Michel Nederlands spreekt, zijn veelvuldige contacten aan beide zijden van de taalgrens en zijn eis voor een nationale kiesomschrijving.

B Plus koos voor de zevende editie van de prijs voor het eerst een lokaal mandataris als laureaat, de Gentse burgemeester Daniël Termont, die de laatste jaren geen blad voor de mond gehouden heeft over de N-VA en de groeiende trend in Vlaanderen om zich op zichzelf terug te plooien. Hij staat model voor het schrikwekkende nationalisme dat in Vlaanderen de kop opsteekt, luidt het.

Verzet tegen N-VA

 Volgens algemeen secretaris Willy Peerens is Termont één van de enigen die zich openlijk heeft uitgesproken tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever en de N-VA-top en is hij erin geslaagd het discours van deze partij over de institutionele toekomst van het land te counteren.

 

°°°

Het is niet verkeerd dat de Niveanen even negatief in beeld worden gebracht, zij het op een oer-stomme manier.
Tegen dat de mensen bekomen zijn van het lachen, zitten we volop in de kiesstrijd voor 2014, en kan het Vlaams Belang, de Sociale Volkspartij bij uitstek, van de luwte profiteren om de afval-stemmen der Niveanen in de juiste banen te leiden.
*
Stel U voor: Termont en Michel Jr, als sterkhouders van het Ene en Ondeelbare Vaderland der Gebelgden! Wat een schande voor de Artevelde-stede, Termont ooit gestandbeeld te zien met de arm om de schouder van Junior, elkaar als 2 zatlappen rechthoudend. Jan Breydel en Pieter DeConinck in Brugge zijn in staat om dezelfde nacht van hun voetstuk af te stappen, om voor altijd in de menigte te verdwijnen.
Ben er nog niet aan uit : is dit de Belgische Ziekte overbrengen naar Europa, of is het eerder de Europese ziekte overbrengen naar België?
Wat was er nu eerst : de kip of het ei?

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: