vrijdag 14 juni 2013

1432 - OBAMA GATE : HET GAT WORDT STEEDS ZWARTER


Vrijdag 14 juni

Zon 5u29-21u57

H Elisa

.

1432 - OBAMA GATE : HET GAT WORDT STEEDS ZWARTER

°°°


°°°

Die Mr Edward Snowdon is de gebeten hond : hij heeft het tipje van de sluier gelicht over iets zeer kwalijks van hun chou-chou Mohbama, en net als ik, weten ze wat er nog allemaal kan & zal uitkomen. Zoals voor elke Moslim in de Koran voorgeschreven : ondermijning van de vijand door infiltratie. De ver-islamisering van het Amerikaanse staatsapparaat is goed bezig en dat  mag niet vroegtijdig uitkomen….. Dus alle hens aan dek! Zelfs in de ondergang klitten ze aan elkaar als een kolonie wurgslangen, om uiteindelijk samen te verdwijnen in het zwarte gat van de Geschiedenis : ze proletariën en ze progressiveren verder, tot ze met bosjes tegelijk in de vergetelheid geraken. Eerst waren het nog maar ET’s, nu zijn het al ERT’s, en straks, als het geld helemaal op, ook de VRT’s
Ze nemen het voor elkaar op, zo doorzichtig als maar kan en met de hen eigen leugenachtigheid. Wèten ze niets precies, des te beter kunnen ze er  op los fantaseren…. In de hoop dat hun leugens wel ergens zullen helpen.

°°°

Ter zake

Edward Snowden is een immorele einzelgänger

® De Morgen

*

"Door de NSA- werkwijze aan de kaak te stellen, heeft Snowden de erecodes geschonden van allen die hem ooit hebben geholpen", schrijft David Brooks, columnist van de krant The New York Times. 

Snowden maakt het groeiende wantrouwen en cynisme in de samenleving alleen maar groter Voor zover we nu weten, is Edward Snowden de ultieme eenling. Hoewel hij duidelijk ontzettend intelligent is, is hij er niet in geslaagd de middelbare school af te maken. Ook in het beroepsonderwijs raakte hij de weg kwijt. Volgens The Washington Post is hij al jaren nauwelijks bij zijn moeder op bezoek geweest. Een buurman in Hawaï die zichzelf wilde voorstellen, werd door Snowden in de rede gevallen met de mededeling dat hij niet geïnteresseerd was in relaties met buren. Hij is gaan werken voor Booz Allen Hamilton en de CIA, maar ook bij hen is hij weggegaan.

 

Hoewel hij bedachtzaam is, moreel betrokken en zeer standvastig in zijn overtuigingen, lijkt hij toch het product van een van die onfortuinlijke trends van deze tijd: de fragmentering van de samenleving, het losser worden van sociale banden, het groeiend aantal mannen van in de twintig die een technologisch bestaan leiden in het vage gebied tussen de instituties van hun jeugd en volwassen gezinsverantwoordelijkheden.

Wanneer je een leven leidt dat niet wordt geordend door de instituties van de burgermaatschappij, is het misschien niet zo gek dat je de wereld op een bepaalde manier bekijkt. Dan is het leven niet ingebed in een reeks in elkaar overgaande, steeds breder wordende gezagsstructuren als gezin, buurt, religieuze groep, de staat, het land en de wereld. In plaats daarvan is er slechts het eenzame individu tegenover de gigantische, bedreigende staat.

 

Wanneer je door zo'n bril kijkt, heb je meer kans je thuis te voelen bij ideeën uit het libertaire gedachtegoed die het zo goed doen in dit gefragmenteerde tijdsgewricht: het diepe wantrouwen tegen autoriteiten, de sterke overtuiging dat hiërarchieën en organisaties verdacht zijn, de vurige toewijding aan transparantie en de veronderstelling dat je eigen opvatting voor alles gaat. Dan geef je ook eerder geld aan de verkiezingscampagne van presidentskandidaat Ron Paul, wat Snowden deed.

 

Tegen die achtergrond en met zo'n manier van denken is het dan ook logisch dat Snowden zijn loopbaan heeft opgeofferd om de manier waarop de National Security Agency informatie vergaart en doorspit aan de kaak te stellen. Ook al heeft hij geen enkel specifiek misbruik kunnen aantonen, hij moet de vertrouwelijkheid eigen aan militaire operaties en activiteiten van inlichtingendiensten wel afschuwelijk hebben gevonden. En uiteraard heeft hij gelijk dat de procedures die hij heeft onthuld misbruikt zouden kunnen worden.

Verrader

Big Brother is niet het enige gevaar dat de VS bedreigt. Er is ook het groeiende wantrouwen en cynisme, de aantasting van het maatschappelijke weefsel en de opkomst van mensen met zo'n individualistisch wereldbeeld dat ze niet begrijpen hoe ze zich met anderen kunnen verbinden en het algemeen nut kunnen dienen. In feite maakt Snowden alles alleen maar erger.

Wil de samenleving kunnen functioneren, dan moet er een zeker vertrouwen zijn, samenwerking, respect voor instituties. Door in zijn eentje te besluiten geheime NSA-documenten te lekken, heeft Snowden dat alles verraden. Hij heeft de eerlijkheid en integriteit verraden die de basis vormen van elke samen- werking. Hij heeft expliciet en impliciet gezworen de hem toevertrouwde informatie geheim te houden. Die eed heeft hij gebroken.

Hij heeft zijn vrienden verraden. Zijn collega's zijn nu verdacht. Jongeren op soortgelijke posities zullen geen verantwoordelijke taken meer krijgen, uit angst dat ze hetzelfde zullen doen. Hij heeft zijn werkgevers verraden. Booz Allen en later de CIA hebben een gesjeesde student een baan gegeven met vorstelijk salaris. Hij schendt de erecodes van allen die hem in staat hebben gesteld hogerop te komen. Hij heeft de zaak van de open overheid verraden. Telkens als er iets wordt gelekt, zullen de machthebbers de kring van vertrouwelingen verder inkrimpen. Hij heeft de privacy van ons allen verraden. Als de veiligheidsdiensten geen grote hoeveelheden data meer kunnen scannen, zullen ze terugvallen op oudere, meer inbreuk makende afluistermethoden. En hij heeft de Grondwet verraden. De VS zijn niet gesticht om een 29-jarige in zijn eentje te laten beslissen wat openbaar moet worden gemaakt.

 

Snowden stond voor een moreel dilemma. Enerzijds had hij informatie over een programma dat hij werkelijk als een bedreiging zag. Anderzijds had hij verantwoordelijkheden aanvaard. Soms is lekken onvermijdelijk, als klokkenluiders over informatie beschikken die zo ernstig is dat ze hun eed wel moeten breken. Maar je hoopt toch dat ze vóór ze dat doen goed bij zichzelf te rade gaan. Is de informatie zo ernstig dat die het rechtvaardigt op eigen gezag geheimen te onthullen die nooit meer opnieuw geheim kunnen worden?

 

Snowden was geobsedeerd door het gevaar van gegevensopslag, maar hij is zich totaal niet bewust van zijn verraad en de schade die hij aanricht aan sociale afspraken en de onzichtbare banden die ze bijeenhouden:

°°°

De grote anomalie waar ze met een grote boog omheen fietsen moet toch eens nader belicht worden. Hoe kan de stomme achterwaardsover uit dit verhaal gelinkt worden aan de reputatie van die super intelligente FBI?
Beter is het, de redenering door te trekken : Edward Snowdon heeft alleen de weg getoond om Obama te ontmaskeren als verdoken Moslim-aanhanger. Moest hij de bewijzen meteen op tafel gegooid hebben, was dat revolutie in zijn land en dat zou hem zeker zijn kop gekost hebben.
Probleem is en blijft echter de media. Zo lang die onder één hoedje spelen met Obama, zal de waarheid tussen de plooien blijven hangen. Tot er via allerlei sluikwegen andere gegevens opduiken op het Internet. Over wie de opdrachtgever is om de Amerikaanse Contraspionage te herscholen op en Islam-vriendelijker manier? De Koran heeft voor zoiets zelfs een typisch Arabisch woord, dat niet te vertalen is, maar dat overeenkomst met het begrip ‘in slaap wiegen’.
Me dunkt dat het Mohbama-vriendje op de Amerikaanse Ambassade in Brussel in het opengooien van de schandalen, de daartoe aangewezen sleutelrol kan spelen. Gesteld dat dat schandaal kan uitgespit worden. De machtigste waterval ter wereld heeft ook zijn oorsprong in een nietig klein bergriviertje….
Het moet niet moeilijk zijn om zelfs de piramiden van Cheops neer te halen, mocht men weten waar precies de onderste steen zit. Als men  die dan zou wegtrekken, valt het gehele bouwwerk als een kaartenhuisje in elkaar. De onderste steen in de stellingoorlog van Obama, is zijn ijver om de Islam ingang te doen vinden, zowel daar als hier. Met het geduld van een wurgslang heeft hij zijn 1ste ambtstermijn gebruikt om in de diepte alles in gereedheid te brengen. Nu begint de tijd te dringen, en begint hij risico’s te nemen.
Het zijn Bijbelse woorden, maar ze gelden nog altijd: waakt en bidt, want de Duivel komt als een dief in de nacht. Zorg dat Uw lamp brandende blijft, en dat gij niet slapende zijt…
En, naar waarheid mogen w dan zeggen : God Bless America. En pak er en passant nog maar Europa bij ook. Want ook hier krioelt het van de wurgslangen!

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: