zaterdag 29 juni 2013

1465 - EEN MEDIA HUIS, EEN SLAKKENHUIS OF EEN SLANGENKUIL ?


.Zaterdag 29 juni

Zon 5u32-22u00

Apostelen Petrus en Paulus

Als het Pieter en Pauwel is, zorg dat de hooitijd ten einde is, want pissen doet hij zonder gena, ofwel ervoor ofwel erna

 

1465 - EEN MEDIA HUIS, EEN SLAKKENHUIS OF EEN SLANGENKUIL ?

°°°

 

°°°

O, van XL, worden ze binnenkort medium : de kwaliteitspers wordt Het Medium Huis. Geen brede XXL-maat van en voor Grote Geesten, maar gewoon een ‘medium’-formaat voor mediocre mensen, die graag voorgelogen worden wat ze moeten denken en voelen Een vaderlandse XXL-Pers, moest dat bestaan, zou een pers zijn met de weergave van de feiten, van de waarheden, waar ‘duiding’ het werk, ja het wek zou zijn van de koper, van de lezer dus, en niet van het straat-jopurnaille. Het zou een pers zijn met correcte titels, waarvan de meeste bladzijden niet zouden gevuld zijn met foto’s, maar met teksten. Het zou een Pers zijn die de Leiders op de vingers kijkt, en die hen niet naar de mond praat. Een Pers met een monkellach in de stralende ogen. Een Pers die schrijft dat ze, de politiekers, lichtjaren boven hun stand leven. Zij, niet wij. Een Pers die schrijft dat zij, de politiekers aan ‘Ontwikkelingshulp’ doen net zo lang tot wijzelf onderontwikkeld zullen zijn. Niet zij. Het is trouwens nu al een paar jaar zo, dat ze dank zij  de hulp (de gulp?) van ‘onderontwikkelden’ krijgen om verkozen te blijven.
Het zou een Pers zijn, die dagelijks de spiegel voorhoudt, hoe dat soort politiekers al wie anders denkt dan zij en daar durft voor uitkomen, in een schutkring plaatst, alsof ze pestlijders waren. Het zou een Pers zijn, die juist door de Waarheid, geheel de Waarheid en niets dan de Waarheid te schrijven, zou verkopen als zoete broodjes.
Maar nee : we worden, boven op een sociaal slachtveld, voor jaren weer in de doeken gedraaid, net zolang tot uiteindelijk de subsidies waarvan ze leven, als vanzelf zullen opdrogen, zelfs al zijn de gazetten al een tijdreke alleen nog gedrukt in Arabische spaghetti-slierten.
*
Slangen, dat is algemeen bekend in  de dierenwereld, zijn solitair levende dieren. Als ze al eens op een zeldzame keer bij elkaar komen, dan is dat ook volgens een strenge natuurwet, namelijk de Wet van de Procreatie, wat een geleerd woord is voor de voortplanting.
Zoiets gebeurt o.a. ook bij het Koninklijk echt(brekers)paar van Laeken : aan het moederschap van Laurent Coburrg, noch aan het vaderschap van dochter Delphine valt te tornen. Koning Albert Second, dezelfde die ons een paar keer per jaar de les komt lezen, heeft dat openlijk toegegeven in ‘TSCHELDT van vandaag : aan het vaderschap van beide koningskinderen valt niet te twijfelen. Anders zouden hun respectievelijke moeders gelijk zijn aan een soort Onbevlekte Ontvangenis, wat een heiligschennende gedachte is. Ooit werd men voor zo iets gegeseld tot de dood er op volgde, nu maakt men daar toneelstukken over.
*
Hoe komt dat toch, dat via de slangenwereld en de daar aangekleefde voortplatings-dwang, ik automatisch terecht kwam bij Het Paleis? Dat is bijna paranormaal, want ik wilde het hebben over ‘voorbeeldfuncties’ en ‘leidinggevend gedrag in de media-wereld. Ik had er namelijk geen flauw vermoeden van, dat deze twee werelden bijna naadloos in elkaar overgingen : ze doen dat via de gemakkelijke weg die naar de hel leidt, namelijk de leugen.
Maar nu dreigt de tussenliggende macht tussen de Wetgevende en de Uitvoerende, de hoernalistenwereld, dwars te liggen, want zij vrezen voor de poen. Ze zijn Vlaams, zeggen ze, ze zijn Verenigd zeggen ze, en ze beweren ook journalisten te zijn, wat 3 keer gelogen is. De Vlaamse Vereniging voor Journalisten is de vermomde belgicistische boksring voor broodschrijvers zonder een greintje zelfrespect. Want moesten ze Vlaamse Journalisten-Voortrekkers zijn (VJV), dan zouden ze dagelijks niet schrijven  wat en hoe de bazen willen, maar wat de waarheid is.
*
Mohbama bij Mandela in het uur van diens dood : dat is geen PR voor beiden, maar lijkenpikkerij in dienst van de Marxistische wereldverovering. Dat is ‘Weg met ons’, want we ruimen de weg voor de Jihad, zodat Islam de wereld regeert, en zij daarvan kunnen mee profiteren. Helemaal in de lijn van het gedachtengoed van de Familie Leysen, die grootgebracht is aan de boezem van de Duitse Nationaal Socialistische PvdA van Dolf-met-de-Snor.
*
Alles wat in voorgaande aliane’s neergeschreven staat, had in feite door één enkel woord kunnen vervangen worden :
diversiteit.
Dat woord is de Grote Bedrieger van deze tijd, want het staat voor zoveel mogelijk nieuwigheden, die zoveel mogelijk van de vroegere eigenheid overklassen.
Vroeger had men over zoiets filosofisch gereageerd met de bedenking : ’Ons Heer moet van elk zijn getal hebben’ – maar dat kan nu ook al niet meer, want dat zouden de Islammers zich beledigd kunnen voelen. 
Leysen, leysde, geleysd :ziedaar de werkwoord-vorm van … by den bok gezet sijn….

°°°

Ter zake :

Journalistenbond: "Bezorgd om fusieplan"

*

27/06 Media & Cultuur "Wij zijn heel ongerust en bezorgd om het plan tot samenwerking dat Concentra en Corelio donderdag aankondigden", zegt Pol Deltour, secretaris van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). De VVJ vreest eventuele effecten op de werkgelegenheid voor journalisten en de diversiteit in het medialandschap.

"We zullen, als journalistenvereniging, hier heel goed moeten opletten en we gaan er alvast alles aan doen om eventueel banenverlies tegen te houden. Hopelijk wordt het niet opnieuw een bloedbad. De voorbije vijf jaar hebben we immers al 400 beroepsjournalisten verloren, en dat waren vooral freelancers."

Diversiteit waarborgen

Deltour ziet ook problemen met de diversiteit van het Vlaamse medialandschap. "Ze beloven dan wel dat de diversiteit en de eigenheid van de verschillende titels behouden zou worden. Maar dat zeiden ze ook bij Het Volk. En we weten allemaal dat die krant na verloop van tijd is opgeslokt door grote broer Het Nieuwsblad."

Corelio heeft duidelijk het overwicht bij het vormen van een eventuele joint venture: 62 tegen 38 procent. Volgens Deltour is het echter geen walkover voor de uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad. "Concentra wordt niet weggeveegd, zeker nu niet. Daar moet natuurlijk bij opgemerkt worden dat binnen de familie Baert, eigenaar van Concentra, opvolgingsproblemen zijn."

Lokaal verankerd

Net als verschillende andere stemmen is Deltour wel positief over de Vlaamse verankering die Het Mediahuis zal krijgen. "Daar is veel voor te zeggen, maar zelfs binnen die context moet er niet al te bruusk gehandeld worden."

 

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: