woensdag 14 augustus 2013

14 03 1447 NIGEL FARAGE BIJ DE TEGENVOETERS


.

14 03 1447 NIGEL FARAGE BIJ DE TEGENVOETERS

.

Op de Gentse Vrijdagmarkt,

 

Jacob Van Artevelde, met gesterkte rechter arm beschudigend wijzend naar De Vooruit. Hij bracht o.a. de Engelse wolnijverheid naar Gant.

.

I) INLEIDING
Geloof me gerust, beste mensen, doorheen de Geschiedenis bestaat er een soort onzichtbare band tussen Vlaanderen en Gret Old Britain, elk aan zijn eigen kant van Het Kanaal. Dateert heel zeker nog van uit de tijd van de Slag bij Hastings, (1066) want die Willem de Normandiër was een graag geziene gast aan het Hof van de Graaf van Vlaanderen. Die steunden mekaar door dik en dun. Al eens gelet hoeveel ver-Vlaamste namen van steden Zuid-Engeland kent?
Later werden onze wevers rijk, door de wol die ze uit Engeland en Schotland betrokken, bij zodanig dat de Eilandbewoers ons doorheen de Geschiedenis altijd militair zijn komen bijstaan. Denk aan Jeannne D’Ard, waar de soldeniers-helpers van de Engelse Koning, o.a. de Heer van Wakken was die de Maagd van Orleans op de brandstapel bracht.
Onnodig de laatste 2 Wereldoorlogen in herinnering te brengen, die ons, Vlamingen, de verkeerde keuzes deden maken. Vooral in WO II, waar we, om uit de kettingen van de belgicisten te  geraken, noodgedwongen de partij kozen voor Engelands vijanden….

.

II MIDDEN

 


 

 

III SLOT
Ik weet het, het is niet realistisch, maar moesten we kunnen, we kozen Mr Farage for President. Niet van de UK, maar van EUK. God save the Queen!
*
Oh, mien hert’ is droef, want er scheelt blijkbaar wat bij Polkum (http://blog.seniorennet.be/polkun/) en aan de beknoptheid van de boodschap te zien, is het geen simpel ding.
Jos, we leven allen met U mee en hopen dat onze vriendschap voor U een steun kan zijn in moeilijke momenten. Van wijlen M.R Morel, al lang geen Heilige meer, kreeg ik jaren geleden deze persoonlijke boodschap : “alles wat ons niet kapot krijgt, maakt ons sterker’. Het stond zelfs lange tijd bovenaan haar blog, in gelukkiger tijden.
Jos, we zijn met velen die onze en Uw vlag ondertussen hoog houden. Rust gij nu wat. Uw plaatsje aan Vlaanderens rijk gedekte tafelen blijven we warm houden. ’t Beste, man!

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: