donderdag 20 juni 2013

1448 - DE GEORCHESTREERDE DIEFSTALLEN VAN VLAAMS WELZIJNSGELD NAAR DE FRANSCOUILLONS ZIJN EEN HEEL KLEIN BEETJE…HERBEREKEND


Donderdag 20 juni

Zon 5u29-21u59

H Adalbert van Magdeburg

Deel IIi

1448 - DE GEORCHESTREERDE DIEFSTALLEN VAN VLAAMS WELZIJNSGELD NAAR DE FRANSCOUILLONS ZIJN EEN HEEL KLEIN BEETJE…HERBEREKEND

°°°

Dat is wat Waalse politiekers zien, als ze het woord Vlaanderen horen.

 

Sedert de tijd van de Franse koningen nog geen haar verbeterd. Net zo lang tot we ze buiten kloppen.

°°°

Over wat wij hier al jaren schrijven, en zeer matig berekend was op 17 miljard per jaar, zijn de rekenwonders van de Niveanen nu ook geland. Zelfs met 18 miljard per jaar op de vleugels. In 2008, wel te verstaan. Dat is 5 jaar geleden. Laten wij dus gemakshalve nu spreken van 20 miljard per jaar. Zonder hoop op beterschap. Want de kleurpartijen willen niet weten van opkuis : alles gaat goed, iedereen vingert zich vet, en wetewa? (zegt Kawouter Beke) we doen het zelfs beter dan de rest van Europa. Met aan elke kant op elke vleugel 10 miljard ballast. Moet wel een ijzersterk vliegtuig zijn! En dat is nog niet alles!
Er kan zelfs in al die jaren, nog gene ‘merci’ af.
Nu vandaag zelfs de roeptoeter van de Linkxe dwarsliggers (De Morgen) met de cijfers afkomt in een hoofdartikel, als met een mandjeeiers, zou zelfs de meest verstokte ‘belgicist’ moeten overtuigd zijn : zo rijden wij allemaal, gevers en krijgers, de dieperik in.
De ‘firmanten’ van de Vlaamse Regering, de kleurpartijen, gedragen zich als opgeblazen kikkers, precies ondernemers die dolgelukkig zijn dat ze ons hebben kunnen arm geven en zich juist daardoor, persoonlijk hebben rijk gemest.
De 6,5 mihoen Vlamingen zouden eindelijk als één man moeten durven, ja durven opstaan en lijk in 1939 in de Spaanse Burgeroorlog zeggen : No passeran. Tot hier en niet verder. Dit gaat niet meer. België heeft geen zin meer. We kappen ermee. En we zetten de terugvorderingsprocedure in werking, zodat de daders voor jaren veugellam gemaakt worden.
En neen, mensen, het is geen sprong in het diepe duister, maar een sprong naar de veilige andere oever waar we ongestoord onszelf kunnen zijn.
Mijn ondernemershart doet pijn aks ik denk aan het jarenlange knoeiwerk voor de ontsluiting van de Antwerpse ring. Voor de uitbouw van de haven van Zeebrugge. Voor het armlastige beheer van onze snelwegen, vol flitspalen, wegverzakkingen en omleidingen.
Mijn hart doet pijn als ik onze oudjes zie verkwijnen in de rusthuizen, tegen onbetaalbare prijzen. Ik kruip bijna in de grond van schaamte over wat gebeurt met de kleuterschool in Hoboken : de botsing der pisdoeken. Ja, alle kleuters, ook de Islammekes, moeten proper geleerd worden, en gebeurt dat niet thuis door de Mamaatjes, dan moet het noodzakelijkerwijze gebeuren door de juf. O maar, mama, die Juf heeft in mijn broekje gekeken. Erger, ze heeft mijn uitgangetjes, voor en achter, gewassen met zeep en daarbij hard moeten wrijven om de koek er af te krijgen. Zie maar:  mijn poep staat er nog rood van als ik thuiskom. De Juf is stout geweest, en Allah moet haar straffen. We , de Mosdlim-wijven, belegeren haar huis, slepen ze naar buiten, zodat onze mannen haar de wraak van Allah kunnen laten voelen tot in haar ingewanden. Dan stenigen we haar. Tot de dood er op volgt. Maar eerst snijdt  onze Immam haar de keel over. Is een oude Moslim-gewoonte die ingebakken zit in onze koeltoer.
Maar wat wèl zal gebeuren : Juf ontslagen en gebroodroofd, omwille van de lieve vrede. O, U wist nog niet dat de Islam baas is bij ons? Hoog tijd dat U wakker wordt.
Twee zaken die we kunnen veranderen op 25 Mei 2013 : stop de diefstal van Vlaams geld, zodat de Franscouillons eindelijk weer leren werken, en, nog belangrijker : zet die cultuur-verrijkers aan de grens, met een ferme stamp onder hun derrière. Pas op : eerst grondig fouilleren op steekmessen en hakbijlen. Schietwapens hebben ze gelukkig niet meer, net als wij, want verboden.
Sedert de tijd van de Steden en Gemeenten, zijn de Lage Landen altijd voor heel de wereld een voorbeeld geweest van sociaal welzijn. Het is nog maar sedeert de Coburgers uit diplomatieke redenen aan het hoofd van ons land werden geplaatst (nota bene al 183 jaar geleden) dat het ons slecht is beginnen gaan.
Moesten de teerlingen zò rollen, dat BDW noch vooruit noch achteruit kan zonder de Rechtlijnigen van het Vlaams Belang, dan wordt, meerderheid tegen minderheid, een Vlaamse Regering gevormd, die probeert samen te werken met Wallonië. Op onze voorwaarden, dat spreekt vanzelf. Brussel en het Eurromonster zetten we op droog zaad, tot ze eieren voor hun geld kiezen. En Europa zelf, hoor ik U vragen? Kijk, da’’s nu het plezantste van heel de zaak. Alles wat het soevereine volk beslist, is wet in een gezonde democratie.
Europa is dus volksrechterlijk helemaal geen probleem : Vlaanderen heeft nooit iets getekend ten overstaan van die schoelies. Dus hebben we geen verplichtingen. We houden ons, net als Zwitserland, op onszelf. En al wie zaken wil doen met ons, ontvangen we met open armen. Open armen, ja, dat wel, maar gesloten portemonnee.
Misschien dat Marine Le Pen interesse heeft voor een pak armoezaaiers? In dat geval zie ik de Di Jeanetto’s het werk van hun vader afmaken : kolen delven.

°°°

Ter zake :

Crisis verhoogde transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel nog"

*

dm UPDATE De transfers of geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel zijn na de financiële crisis van 2008 opgelopen tot 8 miljard euro. Voor de crisis, in de periode 2005-2007, ging het nog om 7 miljard euro. Dat heeft N-VA berekend. De partij zegt dat ze niet tegen transfers is, maar dan moeten ze wel "transparant zijn, moeten ze een doel hebben en moeten ze aanzetten tot verbetering".

Afhankelijk van de gebruikte methodologie zijn er in het verleden heel uiteenlopende bedragen geplakt op de geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel. Een studie van Vives (KU Leuven) kwam zelfs uit op een bedrag van 16 miljard euro in 2007. Maar in die studie werden naast de traditionele stromen (financieringswet, sociale zekerheid en federale overheid) ook gekeken naar de intrestlasten. Die laatste neemt de N-VA in haar nieuwe berekening niet mee, vandaar dat het finale cijfer ook lager ligt.

Geen afname

N-VA nam de periode 2005-2010 onder de loep en kwam tot een bedrag van 7 miljard euro in de periode vóór de crisis (2005-2007) en van bijna 8 miljard euro na het uitbreken van de crisis in 2008. De relatieve heropleving van de economie in 2010 zorgde niet voor een afname van de transfers. De transfers naar Brussel stegen van 800 miljoen euro naar 1,2 miljard euro, en die naar Wallonië van 6,3 miljard euro naar 6,7 miljard euro.

Volgens de berekening van N-VA verliep in de periode 2005-2010 61 procent van de transfers via de sociale zekerheid (o.a. werkloosheidsuitkeringen en vervroegde uittredingsstelsels), 23 procent via de financieringswet en 16 procent via de federale overheid (bv. ambtenarenlonen en sociale bijstand).

De N-VA erkent dat er in de sociale zekerheid ook sprake is van een omgekeerde transfer richting Vlaanderen, meer bepaald voor de uitgaven van tijdskrediet en loopbaanonderbreking. "Maar die transfer is verwaarloosbaar klein in het geheel", luidt het. "Gezien de omvang van de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel en de evolutie van de transfers lijkt de kans onbestaande dat er op korte of middellange termijn een globale omgekeerde transfer zal stromen naar Vlaanderen".

Transparantie nodig

Volgens de N-VA is er op zich niks mis met transfers. "Die verzekeren de solidariteit tussen regio's en komen in principe steeds voor", luidt het. Maar dan moeten die transfers wel "transparant zijn, een duidelijk doel hebben en aanzetten tot verbetering". En dat is volgens N-VA bij de Belgische transfers niet het geval. Het huidige "complexe en niet-responsabiliserende model" wordt volgens de partij beter vervangen door een "helder solidariteitssysteem". "Buitenlandse voorbeelden tonen aan dat dit kan. In Zwitserland is bijvoorbeeld op één A4-pagina gedetailleerd te zien hoeveel elke regio bijdraagt aan andere regio's", klinkt het.

Het federale Vlinderakkoord en de voorziene hervorming van de financieringswet zullen volgens N-VA weinig of niets aan de geldstromen veranderen.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: