vrijdag 21 juni 2013

1450 - BRANDT PARIJS? WAAROM NIET? DE TIJD IS ER TOCH RIJP VOOR


***

Vrijdag 21 juni

Zon 5u29-22u00

Zomerzonnewende

H Aloïs van Gonzaga, patroon van de jeugd

Voor de langste dag neemt de zee, na de langste dag geeft de zee

 

Deel II

 

1450 - BRANDT PARIJS? WAAROM NIET? DE TIJD IS ER TOCH RIJP VOOR

°°°

 

°°°

Ja natuurlijk is de tijd er rijp voor!
Frankrijk, en Parijs inzonderheid, heeft er de traditie voor. Net als toen in 1789 is het de Elite die regeert tot het spel op de wagen zit.  En net als in 1789 komen er weer Nieuwe Tijden. Deze keer geen Verlichting-tijden, maar Verduistering-tijden. Onder de knoet van de Halve Maan, de boerka en het Kromzwaard. En met de VRT eindelijk uit de ether, want vervangen door Al Jhaziera.
Hieronder staan 2 datums die U voortaan liefst samen onthoudt :
1856 (67 jaar na de feiten) Alexis de Tocqueville schrijft zijn boek die de burgers moest waarschuwen voor het nakende gevaar : 'De Oude Staat en de Revolutie'.
1789 : De Franse Revolutie : het spel zit op de wagen.
*
In uitgesteld relais zal Dolf-met-de-Snor dus toch nog gelijk krijgen, met zijn vraag in september ’44 aan Kolonel vonk Choltitz, als Parijs brandt?, zoals hem was opgedragen. Wie herinnert zich niet het boek daarover, met het gesaboteerde dynamiteren van de Eifeltoren, “das Wahrzeichen von Paris’. Die Duitse  Kolonel, die weigerde de Eifeltoren te doen in luchtvliegen (Militair Bevel van het Hoofdkwartier van de Führer) had meer eergevoel in zijn pink, dan het Opperbevel van heel het Bels Leger die jaàren na de oorlog, uit rancune de IJzertoren dynamiteerden. In Parijs ging dat om een protserig luxe-model, maar in Kaaskerke ging het om een piëteitsvolle herdenking van Vlaamse jongens die amper 20 jaar voordien hun leven gegeven hadden ‘op het veld van eer’. Gezegd ‘Veld van Eer’, was trouwens de achtertuin van hun verdrukkers, de Coburgers uit Laken.
*
von Choltitz kan binnenkort per hell-meil aan zijn Chef rapporteren :’Jawohl, Mein Führer’ – ‘Alles in Ordnung’.- ‘Daar hebben onze Nazi-vriendjes voor gezorgd’.
*
Die boekschrijver van 1758, die Alexis de Tocqueville, was tot op heden een illustere onbekende voor mij, en ik had dat bij nader toezien ook graag zo gehouden. Want veel opwekkende dingen heeft die adelborst niet geschreven, buiten het likkebaarden naar Amerika. Vandaar dus dat Wikipedia wordt ter hulp geroepen, waar het eerste dat opvalt is, het persoonlijk devies van de man : "Vrijheid is mijn grootste passie.". Echt en waarachtig : zo staat het daar. Maar verder is de man te mijden of om op de index te plaatsen : als aristocraat is hij blauwer dan blauw, voorloper van Robert Schuman (den aan de EU) en voorloper-kameraad van een zekere Joachim von Ribbentrop, minister BuZa onder Hitler. Zoals U ziet : een waardig voorganger van Napoleon De Gucht of Pinoccio Verhofstadt. Jonker von Ribbentrop kwam voor in de na-oorlogse tragedie van Neurenberg, en werd als teken van dienstbetoon door de Ami’s als oorlogsmisdadiger aan de koord gehangen. Een Normandisch voorvader van de Tocqueville vocht mee in de slag van Hastings (1066) samen met Willem de Veroveraar. De voornaam ‘Guy’ staat wel mijlenver af van Willem, maar Guy de Veroveraar zou ook niet misstaan in de boekjes : Guy de Veroveraar van het Schumannplein.
*
Nee, natuurlijk niet, hoor ik jullie al denken. Zo’n vaart zal het wel niet lopen! Onze flikken-parade zal de storm wel bekoelen met ons wereldberoemd waterkanon, met traangas en met rubberkogels. Desnoods bijgestaan door het Leger. Of beter nog : door de Para’s.
Moment mal!
Vergeten dat beide ‘instellingen’, flikken en leger, door en door door-mijterd zijn door Islam-gehersenspoelde enkelingen, die erbij zijn gekomen om de hoop te vullen? O Ja, in vredestijd moesten de effectieven dringend aangevuld worden en samen met die enkelingen, zijn er zelfs Isalm-geestelijke Leiders  in dienst genomen, om die arme zieltjes bij te staan.
Vergeten dat af en toe, bij huiszoekingen, als bij toeval bij die soort wapens en springstoffen werden ontdekt? Wie weet hoeveel ‘sociale woningen’ en garage-boxen nog barstensvol zitten met oorlogstuig? Wie weet waar en hoe welke wachtwoorden in de lucht hangen…..
Ook vergeten, dat zelfs een vuile kinderpoep een troep hysterische Moslimwijven op straat jaagt? Vergeten dat het gerechtelijk onderzoek ‘geen bezwarende feiten’ terzake ontdekt? De kleinste aanleiding die ze trouwens zelf veroorzaken, is reden genoeg om de vlam in de pan te doen slaan. En wie zegt, dat de brokken in de Blokkenschool in Hoboken, niet uitgelokt zijn? Misschien door die ene brave Moslim-papa, die nog geen appel zou stelen, maar die op zijn poten kreeg omdat hij die ‘Juf’ wilde bepotelen en nu op achterbakse Moslim-wijze wraak wil nemen? Wat zal het onderzoek nog uitwijzen? Mocht zoiets al openbaar gemaakt worden.
Ach ja, voor de woede en het verdriet van die arme Moslims moet men respect opbrengen. Politiebegeleiding van leerkrachten van en naar klas : volledig normaal. Men mag die tere zieltjes niet wegjagen of bekeuren….
Maar stel U voor dat daar de helft minder Vlaams Belangers voor die poort stonden. Vier of vijf overvalwagens met loeiende sirenes, de straat afgezet, waterkanonnen, DSU in gevechtskledij en eenieder opgepakt en geboeid wegens een niet toegelaten betoging en belemmering van het verkeer….
*
Geen opstand, zegt U? Ja, misschien zolang wij ons laten doen. Misschien. Vergeten wij ondertussen niet, dat de Koran voorschrijft, verduldig als een tijger, te wachten tot de prooi binnen bereik is…..
*
Weet U nog: ‘Stop eens een tijger in Uw tank’…. Wel, heden ten dage wordt het meer : “Stop eens een Leeuw in Uw tank”.

°°°

Ter zake :

Harvard-econoom en historicus: Parijs mogelijk al deze zomer in brand

*

Gezaghebbende economen en instanties vrezen meer geweld, revoluties, burgeroorlog en zelfs een wereldoorlog

De Fransen hebben wat protesten, geweld en revoluties betreft een zekere 'reputatie' hoog te houden.

De zware rellen in Turkije en Brazilië hebben voor onrust gezorgd op de financiële markten. Harvard-historicus en econoom Niall Ferguson, in 2004 door Time één van de 100 invloedrijkste mensen ter wereld genoemd, denkt net als veel anderen dat de protesten van burgers, die steeds heviger moeten bloeden voor het beleid van de politiek om ten koste van de samenleving de banken met honderden miljarden belastinggeld overeind te houden, zich verder zullen verspreiden en dat Parijs mogelijk al deze zomer de volgende brandhaard van geweld zal zijn.

'Parijs in brand'

In China zijn de communistische partijleiders begonnen de boeken van Alex de Tocqueville te lezen, met name zijn standaardwerk over het einde van de oude elite tijdens de Franse Revolutie. Ferguson acht Frankrijk en Parijs 'extreem vatbaar' voor massale sociale onrust. In een interview met CNBC zei hij dat 'het al deze zomer zover kan komen dat we de stad in vlammen zullen zien.'

Belangrijkste reden: de belabberde economie, die onder het bewind van de socialist Francois Hollande pijlsnel in elkaar is gestort, gekoppeld aan de torenhoge jeugdwerkloosheid. Hierdoor is de algemene stemming in Frankrijk zeer gespannen. Hollande is inmiddels de minst geliefde president ooit. Uit peilingen blijkt dat nog maar 19% van de Fransen opnieuw op hem zou stemmen en slechts 15% op zijn socialistische partij. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou oud-president Sarkozy 34 % van de stemmen krijgen, gevolgd door Le Pen (23%) van het rechtse Front National (2).

Ook protesten in Zuid Amerika en Egypte

Volgens Ferguson blijkt uit de geschiedenis dat Parijs een stad is waar het traditioneel snel tot onrust en massale protesten komt. Daarnaast voorziet hij ook voor steden in Zuid Amerika en voor de Egyptische hoofdstad Caïro grote gevaren. In veel landen kunnen de burgers de fors gestegen prijzen voor basiszaken zoals levensmiddelen en energie niet meer betalen. Ook is er veel woede over de slechte publieke dienstverlening.

In de Braziliaanse metropool Sao Paolo hebben de rijken zich teruggetrokken uit het dagelijkse leven. De stad heeft het hoogste aantal landingsplaatsen voor helicopters op hoge gebouwen. Hiermee ontlopen de rijken niet alleen de files, maar mijden ze ook de almaar bozer wordende bevolking. Veel rijken zijn bang dat de woede van de gewone man zich op een dag tegen hen zal keren.

'Chinese partijleiders lezen boek over Franse Revolutie'

De Britse econoom vertelde ook over zijn uitgebreide reis naar China. Hij zei verbluft te zijn toen de communistische partijleiders hem vertelden dat ze het boek 'De Oude Staat en de Revolutie' aan het lezen zijn. In dit boek, dat in 1856 werd geschreven door Alexis de Tocqueville, worden de oorzaken van het ontstaan van de Franse Revolutie beschreven. Het partijkader hoopt zich hierdoor beter voor te bereiden op het ontstaan van nieuwe massale protestdemonstraties.

Ferguson gelooft overigens niet dat het tot een revolutie in China zal komen. Het regime heet de politiestaat namelijk zo goed uitgebouwd, dat de bevolking goed onder controle kan worden gehouden.

Onrust, geweld, revolutie, burgeroorlog, wereldoorlog

Zoals we eerder deze week al schreven zijn de massale sociale onlusten volgens de vermaarde Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz doelbewust gepland door het IMF, met als doel de wereldeconomie te hervormen en de wereldwijde politieke, financiële en corporatieve machtselite alle macht en totale controle te geven. (1)

Ferguson en Stiglitz zijn zeker niet de enigen die waarschuwen voor meer geweld. Ook de VN en het Rode Kruis verwachten grote sociale onrust en 'Arabische Lente-achtig geweld' in Europa. De Duitse minister van Financiën Schäuble zei zelfs te vrezen voor een nieuwe revolutie. Eerder dit jaar zei een oud-topambtenaar van de EU dat er een heuse burgeroorlog in Europa kan ontstaan. De voormalige voorzitter van de Eurogroep van Ministers van Financiën, Jean-Claude Juncker, impliceerde bij zijn afscheid begin dit jaar zelfs een mogelijke wereldoorlog in 2014. (zie linken onderaan)

Xander

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: