donderdag 27 juni 2013

1462 - DE VLAAMSE PERS, MARXIST TOT IN DE KIST, LIGT OP APEGAPEN. BLOEMEN NOCH KRONEN


***

Donderdag 27 juni

Zon 5u31-22u00

H Cyriel van Alexandrië

Regent het op de Zevenbroederdag dat het dan nog zeven weken  regenen mag

.

1462 - DE VLAAMSE PERS, MARXIST TOT IN DE KIST, LIGT OP APEGAPEN. BLOEMEN NOCH KRONEN

°°°

…en de Sef zal voor ons geen commissies nie mê doen

 

Ip sien kleen velôoje….

°°°

Het gaat niet goed met de Vaderlandsche Pers. Integendeel. Het gaat slecht met de Vaderlandsche Pers. Men is nu bijeen gekropen in de respectievelijke sterfhuizen om, net zoals Elio Di Jeanetto in de Wetstraat 16  (?), te zoeken naar verse poen.  Net trouwens als in Zuid Afrika de erfgenamen van Nelson andela : niet wachten tot er lijkstijfheid is opgetreden, de poen grijpen nu het ijzer nog warm is.
De helft van mijn stoutste dromen staan op uitkomen : de Linkx Progressieve snertgazetten beleven Griekse toestanden.
Ze willen wel, maar ze kunnen niet. Hun ‘product’ slaat niet meer aan en ze beginnen dat eindelijk door te hebben. Misschien dat er overgeschakeld wordt naar dagbladen uitsluitend in het Arabisch en/of Turks? Om te verkopen, zou men zelfs bij de Duivel te biecht gaan.  Men is letterlijk tot alles bereid, als het Eigen Volk maar Laatst komt.
Ik zie in mijn verbeelding weer die Griekse politie-man, die ruw de deur toesloeg op de neus van die reporter. Hij was gepensioneerd, ja, dat zag je toch. En ja, hij was razend op de Grote Lichten in Brussel, want zijn Staatspensioen van 1500 Euro was van  de ene dag op de andere herleid tot 650 Euro, en men had hem niet eens verwittigd….. De man verstond niet dat de bomen echt niet tot in de hemel groeiden.
*
Hoeveel ontslagen er zullen vallen bij Si-Corelio & No-Corelio? Moeilijk om zeggen, maar het zullen er veel zijn. Ja, ook brug-pensioenen, dat is al afgesproken met de politieke vriendjes, want er is geen geld meer… En dat juist voor hen die zo hard gestreden hebben voor anderen!
Noch de Leysens noch de Baerts zullen er een kreeftje minder om eten. En aan de inhoud van hun gazet zal er ook niets wezenlijks veranderen : zij gaan door, want het Vaderland vraagt hun krachten en moed. Ze zullen roem als een held gaan verwerven! Moeder, kom, omhels me nog eens. Misschien ga ik ginder sterven. Maar als ik bij U nog wederkeer, prijkt op mijn borst het kruis van eer! JaJa, als gewezen ‘Hitler Junge’ kan het leven hard zijn voor Andr& Leysen! Het heeft hen nadien goed geholpen, thuis in de salle à manger Frans te spreken met de vrienden. Die vonden al dat Hitler-gedoe achteraf ook maar niets, want het bracht toen niets meer op.
Of de Baerts Frans spreken, weet ik niet, en het interesseert mij ook niet. Op voorwaarde dat het niet meer lang duurt voor de deurwaarder ook bij hen langs komt om de laatste kopspeld in beslag te nemen.
Volksverraders horen thuis tegen het muurtje van de pissijn tegen de kerkmuur, waar de voorbijganger tegen kan plassen, in plaats van bloemen neer te leggen.
*
De  DM zit al lang in slechte rode papieren, maar van dat volk kon men niet beter verwachten. Als het gemeenschapsgeld op is, is de leute gedaan…. Persoonlijk had/heb ik ze graag, wegens hun doorzichtigheid. Bij de overigen ligt het Tsjeven-gehalte veel hoger. DM doet niet aan ‘duiding’ zoals de VRT en de overige media. DM is de directe verbinding met Stalin in de hel.
*
Maar hoe moet de Koning zich voelen! Mijn vaderlands hart bloedt (bijna) als ik denk aan de stijf gestreken dagbladen-bladzijden die straks bij Het Hof/La Cour zullen gemist worden. Voortaan zullen ze daar nog meer Franskiljons denken en handelen, wat alleen maar toegejuicht kan worden. Hoe minder die luyden weten over ons, Vlamingen, hoe beter ze slapen.
*
Vandaag weer een heugelijke dag, die voor onze vrienden, de belgicisten, door merg en been moet snijden. De spoorstaking, waarvoor de VRT zo hard zijn best heeft gedaan, wordt alleen opgevolgd beneden de Armoedegrens. Bij ons, in Vlaanderen, een ander land dus, niet. Weer een grote scheur in de Vaderlandsche driekleur! En wat erger is : de gewone man in de straat begint het ook te dagen, en zal er zich stilaan beginnen in schikken.
Als het straks ook nog wat meer bekend geraakt, dat 25% van de nieuwgeborenen Arabisch of Turks spreken, zullen onze mensen dan tot handelen bereid zijn? De sociale kassen zijn  zo goed als leeg. De Groen-Rode Vlinderregering zoekt vruchteloos naar geld maar zit gevangen tussen de nu al veel hoge belastingen, en de roep om nog meer onverantwoorde uitgaven door de Linkxe achterban en door de honderdduizenden “aangespoelden” die hun rechten opeisen. Het land wordt verlamd door uitzichtloze stakingen en de sociale onderhandelingen zitten muurvast. Mar buiten dat, is alles OK, Madame la Marquise….
Alleen de voetbal, straks ook nog de Ronde van Frankrijk en een beetje Delphine Boël houden het land nog bijeen.  
Koningin Paola dreigt het land en haar man te verlaten, samen met haar zoon Laurent en zijn gezin, nu aan het licht is gekomen dat zijn wettelijke vader nooit meer is geweest dan een voedstervader-hoorndrager. Het kluwen daar in Laeken wordt zo goed als on-ontwarbaar : wie zijn Philippe en Astrid : van waar komen ze, naar waar gaan ze naartoe? Waarvan zullen ze leven? Ze zijn niets en kunnen niets. Misschien dat ze aangenomen worden door de stervende Mandela, om op die manier verder door het leven te kunnen, zonder werken?
*
Hoernalist Bart Stinckman van De Schahndard :  zou die nog te redden zijn? Of wordt die gewoon op sterk water gezet, zodat het venijn dat binnen-in hem zit, vloeibaar blijft, en niet versteent?
Zou het kloppen dat er iets bloeit tussen hem en Goedele Lieten? Of wordt die in dienst genomen door Meneerke Kris Peeters, als privé-secretaris en geestelijke Leidsman?  
Ach jong! Wat moeten wij toch doen zonder al die heerlijke Linxkse herauten? Zijn al die jaren van indoctrinatie dan nutteloos geweest?
Ach Moeder, waarom leven wij?

°°°

Ter zake :

Grote mediadeal in de maak tussen Corelio en Concentra"

*

Het Vlaamse medialandschap wordt opnieuw grondig hertekend. Corelio, de uitgever van Het Nieuwsblad en De Standaard, legt de laatste hand aan een grote deal waarbij ook uitgever Concentra (Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen) betrokken is. Dat meldt De Tijd op zijn website.

Volgens De Tijd komt de raad van bestuur van Corelio later vandaag bijeen en wordt een transactie donderdag bekendgemaakt. Bij Concentra en Corelio wilde of kon niemand van de directie de zaak bevestigen of ontkennen.

Nog volgens De Tijd lijken er twee pistes mogelijk: een verregaande samenwerking of fusie tussen Corelio en Concentra. Een gedeeltelijke of volledige fusie zou voor beide bedrijven heel wat voordelen bieden. Allebei hebben ze een overwegend familiaal aandeelhouderschap - de familie Leysen bij Corelio en de familie Baert bij Concentra - maar missen ze de nodige schaal om rendabel te blijven in een snel veranderend medialandschap.

De tweede piste is een rol voor het Limburgse mediabedrijf in de kapitaalversterking bij De Vijver Media, de moederholding van de televisiezenders VIER en VIJF, het productiehuis Woestijnvis en het weekblad Humo. Corelio bezit 33 procent van De Vijver, dat op zoek is naar vers geld. Een deal rond De Vijver Media zou het kapitaalprobleem van de mediagroep helpen oplossen, schrijft De Tijd. De Vijver Media zit in slechte papieren en zijn drie aandeelhouders (Corelio, Sanoma en het duo Wouter Vandenhaute/Erik Watté) beraden zich al een tijdje over een kapitaalverhoging. Er is sprake van een kapitaalronde van meer dan 20 miljoen euro bij De Vijver.

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: