maandag 10 juni 2013

1424 - EIGEN VOLK VAN KANT MAKEN OM TE KUNNEN IMMIGRANTEN EEN PLAATS GEVEN


.

1424 - EIGEN VOLK VAN KANT MAKEN OM TE KUNNEN IMMIGRANTEN EEN PLAATS GEVEN

°°°

Het 8ste  Werk van Barmhartigheid door Fiston De Gucht

 

De afgemaakte doden begraven

°°°

Het wordt stilaan levensgevaarlijk om in eigen land te overleven! Wie als niet-afgedreven vrucht volop in de schijnwerpers van het leven mag treden, komt op latere leeftijd toch weer in het vizier van euthanisie-fanaten en uit-het-leven-stappers. De tijd om van het leven te genieten wordt meer en meer beperkt en kunstmatig ingericht voor wie hier te land is geboren. De verzorgingsstaat heeft haast : er zijn nog zoveel wachtenden in de rij achter U…. En voor ‘De Troost der Stervenden’ moet U al jaren in een of ander ontwikkelingsland zijn. ‘Berechtingen’  door Pastoors van  te lande vindt U nog alleen op doek ergens bij een of andere kunstkenner. U oet wel genoegen nemen met de sfeer die op U afstraalt…..
Ik moet zeggen : de Deutsche Linken van de jaren ’30-’40 hebben school gemaakt. De lijkverbranding is zelfs voor de Kerk een open kans gebleken : het kleinste stadje in ons land moet nu leren leven onder de constante neerslag van in de lucht hangende roetdeeltjes. ”Kijk, daar hangt je schoonmoeder, in dat kleine wolkje dat voor de zon schuift”…En de rekening van de begrafenisondernemer is weeral gestegen, dank zij de gestegen wereldprijs van een vat ruwe olie.
Heerlijk toch waarmee de ondergaande kleurpartijen zichzelf opblazen, terwijl ze zichzelf in de vernieling rijden! “Kom”, roepen ze “het leven is mooi. Volg ons in de dood”.” Wij bieden U en de N-VA het België van 1830 aan.

°°°

Ter zake :

Euthanasie minderjarigen stap dichterbij

Nog voor het zomerreces wil Open Vld de euthanasiewet uitbreiden naar jongeren. Tussen socialisten en liberalen groeit hierover een duidelijke consensus. Als CD&V en cdH dwarsliggen, toont oppositiepartij N-VA zich bereid tot een wisselmeerderheid. .

De tegenstanders moeten beseffen dat de samenleving voorstander is om de bestaande wet aan te passen

Overmorgen buigen de senatoren zich in een commissie over een uitbreiding van de euthanasiewet. De voorbije maanden hield de Senaat hoorzittingen over het nut van een bredere wet, woensdag beslissen de senatoren hoe het nu verder moet.

Aan beide kanten van de taalgrens lijken liberalen en socialisten het eens dat niet de leeftijdsgrens bepalend moet zijn om euthanasie toe te staan bij een jongere. Zij willen uitgaan van zijn 'oordeelkundigheid' of wilsbekwaamheid'. Dé vraag blijft dan wel wie mag uitmaken of een jongere voldoende in staat is te oordelen over de beëindiging van zijn leven.

Voorlopig sluiten de christendemocraten zich hier niet bij aan. cdH wil niet tornen aan de wet, CD&V twijfelt. Vroeger wou de partij absoluut niets veranderen aan de wet, nu is ze bereid de concrete voorstellen te bekijken. Een leeftijdsgrens lager dan vijftien jaar lijkt voor hen wel onbespreekbaar. CD&V werpt ook nog op dat er over een uitbreiding helemaal niks in het regeerakkoord staat.

Nog voor zomer

Als CD&V en cdH aan de kant blijven staan, wil oppositiepartij N-VA de liberalen en socialisten wel steunen. "Wij hopen dat er een breed gedragen voorstel komt", zegt senator Elke Sleurs (N-VA), zelf arts in het UZ Gent. "In ethische kwesties moet er over de partijgrenzen heen gedacht worden. Of we nu in de oppositie zitten of niet, als er een voorstel komt waarin we ons kunnen vinden, dan stemmen we mee. Wij zullen zeker constructief zijn."

Voor het zomerreces, dat dit jaar pas in augustus start, hopen de voorstanders nog te stemmen in de commissie. Lukt dat niet, dan vrezen ze dat de nieuwe wet niet meer voor de verkiezingen door de parlementaire molen zal geraken.

Senator Jean-Jacques De Gucht: "Als we een actualisering van de euthanasiewet willen, dan moeten we voor de zomer naar de plenaire vergadering met een breed gedragen voorstel. Zo niet waren de hoorzittingen van de afgelopen maanden zinloos. De tegenstanders moeten beseffen dat de samenleving voorstander is om de bestaande wet aan te passen."

Naast euthanasie voor jongeren speelt ook nog de kwestie van de geldigheid van de wilsbeschikking. Nu staat daar een termijn op van vijf jaar, verschillende partijen willen die laten vallen. Over een uitbreiding naar dementerenden lijkt een akkoord uit te blijven. .

 

°°°

Fiston De Gucht kan het nog een beetje zeggen, hé! Hij kan het vooral tonen. Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Hij is dan ook drager van een uniek en exclusief universitair diploma, dat speciaal voor hem werd uitgedacht, door hem behaald, maar  door zijn Pa betaald.
Ik denk dat hij als overlevende in zijn soort, nu wraak wil nemen op de rest van zijn gelijken, zodat hij als enige ook daarin een uniek exemplaar is. Zo denkt hij als enige over te blijven om als verkoper van de Vino Nobile van zijn Pa aan de kost te komen. Net als gans de familie De Gucht, is deze wijn ook niet te pruimen!

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: