maandag 22 juli 2013

1498 - AAN ALLEN DIE ZIJN OF DIE OOIT ZULLEN WEZEN


.

Maandag 22 juli

Zon 5u55-21u42

H Maria van Magdala

Is het drie dagen voor Sint-Jacob goed, een korenoogst in overvloed

.

1498 - AAN ALLEN DIE ZIJN OF DIE OOIT ZULLEN WEZEN

.

De Flipper, als Koning Kukuleku

 

21 juli 2013-25 mei 2014

.

Het is dus gisteren allemaal op z’n Belgisch verlopen : chaotisch en op z’n Coburgs. Vooral dat laatste, dat egoïsme, bleek uit de achterlopers-rol die de broedmachine van zijn 4 kinderen was toebedeeld,  zijnde de halve trouwboek van een homo-echtgenoot. Met Koning Kukuleku hebben we dus ongevraagd een kat in een zak ge…kregen. We weten dus dat we deze Flipper de Taaie op onze weg zullen vinden…..
Dat de Coburgers de Koningen zijn van de Frascouillons, werd de dag door in beeld gebracht door voortdurend de Waalse Kukuleku naast de kop van 7de Kong der Belgen te tonen, zowel bij de eedaflegging, als nog veel explicieter bij de troepenshow. Dat is het beeld dat de wereld is rond gegaan. Er zijn geen woorden om daarvoor onze dank uit te spreken. Als de Vlamingen het nu allemaal, niemand uitgezonderd, nog niet door hebben, zijn ze het doodkloppen met een houten hamer niet meer waard.
Mattil kreeg in de troonzaal een bescheiden plaatsje achter haar kinderen tussen het publiek, waar ze, raar om zeggen, later op de dag, bijna een warm plaatsje veroverde in het hart van vele gezworen vijanden van haar man. Hij had haar namelijk de hele dag bijna niet bezien, typisch de homo-houding van een viriele bok die tegen zijn gedacht dat vrouwelijk schoon moet meezeulen.
Als spraakwonder mocht di Jeanetto er die dag ook uitdrukkelijk bij zijn, bijna als een 2de Brigitte Bardot in de film ‘Et Dieu crea la Femme’, maar dan ‘une femme’ met de mannelijk platte buik van de rug-ridder op z’n retour.. Er komen dus ongetwijfeld prachtige tijden in zicht voor de Brusselse homo-bars….. Wie daarvan de trofee als de beste wegkaapt, mag voortaan een kroontje boven de ingangsdeur laten plaatsen.

.

Ter zake :

Om de schijn van communautaire neutraliteit van de nieuwe vorst hoog te houden, hebben de traditionele partijen beslist dat deze de wetten zowel met de naam “Philippe” als “Filip” zal moeten ondertekenen. Een beslissing die nog rap door het parlement moest worden gejaagd. Dat was aanleiding voor senator Bart Laeremans om deze partijen nog eens de mantel uit te vegen over zoveel leugenachtigheid. Het vorstenhuis is immers helemaal niet politiek en communautair neutraal. Een uiteenzetting over een thema die in het Belgisch halfrond uiteraard maar met één uitroep kon worden afgesloten: “Leve de Vlaamse republiek”.

 

Lees hier de tussenkomst:

Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 31 mei 1961 betreffende het gebruik der talen in wetgevingszaken, het opmaken, bekendmaken en inwerkingtreden van wetten en verordeningen (Stuk 52227) (Evocatieprocedure)

 

De heer Bart Laeremans (VB). – We hebben vanochtend al stevig gediscussieerd over dit wetsontwerp. De minister zei dat het een technisch ontwerp betreft, waarbij het niet op zijn plaats zou zijn om over de inhoud van de koninklijke functie te spreken. Collega Anciaux, die vroeger nog voorzitter was van de Volksunie, een partij die de functie van de Koning aan banden wou leggen, komt vandaag iets vertellen dat kant noch wal raakt. Het kwam mij bijna voor als vloeken in de kerk toen ik hem hoorde zeggen dat de Koning in de praktijk zijn functie protocollair is beginnen invullen. Die uitspraak is hilarisch, en compleet in strijd met de waarheid. De heer Anciaux weet immers dat de Koning de voorbije jaren zeker een zeer belangrijke politieke rol heeft gespeeld en nog altijd speelt. Ik denk bijvoorbeeld aan zijn kersttoespraak waarin hij iedereen die ook maar enige Vlaams-nationale opinie heeft, in de hoek heeft gezet als populisten van de jaren 1930. Dat is een politieke uitspraak bij uitstek. Ik denk ook aan de regeringsvorming waarbij hij zeker sinds 2010 een ongelooflijk zware rol heeft gespeeld. Er kunnen boeken worden geschreven over de rol die de Koning de voorbije jaren heeft gespeeld en die geleid heeft tot een unicum in jaren, namelijk dat we nu een regering hebben die niet gesteund wordt door de helft van de Vlaamse politici. De aftredende Koning heeft dus wel degelijk een belangrijke politieke rol gespeeld. Nu we spreken over de koninklijke handtekening, was het dus wel het ogenblik om ook de functies van de Koning te bespreken. Daarvoor is een dosis politieke moed nodig, en die heeft de heer Anciaux al een aantal jaren niet meer.

De koninklijke handtekening is geen louter formalisme, het is een belangrijk deel van het politieke proces. Ik denk bijvoorbeeld aan de grote crisis die we in 1990 gekend hebben met de abortuswet. Zonet heeft de heer Mahoux nog gezegd dat het toen helemaal niet om een “crisette”, ging, maar om een “crise majeure”, omdat de Koning weigerde zijn handtekening te plaatsen. Zijn handtekening is dus, jammer genoeg, fundamenteel in het democratisch proces van het land.

Vorig jaar rond deze tijd werden op het koninklijk paleis de regering en een aantal parlementsleden uitgenodigd, namelijk de leden van de Comori, dus de partijen die onder mekaar de staatshervorming bedisselen. Ze werden daar ontvangen voor de officiële plaatsing van de koninklijke handtekening. De andere parlementsleden kregen de zwartepiet doorgeschoven. Blijkbaar zijn er goede en slechte parlementsleden. Een echt staatshoofd die naam waardig, dat zichzelf en zijn volk respecteert, staat boven het politieke gewoel, niet middenin. Het was voor mij de grootste vernedering, de grootste krenking van mijn parlementaire waardigheid sinds ik sedert 1995 zitting heb in het parlement. Ik vind dat het niet kan dat een staatshoofd partij trekt, dat hij sommige politici met veel aplomb en luister op het paleis ontvangt vóór de camera’s, en dat hij niets te maken wil hebben met de anderen: de slechteriken, de dommeriken, de viezeriken.

Zelfs voor zijn afscheidslunch op het paleis moesten we vaststellen dat, tenzij ik mij zou vergissen, dat de Koning bepaalde partijen niet heeft uitgenodigd, zeker de onze niet en ik denk ook de NVA niet. Dat is toch wel beneden alle peil! Het is gênant, het toont aan wie de vriendjes zijn, wie naar het diner mag komen.

 

De heer Bert Anciaux (sp.a). – U mag zondag komen.

 

De heer Bart Laeremans (VB). – Ik zal zondag met alle plezier thuis blijven. De Koning had evenwel de beleefdheid kunnen hebben om de confederalistische partij uit te nodigen.

 

De heer Bert Anciaux (sp.a). – Laat de NVA dat dan zelf zeggen.

 

De heer Bart Laeremans (VB). – Wij zouden inderdaad niet gegaan zijn, maar ik stel vast dat enkel de vriendjes van de Comori-partijen uitgenodigd zijn, maar dat de confederalisten die toch nog altijd een klein beetje in België geloven, ook niet uitgenodigd zijn.

 

Daarnet in de commissie hebben we kritische opmerkingen aangevoerd, met name dat die handtekening van de koning zeer belangrijk is en dat het nu het goede moment is om die bevoegdheid te ontnemen of de koninklijk macht minstens in te perken, na jaren van palaveren over het evolueren naar een louter protocollaire functie. Daar is niets van terechtgekomen. Later zal het de Koning zijn die zelf de inperking van zijn eigen bevoegdheden zal moeten ondertekenen. Dat zal veel moed vergen van de politicus die dat hier moet voorstellen en daarmee naar het paleis moet trekken.

 

Als antwoord kregen we van de minister een uitvoerige, bijna lyrische uiteenzetting over de etymologie van de naam Filip, die de naam was van de vader van Alexander de Grote, en waaraan een hele reeks kwaliteiten verbonden zouden zijn, die we evenwel niet kunnen associëren met de persoon van de nieuwe koning. We geloven niet dat hij zo plots die omslag kan maken.

 

Als men dan toch Griekse woorden wil analyseren, laten we dan even kijken naar de betekenis van het woord democratie. In een democratie regeert het volk en bepaalt het volk wie in de regering zit en niet het koningshuis. Dat zou pas een opmerkelijk signaal zijn, dat we eindelijk de democratie in dit land zouden invoeren. Maar dat gebeurt niet, België is nooit een echte democratie geweest, want de Vlaamse meerderheid werd altijd aan banden gelegd. Voor ons kan een echte democratie enkel gepaard gaan met de verkiezing van het staatshoofd als vertegenwoordiger van het land. Daarom kiezen we voor de republiek als staatsvorm. Om die reden zijn we ook niet gehecht aan België. Zolang België bestaat zal het een koninkrijk blijven omdat langs Franstalige zijde niemand eraan denkt de koning te vervangen door een verkozen staatshoofd.

 

Daarom besluit ik: leve de Vlaamse republiek!

 

Wat verder nog opgevallen is?
1° Dat alle ceremonie-wagens van Duitse makelij waren, met niet één Italiaans of Frans merk daartussen. De volgwagens waren BMW of Audi, terwijl de open Mercedes 600 met de kepie-kop op de achterbank meer weg had van een beeld uit de jaren ’30, van Hitler in de straten van Wenen. Al was daar toen telkens oneindig veel meer enthousiasme door oneindig veel meer volk. Er zijn veel lelijke dingen te zeggen over Hitler, maar niet dat hij homofiel was….
2° Het schril contrast tussen de weelderige paleis-zalen waar de ‘Troonsafstand’ werd gevierd, en de bekrompenheid van de theaterzaal voor de eedaflegging. Een Koninklijk Paleis vol kristallen luchters, tegenover de praatbarak voor het plebs, waar al wie naam en faam had, bijeen geperst werd op houten zitbanken.  
3° BDW heeft die dag zijn tweede succes geboekt. Het eerste was de dag dat hij de verkiezingen won en heel Vlaanderen geel deed kleuren. Iets dat hij trouwens  de volgende dag achteloos weg gooide. Gisteren zette hij dat gedeeltelijk recht, door ostentatief weg te blijven van het hele gebeuren. Als de man nu duidelijk A tegen de monarchie gezegd heeft, zou hij ook B duren zeggen, om voortaan samen op te trekken met het Vlaams Belang naar de Moeder aller Verkiezingen?
4° Wat bovenal storend werkte, was dat verstikkend tricolore laken dat voortdurend over de hoofden van de Euro-bazen werd getrokken. Het was precies of Europa was een kolonie van België, en niet omgekeerd. Het Europees ‘Volkslied’ dat weerklonk direct na de Bravezeun, zal wel bij veel Eurocraten de wenkbrauwen hebben doen fronsen. Bruxellabad, de hoofdstad van Europa…..
Bij de Coburgers echter gebeurt er niets ondoordacht. Zij zijn immers overtuigd, door bij de EU-bonzen in het gevlei te komen, een onoverwinnelijke vriend gekozen te hebben, die hen zal blijven bijstaan in het bijeenhouden van het land.
*
Ach, met veel sympathie voor de meisjes en jongens van Voorpost met hun ‘België barst’, ze lopen een beetje achter op de werkelijkheid : België IS al lang gebarsten en nu met deze debiel als 4-Sterren Generaal en Opperbevel van het Leger als koning vallen de scherven wel vanzelf uiteen. Wat er nu nodig is, zijn geen woorden, maar daden!
Op 25 Mei 2014 doen de Vlamingen van NV-A en VB dan de rest samen : het voortouw nemen in de Ordelijke Opdeling van het Land. Als we nu dan kunnen afspreken, dat het feest niet zal ingeluid worden met een feestelijk Te Deum met kardinalen in Brussel. Wij verkiezen inderdaad een viering in elke stad en in elke gemeente, met een Dienst, geleid door de plaatselijke ‘petit vicaire’ die leeft door en voor het volk.
PS Veel bevlagde huizen gezien in de straten van Bruxellabad?
PS II Chaos onder de toeschouwers? Een tricolore handvlaggetje kon men krijgen, geen of bijna geen water. Ha ja, dat hadden de mensen niet meegebracht van thuis : er zou immers waterbedeling zijn, was voordien omgeroepen.
Kortom : de velo-koers is gedaan, de renners zijn, gedrogeerd of niet, in Parijs aangekomen; de ezelkoers in Bruxellabad ook, de grote uittocht naar de zon is beginnen. Ons ziet ons terug in september…..
Groeten van op het terras in Porto San Stefano (Italia) waar de ALPA IV – een bescheiden bootje tussen al die miljonairs-jachten - met de hoge gasten aan boord, zien uitvaren op de Middellandse Zee, zo blauw, zo blauw….. Bijna zo blauw als de blauwe pret-ogen van wijlen Toon Hermans.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: