dinsdag 13 augustus 2013

1241 - TOCH EEN BEETJE MIJMEREN WAAROM WAT VOOR IEDEREEN GOED IS MOET VERVANGEN WORDEN


.

Dinsdag 13 augustus 2013

Oogstmaand

Zon 6u27-21u07

H Hippolytus, patroon van paarden en cipiers

.

1241 - TOCH EEN BEETJE MIJMEREN WAAROM WAT VOOR IEDEREEN GOED IS MOET VERVANGEN WORDEN

.

 

Verzint eer ge begint? Nooit van gehoord!

.

I) INLEIDING
Ieder land een eigen leven laten leiden, moet na duizenden jaren ineens zo maar botsbollig veranderd worden. De ‘Federale Staten van Europa’, oftewel ‘Federaal Europa’ (wat neerkomt op een soort uitvergroot ‘Federaal België’), is de zoveelste poging van de kikker in de gracht om zichzelf op te blazen om even groot te worden als de koe aan de overkant van de prikkeldraad. Of, in mensentaal gezegd, om op dezelfde graad van belangrijkheid te komen als de Verenigde Staten van Amerika. Napoleon heeft het geprobeerd en nadien ook Dolf-met-de-Snor, maar ze waren beiden een maatje te klein. Dit is nu de 3de en hopelijk de laatste poging, die hopelijk binnenkort weer falieklant zal uitlopen. Tegen een kostprijs van weer eens zoveel miljoenen mensenlevens. De reden? Omdat het Avondland geen smeltkroes is, maar een verzameling van vrije volkeren. Amerika kon ooit onder één noemer gevangen worden, omdat iedereen van overal daar nieuw was. Grieken zijn mensen, net zoals de Zweden, en alles wat daar tussen ligt, maar ze verhouden zich als de sterren aan het firmament, elk in hun eigen universum.
Dat is al zo, met vallen en opstaan, sedert het begin der tijden, waarover de Geschriften vertellen, dat God (let op het spraakgebrek) Zijn verken bezag, en zag dat het al vel was.

.

II MIDDEN

 

Waarom? Daarom!

Geplaatst door trias politica op 10 augustus, 2013

De Dagelijkse Standaard

*

Ons wordt voortdurend verteld dat de euro zo goed is voor 'Europa'. Ons wordt wijsgemaakt dat 'het licht uitgaat' als we de euro afschaffen. Ons wordt beloofd dat het 'morgen' allemaal beter zal gaan. Ons wordt voorgehouden dat het ergste van de crisis over is. Ons worden meningen als feiten gepresenteerd.

Het begint zo langzamerhand eentonig te worden. De gevestigde euro-orde beweegt hemel en aarde om de goegemeente te laten geloven in het hiernamaals. De eurofiele medemens wordt gewatteerd, de euro-realist verketterd. Keer op keer op keer. En alle media doen eraan mee: op de radio, op de televisie, in dag- en weekblad. Waag het niet om kritiek op de euro of 'Europa' (waar steevast de EU mee bedoeld wordt) te hebben: uw afwijkende mening zal worden geridiculiseerd. Maar als je vervolgens vraagt naar de argumenten, dan komt men niet veel verder dan de vroegere schoolplein wijsheid: Waarom? Daarom!

Want wie kijkt naar de feiten, die kan voor zichzelf nuchter vaststellen, dat het simpelweg overal kommer en kwel is in Europa en vooral in de eurozone landen. Juist in de eurozone landen. Ik zal alle ellende niet herhalen, dat weten we nu wel. Maar ik wil in deze korte column ook nog op een ander aspect wijzen, dat vaak in de 'economische' discussie onderbelicht blijft.

Want laten we wel wezen, de euro-realisten hebben het gelijk voor honderd procent aan hun zijde. De euro is gewoon een mislukt monetair experiment. Een bewuste politieke zet om een federaal Europa stapje voor stapje dichterbij te brengen. Maar naast de 'verelendung', die deze politiek met zich meebrengt voor honderden miljoenen burgers, is het verlies van onze vrijheid ten gevolge van het streven naar een federaal verband misschien wel het grootste offer dat van ons gevraagd wordt. Een onaanvaardbaar offer, want vrijheid is niet te koop. Zij is onbetaalbaar.

 

 

III SLOT
Nog even terugkomen op die Hoge Duitse Dominus Vobiscum van gisteren, met zijn lofzang op de Eur Unie, meer bedoeld als Uier Unie. Waarschijnlijk is die man ook een fervent voorstander van het afschaffen van de Liturgie, om deze te vervangen door een soort beat & andere brol. Om nog meer mensen de kerk uit te jagen, omdat alles zo kleinschalig is geworden. Vroeger was het Gregoriaans en het Latin over de hele wereld hetzelfde, zodat de Griek en de Zweed en alles wat daar tussen lag, zich in geloof verenigd wist. Het schiep een band, net als het tinkelen van dat klokje in dat stadje in de heuvels, dat te horen was lang voor de reiziger de haven binnenvoer.
En daar hebben we het weer : het nabootsen van iets goeds, om dat te gebruiken voor eigen doel. De EU wil een betere ‘kerk’ vormen, met eigen hovaardigheidsbekleders, eigen gezagdragers, eigen Ge- en Verboden’.
Het grote verschil? Napoleon, Hitler : ze gebruikten geweld om hun burgers te dwingen. Zo de EU-Unie. De eerste twee deden dat met bruut geweld, de laatste doet dat met geraffineerd geweld. Voorbeeld : de Islamfobie wordt uitgevonden, wat later de homofobie, enz. en dan worden de mensen de mond gesnoerd, want het CGKR waakt en slaat. Wij betalen ons arm aan belastingen, maar iedereen zwijgt. Ons spaargeld is veilig. Tot € 100.000. Daarboven dus niet. En wat als met één pennetrek die 100.000 herleid wordt tot 10.000? Vroeger was het ‘Juden raus’ en nu is het ‘Islam herein’.
De Euro parlementsleden zijn in hoofdzaak de gebuisde nationale tribune-spelers, waar de bekwaamheid zò van afloopt. Cfrt de 2 liberale grootheden Verhofstadt en De Gucht. En zo’n charlatans moeten Europa besturen? Of bestaat dat ‘besturen’ er eerder in, de bevelen uit te voeren van de respectievelijke ‘cabinetards’ die achter de sc hermen alles regelen? Zie de ‘Europese Grondwet’ van Lissabon vol met verborgen bedoelingen, die op een gegeven ogenblik kracht van ‘Mensenrecht’ blijken te hebben…
Geen enkel plaatselijke potentaat durft zich vragen te stellen. De kleurpartijen sluiten de rangen. De media huilen met de wolven in het bos en schrijven artikels vol met nieuwe zelfgemaakte woorden die allemaal uitgespuwd worden richting die ene Partij der Rechtlijningen die al dat geschipper durft aanklagen.
*
De schijnheiligen hebben ons wijsgemaakt dat er een Europa zou komen, die welstand zou brengen, en we geloven nog altijd dat zoiets zou kunnen. Maar dan moest men de zaken anders aangepakt hebben, en niet op z’n Belgisch, door van de lappendeken der landen, een groot openlucht-kamp te maken waar de hypochrisie hoogtij viert. Eén voorbeeld slechts die Berlusconi probeert uit te leggen aan de Italianen. Het schandaal der ‘Huizenbelasting’ bij ons beter bekend als de Onroerende Voorheffing. Bij zijn aantreden, jaren geleden, had hij die afgeschaft, maar toen hij, in opdracht van de EU, door de GoldmanSachs-boy Monti werd vervangen, kregen de Italianen die opnieuw in de maag gespitst. Il Cavaliere wil die nu met terugwerkende kracht, opnieuw afschaffen. Kan niet, zegt de flut-regering, dat brengt 8 miljard op, en wij hebben dat geld hard nodig. Juist, zegt Berlusconi, maar laat ons datzelfde bedrag afhouden van wxat wij jaarlijks aan ‘Brussel’ moeten betalen, ook 8 miljard. Want voor ik aan de macht kwam, hebben jullie, solciaal-democraten e.a. Linxen, ervoor gezorgd dat IOtalië een netto-betaler aan de EU is van 8 miljard. Italë draagtinderdaad aan Europa 9 miljard meer bij, dan het van Europa ‘krijgt’.
Ooit al iets daarover gehoord in de media daar?

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: