dinsdag 25 juni 2013

1457 - IETS WILLEN VERANDEREN ZONDER ARGUMENTEN IS LINKXE BEZIGHEIDSTHERAPIE


 

***

Maandag 24 juni

Zon 5u30-22u00

Geboorte van Sint-Jan de Doper. Patroon van de borstelmakers en messenslijpers

.

1457 - IETS WILLEN VERANDEREN ZONDER ARGUMENTEN IS LINKXE BEZIGHEIDSTHERAPIE

°°°

Postzegel uitgegeven ter ere van

 

Jea Jacques De Gucht, kindermoordenaar

°°°

Op een NL-webstek stond vandaag een tekstje over bla-bla-bla bij de Kaviaar-Elite dat door merg en been ging. Daar hebben ze niet van terug, en ik dacht onmiddellijk aan de Aalsterse Jean Jacques Rousseau, die nu al drie jaar (zegt hij zelf) bezig is met verbetering van de zeer ethisch geformuleerde moord-wet, die omschreven wordt met ‘euthansie-wet’. Stel U voor : bij het tot stand komen van deze wet had men over het hoofd gezien dat bijlange niet alle belgen meerderjarig waren, en daar moest dus dringend werk gemaakt worden aan deze onrechtvaardigheid. Argumenten? Bla-Bla-Bla.
Stuk Pretentie De Gucht, want dat is de werkelijke naam van deze J.J. Rousseau, had bijvoorbeeld een veel rationeler argument kunnen vinden, moest hij de wettenmaker van de eerste basiswet hebben kunnen/mogen uitmaken voor knoeiers die hun huiswerk maar half gemaakt hadden.
*
Zo. Dat is het dan. De man is dus zijn senator-wedde meer dan waard. Wat zeg ik? De man is zelfs een sieraad voor iedereen die hem namens het Papaatje aan zijn universitaire titel heeft geholpen. JaJa, Fiston zal het nog ver brengen, want hij is de slimste van de klas geweest. Hij had het seffens in  de mot gehad : de meerderjarigheid begon aan 18 en er waren dus sukkelaars ouder dan 14 die tussen wal en schip zouden vallen.
En wat dacht het ventje? Dat er tussen die paar minderjarigen die toch al ouder dan 14 dienden te zijn, maar jonger dan 18, mogelijks sukkelaars kunnen zitten met mentale achterstand, maar die toch ‘wilsbekwaam’ kunnen zijn…. Dat zijn dus een soort witte negers.
In Frankrijk, zoveel keer groter, maar het voorbeeld-land voor alles wat verkeerd moet draaien, schijnen er één (1) geval te zijn die men uit menselijke motieven heeft willen vermoorden…. Nee, niet met palliatieve sedatie, of me de guillotine, maar met de spuit.
JaJa, de Linkxen leveren nuttig werk!
 
*
Kan het Zwans-Senateurke misschien even narekenen wat het grapje van woord en wederwoord tot hiertoe reeds gekost heeft aan de gemeenschap?
Waarom in de toekomt geen PRO video-boodschap inspreken van bvb een 3-tal uren, met alleen maar bla-bla-bla in elle mogelijke toonaarden. Daarop kan de tegenpartij dan ook de CONTRA’S   ‘ op afstand antwoorden met bla-bla-bla, tot alles voor eens en voor goed uitgepraat is. Kostprijs : een miljoenste van het huidig budget voor hetzelfde resultaat.
Nadeel : ’t Zwans Senateurke verliest zijn exorbitant maandsalaris, zijn “kabinet’ verschrompelt, zijn madam wordt werkloos en thuis wordt de kindermeid en de butler afgedankt. Misschien dat de wijnboer in Umbrië ook wordt afgedankt, want zoonlief van de Euro-Commissaris gaat voor de 1ste keer in zijn  leven de handen vuil maken. En deze keer niet symbolisch!
*
Voilà. Nu is de argeloze lezer ‘in the mood’ om zelf over te gaan tot serieuzer lectuur.

°°°

Ter zake :

Het glibberige jargon van links

Geplaatst door Sebastien Valkenberg op 22 juni, 2013 - 16:30

Progressieve politici moeten en zullen onrecht vinden. En als ze het niet aantreffen vinden ze het gewoon uit.

Altijd weer dat glazen plafond. Momenteel staat het in de belangstelling dankzij het gedram over een vrouwenquotum in het bedrijfsleven van EU-commissaris voor Justitie en mensenrechten Vivian Redding. Al jaren is zij bezig met haar kruistocht tegen bedrijven: meer vrouwen in de top of anders… Opvallend is de hardnekkigheid waarmee wordt vastgehouden aan het begrip. Waar is die toch op gebaseerd?

Niet op argumenten in elk geval. Om te beginnen ontbreekt het aan empirisch bewijs voor zo’n plafond. Lees er het onvolprezen boek van journaliste Marike Stellinga maar op na. Daarnaast rammelt het concept aan alle kanten. Niemand kan aanwijzen wat het plafond precies inhoudt en waar we het moeten zoeken. Meestal blijft het bij opmerkingen in de trant van: misschien vindt er geen bewuste discriminatie plaats van vrouwen in het bedrijfsleven, maar dit gebeurt veel subtieler, op een onbewust niveau.  

Ziehier hoe glibberig het concept van het glazen plafond is. Via zoiets vaags als onbewuste discriminatie kun je iedereen van alles in de schoenen schuiven.

Het is een geijkte strategie van progressieve zielen. Ze mogen er graag mysterieuze krachten bijslepen om te verklaren waarom de realiteit achterblijft bij de verwachting. Zo was het al in de jaren zestig toen de neo-marxist Herbert Marcuse het had over ‘informeel’ en ‘latent fascisme’ aan de Amerikaanse universiteiten. Wat het betekende, geen idee. Maar dat het iets slechts was en bestreden moest worden, stond als een paal boven water.

 

Van gelijke strekking waren opmerkingen van PvdA-er Frans Timmermans over ‘mentale hekken’ rond de kunst. Een paar jaar terug hield hij een wollig betoog dat erop neerkwam dat opera, musea, theatervoorstellingen elitair zouden zijn. Achterstandsjongeren uit onze krachtwijken zouden er dolgraag naartoe willen, maar helaas. Ze worden hiervan weerhouden door een duister afweermechanisme, waarvan Timmermans spijtig genoeg verzuimde te zeggen wat hij er onder verstaat.

Wat is er mis met het deze verklaringsmodellen? In de kern komt het erop neer dat ze fungeren als een joker die je altijd kunt inzetten als de realiteit weerbarstiger blijkt dan je zou willen. De simpele gedachte dat niet iedereen een kunstliefhebber is, wil er bij Timmermans niet in. Er is gewoon nog niet genoeg geld tegenaan gegooid. Schepje erbovenop dus. Dezelfde reflex zien we bij Reding en haar vele bondgenoten. Als het aantal vrouwen in de top tegenvalt, moeten daar wel een boosaardige machinaties aan ten grondslag liggen. Ergo: aanpakken, desnoods via dwangmiddelen als een quotum.

Het is echter onnodig om ons te wenden tot zulke vaagheden als een onzichtbaar plafond om de situatie in de bedrijfstop te begrijpen. In haar boek laat Stellinga zien dat veel vrouwen helemaal niet de ambitie koesteren om door te stoten naar de hogere bestuursfuncties. Het heilige getal voor Reding is veertig. Zoveel procent van topfuncties moet wat haar betreft uit vrouwen bestaan. Dat wordt alleen een beetje lastig als slechts 25 procent van de voltijds werkt, zoals Stellinga laat zien. En een driedaagse werkweek voor een CEO gaat nu eenmaal niet.

Maar ja, aan deze feiten valt voor politici weinig eer te behalen, zeker voor het progressieve smaldeel. Alles liever dan toegeven dan dat gelijke kansen kunnen leiden tot ongelijke uitkomsten. Dat is zo ongeveer de ultieme nederlaag voor de wereldverbeteraar die zijn bestaansrecht ontleent aan het permanent reshuffelen van de samenleving. Een knieval voor de realiteit betekent voor hem werkeloosheid. Logisch dus dat het vrouwenquotum maar niet van de agenda wil verdwijnen.

Meer lezen van Sebastien Valkenberg? Ga naar zijn website Ad fontes

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: