vrijdag 21 juni 2013

1451 - ALLEENSPRAAK RICHTING DE BELGISCHE KAWOUTER VAN BESIEN


Vrijdag 21 juni

Zon 5u29-22u00

Zomerzonnewende

H Aloïs van Gonzaga, patroon van de jeugd

Voor de langste dag neemt de zee, na de langste dag geeft de zee

 

Deel III

.

1451 - ALLEENSPRAAK RICHTING DE BELGISCHE KAWOUTER VAN BESIEN

°°°

De ingenieurs van Boeiing zijn formeel :

 

Er kan gemakkelijk een begeleididers-zitje voor op de neus bij geleverd worden. Het is maar een woord.

°°°

Het is geen goedkope ‘communiscatie” geweest met Bopeing en mij, maar we hebben wederzijds goed gecommuniceerd. De oplossing voor losvliegend wild op de tarmac zit er aan te komen. De wervingsreserve mag gestart worden, er is werk aan de winkel!
Ja, beste mensen, de Nederlandse Groenen en de Belgische Groenen zijn in prijskamp getreden om ter groenst met de Groenen van overal ter wereld. En gelijk hebben ze!
Maar als die dat allemaal zo goed menen, en alles o zo Groen! Willen : waarom gaan die dan niet naar het groen van de eeuwigdurende regenwouden? Waarom moet iedereen nu persé dansen naar hun azijn-zure groene pijpesteeltjes?  
De optimist die vandaag zijn ding mocht doen in De Dagekijse Standaard over NL-toestanden, werd er haast lyrisch van. Die kent dan nog niets van de toestanden op de buitenlandse vliegvelden. Och arme, die ganzekes op Schiphol, zo zonder Moeke heel alleen op de wereld, om dan finaal te moeten dienen als noodhulp voor de Voedselbank!
Ondergetekende heeft een beter idee, mij aan de hand gedaan door de Ingenieurs van Boeing zelf. De ganzen die op verboden terrein komen, bedreigen de vliegtuigen? Even simpel als geniaal : bevestig op de neus van elk toestel zo’n Groene, die uitgerust is met grote ratelaars. Riemen-harnas goed aantrekken, want het kan er tochten. Mits een beetje training en een goede voeding, moet dat, zo dag en nacht in open lucht, een aantrekkelijk baantje zijn voor hun Groen! Gemoed.. Met daarenboven korte werk-uren : ter  plaatse op de werkvloer kan er uren aan een stuk gepit worden. Alleen moet er zorgvuldig en met doorzicht gerateld worden bij iedere landing of bij iedere opstijging. Laat ons die werktijd ruw schatten op 5 seconden pet etmaal. Een droom-job, toch! De ganzen, de meeuwen, de mussen, de krekels, de nachtvlinders, e.a. klein grut kunnen zelfs in de vlucht op de schoot genomen worden. Mmaar om arbeidsongevallen door pikken in de ogen en zo te vermijden, moet er telkens voordien een delegatie uitrukken om het akkoord van de vogels te vragen : willen zij dan neen op de schoot gepakt worden. Zijn dat toch geen ongewenste intimiteiten? Zijn er geen culinaire voetangels en schietgeweren?
O, U hengelt naar de verloning, Kawouterke Van Besen! Zo geïntersseerd in die job voor na de carrière? Ha maar neen, hé! Beroeps-Groenen worden niet aanvaard. Uit vrees voor politieke beroering onder het personeel. Maar als U interesse mocht hebben voor WC-madam aan boord? Uren lang met Uw kop niet in, maar boven de wolken hangen, desnoods in een WC-pot?! Jongen toch!
Als ik kan helpen, zegt U het maar.

°°°

Ter zake :

Schiphol plat! Er worden ganzen vermoord

De Dierenpartij is echt van het pad af. Marianne Thieme vindt het "absurd" dat er ganzen rond Schiphol worden vergast. Die worden volgens haar naar de luchthaven gelokt door alle lekkere eiwitrijke gewassen in de buurt.

 

"Als er bij Schiphol niets te halen valt, dan komen de ganzen simpelweg ook niet," zei Thieme eerder vandaag in een Kamerdebat.

Oftewel: weg met die landbouw. En als het kan, graag ook met die vervuilende luchthaven. Want het vergassen van ganzen is zielig.

Wellicht, maar het is ook nodig -- om te voorkomen dat dezelfde ganzen opstijgende en landende vliegtuigen in de weg vliegen. Daarnaast wordt het ganzenvlees aan de Voedselbank geschonken, dus is iedereen blij. Behalve de ganzen, uiteraard.

Het gaat niet alleen om ganzen. Dit laatste voorstel laat weer eens zien dat de partij van Thieme dieren en milieu belangrijker vindt dan mensen. Om een paar duizend ganzen te redden, is zij bereid Schiphol, de boeren in de buurt, of beide, economische schade te berokkenen.

Met een haast religieuze bevlogenheid bestrijdt Thieme alles dat niet groen of duurzaam is. Elk mogelijk dierenleed moet worden voorkomen, ook al betekent dat minder voedsel en hogere voedselprijzen. (Stel je voor dat Thiemes plannen wereldwijd worden uitgevoerd, dan komt de helft van de bevolking om van de honger.) Alles dat niet 'natuurlijk' is, is per definitie fout. Alles dat erop wijst dat zogenaamde vergroening meer kost dan het oplevert en juist technologische vooruitgang milieuschade beperkt, wijst zij van de hand. Denk aan schaliegas-boringen. In de Verenigde Staten is de uitstoot de afgelopen jaren dankzij die technologie sterk afgenomen. Toch pleit de Partij voor de Dieren voor een algeheel verbod in Nederland.

Thieme komt graag met allerlei cijfers die haar gelijk moeten aantonen, maar eigenlijk is ze helemaal niet in feiten geïnteresseerd. Haar partij voert een ideologische strijd. Het heeft dan ook geen nut milieuactivisten zoals Thieme met de werkelijkheid te confronteren. Wie met hen het debat wil aangaan, zal dat op even ideologische gronden moeten voeren. Dat begint met de stelling dat de aarde niet aan beestjes en planten toebehoort. De mens heeft het volste recht gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen die hier te vinden zijn en hoeft zich niet altijd te schikken naar het belang van andere levende wezens. We kunnen bijvoorbeeld best onderzoeken of er geen andere manier is om de ganzen van Schiphol te weren, maar wie op voorhand het vergassen van de vogels uitsluit, levert geen nuttige bijdrage aan het debat.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: