donderdag 25 juli 2013

1505 - EN WAT ALS MORGEN DE HEMEL INVALT?


.

1505 - EN WAT ALS MORGEN DE HEMEL INVALT?

.

 

.

Ik ben er echt niet gerust in, weet U. Van de Jos verneem ik dat ons kersvers koningspaar voornamelijk gepaard heeft om lijk op de kindermolen, de truis te pakken te krijgen, waardoor de vrome Mattil dus in een bootje-van-staat samen zit met het Mietje Kukuleku van haar nachtmerries. Waardoor ze dank zij Nonkel, nu ook haar hemel verdient, zodat de zware zonde van die in vitro-kindjes haar niet te zwaar zullen aangerekend worden.
Het koppel zou zich ergens in het Land der Franken bevinden, waar ze eindelijk op hun plaats zijn. De ene in de homo-bars op Place Pigalle, de andere misschien zelfs in Verre Lourdes?
De Guido dan weer, verklapt dat het ‘kernkabinet’ zo wat ‘in vrac’ het land zou verlaten hebben. Waarbij hij spijtig genoeg laat uitschijnen dat het maar tijdelijk zou zijn.
*

Na deze twee vaststellingen, meen ik te moeten besluiten dat we in de pruimentijd zijn aanbeland, al ontsporen er volgens mij wel een beetje teveel treinen.  Maar daar heeft de Islam toch niets mee te zien, hé….
Mij niet gelaten, die zomerse kalmte, want nu is er tenminste tijd voor belangrijker zaken. Het ‘Eenheidsstatuut’ bijvoorbeeld. Ik kan het niet ontkennen : in de aak van arbeiders en bedienden zit ik met een ei. Het Ei van Moeder Harmonica als U wilt.
Voorheen, vroeger dus, bijna in de tijd dat de dieren nog konden spreken, had een werkgever (AUB SVP hier GEEF ik U zomaar WERK op een zilveren schaaltje) een resem arbeiders in dienst, met daarenboven een paar bureau-mannetjes voor het papier-werk. Zo is het altijd geweest, en zo had het moeten blijven.
Maar HALT, hoor. Eerst moest er duidelijk M of V bij staan, want de tijd van discriminatie was ineens voorbij. Ineens was er wat en hoe er in de onderbroek stak, belangrijker dan de rest. En als kers op de taart, kwam de Sociale Inspectie dan controleren of ‘de sanitaire voorzieningen’ wel in duplo bestonden. Kwestie van de morele kwaliteiten van eenieder te behoeden. Dat er vanaf dan nog alleen in het velo-kiot kon gevreeën worden, was de prijs van de vooruitgang. De seksuele emancipatie vond, dank zij de pil, haar weg tot op de werkvloer.
Maar eenmaal al dat nieuwe eenmaal bezonken was, en herleid tot een dag-dagelijkse sleur, was daar nog altijd dat mensonterend onderscheid tussen handenwerk en geesteswerk. Vooral rond het computer-gebeuren was de grens niet zo duidelijk. Op een klavier tokkelen, was nu een lichamelijke prestatie of niet.
En zo is het gekomen, dat het Ei van Zr Harmonica kon uitgebroed worden : om geen discussie meer te hebben, stoppen we beiden in dezelfde zak : mannen, vrouwen, bedienden, arbeiders. Uiteraard : op kosten van de patron, naar goede rode gewoonte.
Niets dan lof, ’t allenkante, en dat overstemde luidkeels het tandengeknars van zij die de rekening op hun bord kregen.
Probleempje! De eerste Sociale Revolutie has men besloten door de verplichting overal de letters M/V te gebruiken, tot in het belachelijke toe. Gevraagd : huishoudster M/V. Gevraagd : wevers M/V. Gevraagd : stiksters M/V. Zelfs Heert Goste vond het te min om daarover lollig te doen.

De naam voor de nieuwbakken ‘werknemer’ (= de persoon M/V die een job van dat schaaltje met aanbiedingen heeft aangenomen)? Tja, dat is detail voor de talenknobbels. Niemand kan immers van een goede socialist verlangen dat hij het schoteltje volledig proper likt. Weglopen met de vette brokjes, en de rest aan anderen overlaten….
Vandaar onderhavige voorstellen, waar het werkwoord ‘werken’ in al zijn geledingen zoveel mogelijk is weg gelaten. Die woordenkramerij rond ‘werken’ werkt immers alleen maar ontradend, want aan ‘werken’ heeft iedereen van nu voort in de welvaartstaat een broertje dood.
Als ‘Patroon’, d.i. diegene die in alle omstandigheden BETAALT kan men beschikken over ofwel ‘Arbed’s, ofwel Bedarb’s, daar ben ik nog niet aan uit. Omdat beiden een verborgen pejoratieve bijklank hebben. Arbed is een multinational (geweest?) en een ‘Bedarb’ doet denken aan bederf en dus aan syndicaal depotisme
Vandaar onderstaande revolutionaire hint, omdat er in ieder geval ook een oplossing moet komen aan de communautaire geplogendheden. Ook de patroons beneden de armoegrens hebben in een tweetalig land recht op duidelijkheid.
Alles draait in dit computer-tijdperk om ‘bytes’ en ‘bits’ in onze gecompueriseerde wereld. Daaruit vloeit voort dat de twee partners in het systeem, perfect kunnen aangeduid worden met Mr Byte² (Byte Kwadraat) voor diegene die betaalt, en met ‘Bit²’ (Bit Kwadraat) voor diegene die ontvangt.
Heeft U er trouwens niet op gelet, dat op die manier onze vrienden, de allochtonen, op de werkvloer niet eer kunnen gediscrimineerd worden omdat ze Ahmed of Kazar  heten? Iedereen  wordt automatisch een nummer, Bit²/36, zodat ook dat belachelijk M/V wegvalt. Dat nummer, Bit Kwadraat 36 is immers meteen ook uniek in het bedrijf, waar het dan ook de anciënniteit van de persoon in kwestie bewijst.
Te anoniem, dekt U? Wacht maar tot die Bit²/36 voor U staat, dan zult U pas zien hoe geniaal deze oplossing is.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: