woensdag 17 juli 2013

1490 - NIEMAND IS TE OUD OM TE LEREN


Woensdag 17 juli
Zon 5u49-21u48
H Fredegand
.
1490 - NIEMAND IS TE OUD OM TE LEREN
.
De Bijbel : na vandaag meer dan ooit overtuigd,
 
Dat de Koran niets meer is dan een wreedaardig stationsromannetje….
.
Hieronder vindt U een wonderbaarlijke zeer persoonlijke benadering van wat de Bijbel werkelijk is. Maar eerst, kwestie van de tegenstelling met de Muzel-Bijbel nog wat aan te scherpen, een greep uit de actualiteit. In Nigeria worden namelijk massa’s schoolkinderen vermoord omdat ze door onderwijs te volgen, dreigen verloren te gaan voor de massa van analfabeten die daar aan de macht zijn. Allez, de Muzelman-versie van arm en om houden, die zo lang op ons, Vlamingen werd toegepast.
Het zal je kind maar wezen! Huiver en lees mee :
Boko Haram. De islamistische groepering zegt dat ze leraren voor de ogen van de leerlingen zal doden. Abubakar Shakau, de leider van de Nigeriaanse islamistische groep Boko Haram, heeft opgeroepen om nog meer scholen aan te vallen. ‘Wij zullen leraren die een westerse opleiding geven, doden voor de ogen van hun leerlingen, aan wie we zullen vertellen dat ze de Koran moeten bestuderen’, zegt Shakau in een video. Deze maand heeft Boko Haram al vier scholen aangevallen. Op 6 juli vielen de terroristen de slaapzalen van een school aan en staken ze in brand. De studenten die wilden ontsnappen, werden neergeschoten. 46 studenten kwamen om, meer dan 300 klaslokalen zijn afgebrand.De naam Boko Haram betekent ‘westerse opvoeding is heiligschennis’. Om het geweld te vermijden, zijn honderden families op de vlucht geslagen. http://www.standaard.be/cnt/dmf20130715_00659898
*
Hewel, nu weett ik ineens waarom Mr Pastoor en al die andere geleerde Proffen die ons hebben klaar gestoomd voor het leven, niet wilden dat iedereen zomaar de Bijbel mocht lezen. Zelfs met de meest gekuiste versie viel er nog goed op te letten, want voor men het wist, was men weg met een Protestantse Dominus Vobiscus-exemplaar zonder ‘Imprimtur’ en dus afkomstig van de duivel zelf.
Wel, op rijpere leeftijd gekomen, geef ik de voorkeur aan onderstaande wijsheden. Die komt trouwens het best overeen met mijn persoonlijke voorkeur. Ik vraag me zelfs af, of Darwin, in al zijn Wijsheid, ooit weet had van dat Hebreeuws woord voor God : El Shaddai.
Het is werkelijk wonderbaarlijk, hoe de natuur zelf vroeg of laat tot het Godsbesef leidt, want de meeste mensen op aarde hebben het binnen gekregen met de moedermelk. Heb dat wel min of meer altijd gedacht, daar niet van, maar bewijzen, tot op de dag van vandaag, heb ik nooit gevonden…..
*
De dag dat dit Godsbesef zou doordringen in de politiek, vrees ik dat dit het einde betekent voor al de staatsdragende kleurpartijen van het land, want eindelijk zullen de Groenen, als Partij die opkomt voor de Reachten van Moeder Natuur, hun mantra gevonden hebben, hun grote voorbeeld : Maria, de jeugdige Moeder Gods in de Hebreewse betekenis van het woord. Het zit er zelfs dik in, dat de Hebreewse taal een verplicht vak zal worden op school!
Een mens is dikwijls ziende blind, hé!!!!!!!!
.
Ter zake :
 
5 zaken die u niet wist over de Bijbel
Joker > Plat du jour
4017x gelezen
17 jul 2013
*
De Bijbel is overal. Hij geeft ons leven vorm, van Mozart over Michelangelo tot zelfs in de televisieserie Lost. Marge Simpson citeert uit de Bijbel en ook Barack Obama doet dat. Ironisch genoeg beheerst de Bijbel het leven van miljarden mensen en toch heeft het boek voor velen nog een aantal geheimen:
1. De Bijbel is geen boek
Waarschijnlijk bezit u een exemplaar in boekvorm, maar de Bijbel is geen boek. Het is een verzameling boeken, waarvan de naam afgeleid is van het Griekse ta biblia, wat ‘de boeken' betekent. De Bijbel is een verzameling verhalen, liedjes, poëzie, rituelen en geboden die over honderden jaren werden verzameld. De Bijbel bevat zoveel teksten dat de Latijnse vertaler Sint Jerom er de naam bibliotheca of bibliotheek aan gaf; waarschijnlijk de beste vertaling.
 
2. Er zijn 7 verschillende scheppingsverhalen
Ondanks eeuwenlange discussies over het scheppingsverhaal, bestaat hét scheppingsverhaal niet. Het meest bekend is waarschijnlijk dat van het boek Genesis, waarin God na de sterren en het heelal uiteindelijk de mens creëert. Maar in het tweede hoofdstuk van Genesis staat een heel andere versie. God begint daar met de schepping van de mens en pas dan de planten en dieren. Maar omdat geen enkel dier beantwoordt aan het beeld van de mens, schept God dan de man en de vrouw. Psalm 104 en Job 38 hebben nog andere scheppingsverhalen. Verder heeft psalm 74 het over monsters aan het begin van de schepping. In het boek Spreuken 8 daagt dan plots een goddelijke gezant op die beweert er al te zijn geweest nog voor God met de schepping begon.
3.  De God van Borsten
De Bijbel gebruikt verschillende namen voor God, met Elohim (Hebreeuws) en Theos (Grieks) als meest bekende. In christelijke vertalingen worden die namen vermeld als Almachtige God, maar in het Hebreeuws heet God ook El Shaddai, en dat betekent twee borsten. In het boek Genesis wordt deze naam vaak gebruikt in verband met vruchtbaarheidsaangelegenheden. ‘Moge de God van de twee borsten je zegenen, je vruchtbaar maken en zorgen dat je je vermenigvuldigt.'
4. De bijbel handelt niet enkel over God
Twee boeken spreken niet eens over God. Het boek Esther vertelt het verhaal van de joodse overleving en Het Lied der Liederen (ook bekend als het Lied van Salomon) is een verzameling erotische liefdespoëzie.
 
5. De vier evangelies vertonen sterke verschillen
De vier evangelies zijn niet alleen verschillend; op sommige vlakken zijn ze ronduit tegenstrijdig. Het kerstverhaal varieert of ontbreekt; alle noemen  verschillende getuigen die het lege graf van Jezus ontdekken en er zijn ook twee versies van de dood van Judas.
Geschreven door AABEE via Digitalia
 

Geen opmerkingen: