zaterdag 3 augustus 2013

1419 - VOLGENS VRIEND GUIDO ZIJN DE FRANCOFONEN EEN CALAMITEIT VOOR ONS


.

Zaterdag 3 augustus

Zon 6u12-21u24

H Nikodemus

.

Dienstmededeling

De weergoden met al hun atmosferische storingen zullen we dan maar zeggen, hebben het al een heel tijdje gemunt op ons Draadloos Internet. Het is nog erger dan Russische Roulette tussen hebben en niet hebben.

Het spijt me dus voor de gewone lezer, als er geen enkele regelmaat meer zit in mijn postings. Erger is het voor de Binnenlandse Staatsvuiligheid, die op die manier moeten beginnen twijfelen aan hun werkzekerheid.. Met buitenlandse spionkoppen anders geen compassie. Het is lijk met de bulten : ze moeten maar recht groeien.

Tot overmaat van ramp, krijgt mijn eigen computer daar vandaan ook weer zijn loeten. En zoals U weet, is er in dit zonnige land niet één ezel die werkt heel deze maand die toegewijd is aan Keizer Augustus. We zullen dus moeten vechten met het volk dat we zijn.

.

1419 - VOLGENS VRIEND GUIDO ZIJN DE FRANCOFONEN EEN CALAMITEIT VOOR ONS

.

 

.

Doorheen de jaren heb ik hem als een bezadigd man leren waarderen. Klare kop, vlotte schrijfstijl en altijd de nagel op de kop.
Maar onze vrienden, de Francofonen zo maar als groep, zij het indirect, een calamiteit durven noemen, omdat wij ze meer dan als bij hoge uitzondering letterlijk al jàren de bek moeten open gehouden worden, dat is in strijd met de mensenrechten. Immers, in dit land is alles wat niet voordelig genoeg uitvalt voor deze categorie van medemensen, tegen de mensenrechten zoals vastgelegd door hun vriendjes, de Europese Unie.. Enfin, niet de voordelen, maar er over spreken, is tegen de regels. En beledigd, dat ze daarenboven zijn, omdat ze zich in die onbehoorlijke situatie als bedelaars gevoelen…
Vriend Guvaal durft het namelijk aan, de aantallen leefloners per ‘deelstaat’ te citeren, onder en boven de armoegrens. Hij durft het zelfs aan, de ‘transfers’, die andere prijn, zo maar eventjes op 16 miljard per jaar te situeren. Voor die som zouden wij in een paar jaar de machtigste zeevloot ter wereld kunnen hebben, machtiger dan Mohbama en Poetin samen!
Halt! Eerst 3 begrippen toelichten : leefloner, deelstaat en armoegrens.
*
Leefloon : dat is de verloning uitbetaald door e ‘verzorgingsstaat’  omdat iemand zo goed is in leven te willen blijven (*). Is een licht ironiserend begrip dat pas een voldragen eufemisme is geworden sedert de massa-immigratie van Linkx kiesvee. Is een van de best bewaarde staatsgeheimen sedert de tijd der Oude Belgen, omdat de etnische afstamming van de ‘genieters’ de directe splijtstof betekent van het land.
Deelstaat : dat is een begrip uit de troonrede van Koning Kukuleku bij zijn troonsbestijging. Het is een geniepige steek onder water naar de Vlamingen, die vechten voor een eigen onafhankelijke staat, en nu gepaaid worden met een flauw afgietsel daarvan. Het begrip ‘Deelstaat’ is een uitholling van het begrip “onafhankelijkheid’, een ontdoen van de eigenlijke betekenis. Ik zou het vergelijken met de spot wegens dat speelgoed-geweertje waarmee een soldaat naar de oorlog moet. Het is een woord dat als een boemerang tegen de kop van de uitdagers-operette-figuranten moet terugkomen. Zij het deel. Wij de Staat.
Armoegrens : is de zeer directe benadering van de taalgrens, omdat beide grenzen, dank zij de socialisten,  zowat zijn gaan samenvallen.
*
Nu over naar de naakte aantallen leefloners per taalgroep:
Noord Belgen = 41.900 op 7 miljoen inwoners
Zuid Belgen = 108.800 op 4 miljoen inwoners
*
We mogen alleen weten, dat Vlaanderen meer avonturiers van vreemde origine op zijn bodem krijgt toebedeeld, dan Wallonië, wat de scheve verhoudingen nog schever trekt.
Kijk, dat is nu eens weer iets typisch Tsjeefs : die verbloeming. Want het staat als een paal boven  water dat de juiste identiteit van iedere leefloner gekend is. Het moet dus een fluitje van een cent zijn, om de juiste cijfers bekend te geven, zodat niemand, noch in het voordeel noch in het nadeel, met gissingen moet werken .
Mijn idee bij benadering van de geografische spreiding?
Ten zuiden van de armoegrens : van de 108.800 leefloners zijn er 7% aangespoelden. In Vlaanderen zijn er dat 15% van de 41.900, resp.7.600 en 6.300. Anders gezegd : er zijn 93.200 gelukkigen op 4 miljoen Francofonen en 35.600 gelukkigen op 7 miljoen Vlamingen.
Deze cijfers zijn geen evangelie, maar ze geven toch duidelijk de richting ‘> Afgrond’ aan…..

 

(*) Leefloon : bij deze worden de geruchten als zou er in vervanging voor dit begrip, het automatische zelf-bedienings-crematorium in aantocht zijn, bestreden Bij dit systeem, gebaseerd op de alom gekende druk-kookpan ofte autoclaaf zou betrokkene in zijn laatste minuten de apparatuur zelf in werking stellen, door in te stappen en het deksel in het slot te trekken. Dan glijdt deze autoclaaf vervolgens niet IN het vuur, maar OP het vuur. Zoals bij moeder thuis in de keuken. Tweede principe die hier gehuldigd wordt, is dat van de gekookte kikker, waar de proeven van start gingen met de kikker in koud water, om dat water slechts langzaam   te verhitten, zodat de kikker niet wil vluchten tot wanneer het te laat is. Om het leven in die kookpan-container zo dragelijk mogelijk te maken, wordt er een kleine hoeveelheid water aan toegevoegd, gemengd met het oog op een welriekend eindproduct, met veel zuiderse kruiden, peper en zout.

De rest van dit procedé is niet geschikt voor gevoelige lezers. Al zal men er zich vroeg of laat moeten aan gewennen, zoals men aan de verbrandingsovens is moeten wennen, die de ‘ter aardebestelling’ helemaal verdrongen hebben. Lijkverbranding, ook niet prettig, is tenslotte zuivere verspilling van grondstoffen waaraan er stilaan gebrek komt. Vandaar deze ecologisch geïnspireerde ‘Endlösung’, de gedroomde ‘eindoplossing’ : de vol-automatische ‘Doet Het Zelf’ autoclaaf met het maximum van resultaat en het minimum van inspanning.

Bij dit zelfbedienings-systeem gebeurt inderdaad alles vol-automatisch : de lediging achteraf van de containers, het scheiden van de onderscheiden massa’s, gedeeltelijk door toepassing van de centrifugale kracht, zoals in een melkafromer. De finale eindproducten zijn dan, in volgorde van hun economische waarde, het beendermeel voor de dierenvoeding, de vlezige massa voor vis- en veevoeder terwijl de vloeibare massa bestemd is voor bemesting van de velden.

Zoals U ziet, een win-win situatie, als opperste verwezenlijking van een Groen-Rood partij-programma.

.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: