donderdag 20 juni 2013

1445 - KERKBOEK NIET VERGETEN?


***

Woensdag 19 juni

Zon 5u29-21u59

H Romuald

.

1445 - KERKBOEK NIET VERGETEN?

°°°

Zoek de verschillen

 

°°°

Van een goede vriend, mij verder onbekend, want ik wil niemand aan de galg praten, onderstaand stichtend verhaal over gewoonten bij kerkmoskeebezoek in sommige Moslim-landen. Elk om beurt elkaar uitmoorden. Is een uitstekend middel om het bevolkings-overtal in toom te houden. Zo is deze ideologie tenminste nog voor iets goed. Gesteld dat daar niet in termen van export naar andere landen wordt nagedacht.
We kunnen met hen misschien een handeltje opzetten. Of voor geval dat dit reeds zou bestaan, dat handeltje gevoelig uitbreiden.  Naarmate van daaruit grotere hoeveelheden dynamiet worden afgenomen, slaan ze de prijs van hun pietrol af. Gôei condities maken gôei vrienden!
Misschien dat we tussen dit en een paar eeuwen nog eens kunnen spreken. Om te zien of ze in die tijd zover zouden geëvolueerd zijn als onze eigen beschaving. Zij 500 jaar te weinig? Neem da 2 keer 500 jaar, want, accoord, de Islam is een taai geval.
Inze £Europese ‘Élite’ met haar slippendragers (bij ons de 3 kleurpartijen en de media) hebben er alles aan gedaan om de Christelijke wortels van deze beschaving als zere kiezen uit te trekken. Zo zitten we per direct met de Beschaving van de Toekomst opgezadeld, waar alleen de Eerste Persoon Enkelvoud de dienst uitmaakt. En de Leiders van de wel ver genoeg van de Staat gescheiden Kerk? Die laten zich gewoon meedrijven, in de stilte hopend dat het nog hùn tijd wel zal duren. Want zodra zij zich roeren, komen ze negatief in ‘de boekskens’ en is hun reputatie nazar de vaantjes. Vandaar het begrip : de nà-christelijke tijd, waar de Christelijke waarden en normen, samen met de uiterlijke tekenen zoals kerken en/of kruisbeelden, uit het collectieve geheugen zullen verdwijnen. Die tijd is al begonnen, samen met verbannen kerstmarkten en de roep om instelling van Islamitische feestdagen.
*
Och, het is een klein detail als men bijvoorbeeld oude vestingmuren van oude steden bekijkt, voor zover moderne toeristen daar de tijd voor nemen. Wij hebben het geluk te verblijven in een land waar het verleden precies als de dag van gisteren is. Stadsmuren bij de vleet, samen met de intact gebleven monumentale stadspoorten. Zij geven een idee hoe de burger, samen met de Overheid, vroeger zichzelf moest verdedigen.
Hoe deze on-inneembare wallen met de Christelijke Beschaving in verband staan? Wel, de voorouders hier sloegen mekaar niet zozeer de kop in uit geloofs-ijver, maar integendeel om meer ‘wereldse bekommernissen’. Over landeigendom, over zakelijk tegengestelde belangen, ja zelfs om amoureuze redenen. Ja, het ging er soms hevig aan toe, want de aanval kon uit alle richtingen komen en er schoten altijd vele handen tekort om de muren te verdedigen. Maar daar in Italië beide partijen Christen waren, met eerbied voor Gods huis, gebeurde het vaak dat muren van kerken en kapellen, met goed zichtbare tekenen van hun bestemming op de nok; deel uitmaakten van de stadsmiren. Geen hand zou deze gewijde gebouwen schenden!
Buiten Italië is dat wel even anders geweest, met Catharen en Albigenzen en zo. Denk aan de H.Inquisitie. Al kunnen we, vele eeuwen later, in de meeste gevallen wel andere motieven zien, dan louter geestelijke. De godsdienst-afval was meermaals alleen de vonk die het vat vol frustraties deed ontploffen.
JaJa, de Islam is op goede weg.Al mogen we precies niet lachen, als een van hun geestelijke aanvoerders vraagt om hem 10 gevangenen uit te leveren, zo dat hij persoonlijk het genot in zijn vingers kan voelen, hen de keel over te snijden. Beoeld waren : mede-moslims, geen Christenhonden of Joden. Allah is de grootste, riep de menigte. War wij kunnen aan toevoegen : ’en hij heeft de dikste’….

°°°

Ter zake :

Aanslag op moskee – veel doden

Moslims doden niet alleen ongelovigen! Nee, daarmee zijn ze bij lange na niet tevreden. Moslims doden ook moslims. Soennieten en sjiieten haten elkaar als de pest, omdat ze ieder een andere opvolger van de “profeet” vereren. Dat volstaat om elkaar massaal uit te moorden. Zoals gisteren, toen twee Irakese soennitische zelfmoorddaders zichzelf opbliezen bij een aanslag op een sjiietische moskee in Bagdad. Onmiddellijk daarna filmden soennieten maakten soennieten te midden van de lijken opnames onder het gebrul “Allahu Akbar!”

 

Pas op! Gruwelijke beelden in de video´s!!

 

Een van de daders blies zichzelf op bij een checkpoint voor de moskee in het district Al-Kahira in het noorden van de stad, bericht abc news. De tweede dader mengde zich onder de gelovigen in de moskee en blies zichzelf twee minuten later op.

 

De wijk wordt hoofdzakelijk bewoond door sjiieten. Soennieten, zoals de leden van Al Qaida, beschouwen sjiieten als ketters en willen de door sjiieten geleide regering ondermijnen. Ook voor veel van de daarvoor gepleegde aanslagen worden overwegend soennieten verantwoordelijk gemaakt. De beide groepen vechten ook in het naburige Syrië tegen elkaar en worden allebei door slachters uit Irak gesteund.

 

Je komt er gewoon niet omheen om te geloven dat het hier eigenlijk alleen maar gaat om het doden om te doden. Hoofdzaak: bloederig en indien mogelijk gruwelijk. Dat is het beeld dat de islam van zichzelf aan de wereld laat zien. Alleen al in juni 2013 werden er, volgens informatie van de internetsite thereligionofpeace, 431 mensen bij islamitische terreuraanslagen vermoord.

 

Niet zogenaamde islamhaters of linkse of door hersenloze politieke clown of journalisten als radicaal bestempelde critici van deze haatideologie zorgen voor dit beeld in de wereld. Nee, het zijn moslims, die ons laten zien wat hun overtuiging is. Het zijn moslims, die iedere dag bewijzen dat islam niet vrede maar in het gunstigste geval begraafplaats betekent. Ze haten en ze doden, iedere dag, jaar in jaar uit.

 

De beide video´s schijnen onmiddellijk na de explosie te zijn opgenomen. En zelfs op die opnames kun je de waanzin zien en horen: nog maar net werden voor hun ogen vrienden, familieleden en buren door een bom uiteen gereten en wat doen deze koran getrouwe fanatiekelingen? Ze brullen in een toestand van religieuze razernij te midden van bloed, dood en lichaamsdelen “Allahu Akbar!”

 

Dat is geen godsdienstbekentenis, dat is in het beste geval ziek, maar vermoedelijk gewoon geloof gerelateerd. Doden in opdracht van Allah. Zoiets kan gebeuren als je te lang de koran leest.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: