zondag 28 juli 2013

1611 - FLANDERS LANGUAGE VALLEY VOOR DE ELFENDERTIGSTE KEER LEEG GEROOFD


.
1611 - FLANDERS LANGUAGE VALLEY VOOR DE ELFENDERTIGSTE KEER LEEG GEROOFD
.
Dit is het plekje dat gemaakt was om ooit wereldberoemd te worden
 
 
Thans alleen nog goed om er op bedevaart te gaan.
.
De menselijke stem digitaliseren en op die manier de gehele wereld als één grote familie dezelfde taal doen spreken : daar was in de Geschiedenis maar een voorbeeld van, en die was dan nog glans rijk mislukt, als we het verhaal van de Toren van Babel mogen geloven.
Hier, op dit klein stukje Vlaanderen, werd de start gegeven…Bekijk goed de afbeelding hierboven : het geschonden landschap is voor altijd een levend verwijt oor het heden. Op deze plaats stond in mijn kinderjaren een prachtig boerenhof waar ik met de vriendjes opgroeide en speelde. Of was het eerder dat ik er speelde en tussendoor ook opgroeide?  Waant de dagen waren eer trager….
*
Moest, ten tijde van Christoffel Colombus die in 1492 Amerika ontdekte, de NSA-spionage bestaan hebben, dan zouden we nu in een wereld leven, waarin Amerika toen Europa had ontdekt.
Dat idee is niet meer belachelijk, als dat Amerika de spraak-technologie zou ontdekt hebben. Een God die ‘Veritas’ zou heten bestaat niet, maar moest die bestaan hebben, hij zich als een  kip aan ’t spit, liggen keren in zijn graf.
*
Het is bijna erger dan het einde der wereld.
Aan de rand van de stad Ieper, op de weg naar Langemark en de loopgraven van ’14-’18 waar de bloedigste veldslagen plaats grepen tussen de Engels-Franse en de Duitse legers, aan gevleid tegen de ‘Pilkem Ridge (een strategisch belangrijke heuvelrug), ligt de vroegere site van Lernauit & Hauspie, thans, voor een klein gedeelte, sedert het Faillissement van de Eeuw, het hoofdkwartier van NV Picanol Weefautomaten, die tweede pijler waarop de welstand van de streek teert.
Daar heeft U, in één en dezelfde alinea, twee slagvelden voor de prijs van één. Rondom in de velden ’t allenkante de ‘war graves’ met de wereldbekende witte zerkjes, en in het centrum daarvan een nieuweerwetse constructie, die ene grote begraafplaats waar Vlaanderens opstanding en toekomst begraven liggen. Niks technologie, alles weg geroofd met hulp van vele medeplichtigen, waaronder in de eerste plaats, de Belgische Staat. De tijd dat de jonge Coburger daar te speuren viel, of de Diikke DeHaene van Diksia, ligt nog niet zo ver achter ons. Ze kwamen gewoon door het beeld lopen, om te delen in de gloriol. En in de centjes. Nog even, en Dexia, maar ook Coburg zouden de wereld afrossen om de eer op hun hoed te steken.
*
Zelfs 20 jaar na datum, en nadat het schandaal van de Amerikaanse NSA-spionage is uitgelekt : geen woord van niemand over deze gestolen dromen van de vele duizenden plaatselijke ‘investeerders’, de bakkers, de beenhouwers, de leraars, de kleien zelfstandigen, die tot hun laatste spaarcent in L&H hadden belegd. En die hun laatste dagen, arm en berooid, in een OCVM-gesticht zijn moeten doorbrengen, in plaats van ergens aan een Spaanse Costa del Sol. Zoals beloofd door Diksia…..
Er hangt een vreemde reuk boven Flanders Language Valley. Een lijkengeur. Die van de 3 nooit opgeknoopte rechters, die de valse aanklagers vrij lieten, en de helden veroordeelden om iets waarvoor men in de USA zo gezegd te stom voor was om te begrijpen en daar ‘creatief boekhouden’ werd genoemd. Maar nog voor de woorden van de Rechter koud waren, waren al de internationale patenten en brevetten reeds in Amerikaanse handen of in de handen van medeplichtigen.
Hoe ze bij Google of Samsung zijn geraakt, is een verhaal waarvoor men in Brussel nooit tijd zal hebben. De waarheid zou wel eens te pijnlijk kunnen zijn voor het grootkapitaal…..
O ja, dat ‘creatief boekhouden’ is zo een van de vele slimme Tsjeven-streken die gaat over toekomstige zekere maar nog niet gerealiseerde omzet die in de balns-toelichtingen aan de aandeelhouders VERPLICHT moet verstrekt worden. KPMG, de collega-accountants van wereldformaat, waren tenslotte ook geen kerstekindjes, hé. Volgens de Boekhoudwet zijn dat order-rekeningen met alleen een informatieve rol. Maar dat is iets dat in het Angelsaksisch boekhoudsysteem niet bestaat…. Daar is men nog altijd niet vertrouwd met het tiendelig stelsel…. Maar rekent men in ‘mijlen’ om naar de maan te vliegen…
.
Ter zake :
Spreek Chinees met Google-telefoon
27/07/13, 12u56  − Bron: ANP Bron DM
*
Chinees spreken wordt steeds makkelijker. Google werkt aan een nieuwe technologie waarmee je in je eigen taal een telefoongesprek kunt voeren, terwijl de persoon aan de andere kant van de lijn een andere taal hoort. .
"Dat is waar we naartoe werken", zegt vicepresident van Android, Hugo Barra, tegen The Times.
Volgens Barra zijn er al meerdere prototypes en wordt er wekelijks vooruitgang geboekt. Bepaalde talen zijn al bijna perfect, uitgaande van een stille omgeving.
Samsung kwam onlangs al met de S Translate app, waarmee een gesproken tekst vertaald kan worden. En Microsoft presenteerde in november een vertaaltechnologie waarmee je zelfs een vertaling in je eigen stem kunt afspelen. Maar met een vertaalmachine die direct tijdens een telefoongesprek kan functioneren lijkt Google met weer iets nieuws te komen. .
Geschreven door AABEE via Digitalia
 

Geen opmerkingen: