zaterdag 8 juni 2013

1419 - VAN 1894 TOT 2013 MEER DAN TIJD VOOR HERBRONNING VOOR DE RODEN


***

Zaterdag 8 juni

Zon 5u33-21u49

.

1419 - VAN 1894 TOT 2013 MEER DAN TIJD VOOR HERBRONNING VOOR DE RODEN

°°°

 

°°°

Het Charter van Quaregnon 1894. Rerum Novarum 1891 ; allemaal rijkelijk lang geleden, daar niet van. Voor de Roden was het wel meer dan 120 jaar luisteren en zich onderdanig gedragen naar de bevelen van de unitaire Belgische Socialistische Partij, de BSP/PSB.  Als bekentenis kan dat tellen! Al die jaren niks zelfstandig kunnen zijn, altijd maar in ’t gelid en onder commando van de Franscouillons, la Cour/Het Hof op kop. Iets bereikt in het voordeel van de hardwerkende Vlaamse wroeer van toen? Ja hoor, maar altijd pas lichtjaren nà het voordeel van het Waalse ‘Haantjesvolk’…
Om nu niet helemaal te worden meegesleurd in de ondergang,  veroorzaakt door decennia zonder de minste eiigen overtuiging, en met de bedoeling om vooral beter in ’t gevlei der Allahzonen te komen, heeft  ’t Cleen Tobbackske nu zijn wagonnetje ontkoppeld van de Waalse ongelukstrein. Waardoor ze nu zonder remmen verder de helling afdonderen. Erg is dat niet : hun passagiers zijn al lang op een andere trein overgestapt, en bij de clash zullen alleen de kaviaar-loftsocialisten zich te pletter rijden.
*
Het wordt dus ‘Het Vlaanderen van Morgen’, waarvan hieronder alleen in algemene bewoordingen, de bedoeling wordt weergegeven, geen teksten. U weet wel : enerzijds & anderzijds, de standaard-houding van alle Linkx Hoofdigen en/of Rechts Handigen die zich aan de macht vastklampen.
Een voorgerechtje dus. Waarnaar altijd overvloedig kan teruggegrepen worden. Praktisch, niet? Het is zelfs de formule waarop de doodzieke horeca dringend zat op te wachten : koken zonder ingrediënten, om alleen Niet-Dingetjes op te dienen, oversausd met ronkende volzinnen. En vergezeld van een gepeperde rekening. De Onderwijs Hervorming van Pascal Smet-Smeet-Gesmeten is daar een mooi voorbeeld van.
De rest is te vinden in de onderlinge afmaak-artikels die ze in de Pers laten schrijven.
Heerlijk schouwspel, hoe inspiratielozen, zichzelf in de vernieling rijden.

°°°

Ter zake :

 

Sp.a stelt nieuwe beginselverklaring voor

Het sp.a-congres heeft zaterdag in Leuven de nieuwe beginselverklaring unaniem goedgekeurd. Die beginselverklaring ‘Het Vlaanderen van Morgen’ moet een opvolger worden van het Charter van Quaregnon, het socialistische basismanifest uit 1894. De nieuwe tekst vertrekt vanuit de principes vrijheid, gelijkheid en verbondenheid, lichtte voorzitter Bruno Tobback toe.

De nieuwe beginselverklaring moet de toetssteen vormen om uit te leggen waarom een bepaald standpunt ingenomen of een bepaalde maatregel genomen wordt, zei de voorzitter.

Een eerste streven is het realiseren van vrijheid. Vrijheid bestaat niet in de natuur, maar moet door de samenleving gerealiseerd en bewaakt worden. Er is geen vrijheid voor iemand die met 450 euro in de maand moet rondkomen, vond Tobback. Niemand is gelijk, maar iedereen heeft een gelijk recht op vrijheid, respect en het waarmaken van de eigen talenten. Die vrijheid en gelijkheid kunnen best gerealiseerd worden in verbondenheid. Dat omvat zowel rechten als plichten, in een samenleving waar een diversiteit bestaat inzake cultuur, religie, afkomst, geaardheid, ..., klonk het. "Ik heb geen probleem dat iemand succes heeft, maar wel als die niet bereid is in verbondheid bij te dragen aan de samenleving", stelde Bruno Tobback.

 De Gentse burgemeester Daniel Termont sprak van een "historisch congres". De tekst maakt duidelijk "waar wij als socialisten voor staan".

"Duidelijkheid en een links profiel hebben we nodig", aldus Termont. Nestor Willy Claes noemde de nieuwe beginselverklaring "een formidabele tekst, die een leidraad is om onze visie te vertolken tegen het mondiaal casinokapitalisme".

 

°°°

Ik begrijp niet goed, hoe de principes van de Franse Revolutie, tussen haakjes uit 1789, dus nog ouder, de basis kunen vormen voor iets nieuws. Die principes smaken naar koude pap en zijn trouwens al eeuwenlang alleen nog dode letter. Tenzij bedoeld wordt de Broederschap en de Gelijkheid van de Jihadisten, die hun Vrijheid vieren door elkaar als Goede Moslims de kop af te snijden. Abattoir der Spa-drinkers : ook een vernieuwing.
Maar dat is misschien de bedoeling. De stiel gaan leren bij de Moslims, om later in eigen land de roversbenden te kunnen leiden die het land onder de rode knoet moeten houden. Van de Sossen is immers geweten dat ze er graag op los kloppen. Want iedereen die iets bezit dat zij niet hebben, is ne baos, en alle b oazen zijn smeerlappen.
O juist : ’t Tobbacksken zal de Vrijheid organiseren door iedereen te bombarderen met welstand, of de welstand er in te schieten door middel van S-300 raketten. Maar eerst moet de vroegere werkgelegenheid kapot gemaakt worden, of uitgevoerd naar de Ontwikkelinfgslanden. Om op de puinen van het oude, iets nieuws te kunnen vormen. Waarschijnlijk iets naar het voorbeeld van de vroegere USSR.
De échte sociaal-voelende mens schuilt al lang in de rangen van het Volksnationalisme : eerst Oompje, en dan Oompjes kinderen. Om een boterham te kunnen delen, moet men er zelf eerst een hebben. En dat de Roden ons geen boterham kunnen geven,  nooit gekund hebben en nooit zullen kunnen, ligt besloten in hun honderdjarige geschiedenis. Het zijn de ondernemers die werk verschaffen, en niet de syndicaten. En tot zolang die laatsten hun plaats niet kennen, zal de trein der welvaart verder de helling afdonderen.
Ik ken niet één onderneming, zelfs geen enkel Staatsbedrijf, dat op termijn overleeft onder de leiding van een Roodhuid, Belgacom uitgezonderd. Maar dat heeft zo zijn historische redenen.Ik ken er wel duizenden die door dat soort lieden is om zeep geholpen.
Een toontje lager zingen, o.a. door pianisten met een strafblad, is beter aangewezen. En wie weet, zou nog beter zijn : den boel ontbinden en in handen geven van anderen en beteren.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: