dinsdag 16 juli 2013

1488 - OVER EEN ‘DONKERE’ NEGERIN EN EEN HOND IN EEN KEGELSPEL


Dinsdag 16 juli 2013

Hooimaand

Zon 5u48-21u49

Maria van de berg Karmel

.

1488 - OVER EEN ‘DONKERE’ NEGERIN EN EEN HOND IN EEN KEGELSPEL

.

Mevrouw Kyenge, medicijnman-oogarts,

 

Hier afgebeeld zonder tribale attributen.

.

Leest U gerust hieronder het artikel uit DM over de Congolese oerang-oetanvrouw, die van uit de brousse in de Italiaanse politiek verzeild is geraakt. Ze is daar, in tegenstelling met ons Maggie die ook haar uiterlijk niet mee heeft, kop van jut geworden, omdat ze alle of toch zoveel mogelijk ‘donkere’ mensen uit Donker Afrika naar Het Land van de Glimlach wil halen.
Begrijpelijk van uit haar standpunt, want zij is belanghebbend onderwerp, terwijl de gewone Italiaanse belastingbetaler, lijdend voorwerp is.
Dat is, in een notedop, de kern van de massa-immigratie, die stilaan de wereld in tegengestelde richting doet draaien.

Ter zake :

Eerste donkere Italiaanse minister vergeleken met aap

"Ik hou van dieren - beren en wolven, zoals iedereen weet - maar als ik de foto's van Kyenge zie, moet ik meteen denken aan de gelijkenissen met een orang-oetan." Met deze opmerking werd de eerste donkere minister van Italië, Cecile Kyenge, afgelopen weekend opnieuw het slachtoffer van racisme. 

De Italiaanse senator Roberto Calderoli heeft zich de woede van premier Enrico Letta op de hals gehaald. Calderoli van de anti-immigratiepartij Lega Nord deed zijn racistische uitspraak afgelopen weekend op een partijbijeenkomst. Daarnaast zei hij ook dat Kyenge illegale immigranten aanmoedigt naar Italië te komen. Ze kon volgens hem maar beter 'in haar eigen land minister worden'. Een storm van kritiek volgde, Letta noemde de uitlating van Calderoli 'onacceptabel'.

Grap

Calderoli zei later dat de opmerking als grap was bedoeld en dat het niet zijn bedoeling was om Kyenge te beledigen. Gisteravond liet de senator weten met Kyenge gebeld te hebben om zijn excuses aan te bieden. Kyenge wilde niet reageren op de opmerkingen. Kyenge woont sinds 1983 in Italië. Ze is geboren in Congo, maar verhuisde om medicijnen te gaan studeren. De oogarts woont samen met haar Italiaanse man en twee kinderen in Mòdena. De Italiaanse premier Enrico Letta wees haar in april aan als minister van Integratie.

'Tribale wetten'

Het is niet de eerste keer dat Kyenge te maken krijgt met racisme. Sinds ze politiek actief is, is ze meerdere keren beledigd en bedreigd, voornamelijk door politici van Lega Nord. Zo suggereerde Europees parlementslid Mario Borghezio dat Kyenge Italië 'tribale wetten uit haar geboorteland' wilde opleggen.

Een andere lokale politicus van de Lega Nord is eerder geschorst omdat hij op Facebook had gezegd dat Kyenge verkracht zou moeten worden zodat 'ze begrijpt wat slachtoffers van wrede misdaden voelen'. En ook op neofascistische websites wordt Kyenge regelmatig uitgemaakt voor 'Congolese aap, Zulu en zwarte anti-Italiaan'. .

Niet geliefd

Kyenge maakte zichzelf niet geliefd bij Lega Nord. Op de dag van haar aantreden als minister liet ze weten dat het haar topprioriteit was om het voor in Italië geboren kinderen van immigranten gemakkelijker te maken een Italiaans paspoort te krijgen. Een punt dat al jaren een struikelblok is in de Italiaanse regering.

In tegenstelling tot andere Europese landen als Frankrijk, Duitsland, Groot- Brittannië en Nederland, waar tweede en derde generatie immigranten in de regering zitten, is Italië op dit gebied een relatieve nieuwkomer.

Immigratiegolf

Italië maakte in de jaren tachtig de eerste immigratiegolf mee met migranten uit Oost-Europa en Afrika. De afgelopen twee decennia is het aantal immigranten exponentieel toegenomen, en daarmee ook het anti-immigrant sentiment in het land.

Uit onderzoek van statistiekenbureau Istat blijkt dat Italianen immigranten beschuldigen van de gewelddadige criminaliteit in het land. In 1990 bestond de Italiaanse bevolking voor 2 procent uit buitenlanders, momenteel staat dat cijfer op 7,5 procent.

Lega Nord

Italianen hebben al lange tijd een racistische houding, zegt de Italiaanse socioloog Michele Sorice tegen de National Post. "Maar ze bleven verborgen totdat xenofobe politieke retoriek 'legitiem' werd toen Lega Nord in de jaren 90 werd opgericht." De Lega Nord heeft de vermeende vreemdelingenhaat altijd ontkent en zegt dat het alleen de belangen van de Italianen wil beschermen.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: