zaterdag 3 augustus 2013

1422 - ZULLEN DE VROEGERE AS-MOGENDHEDEN OP DE ZIEKE MAN EUROPA DE PALLIATIEVE SEDATIE TOEPASSEN?


.

1422 - ZULLEN DE VROEGERE AS-MOGENDHEDEN OP DE ZIEKE MAN EUROPA DE PALLIATIEVE SEDATIE TOEPASSEN?

.

 

.

Ziehier een paar koppen  uit de Italiaanse dagbladen om 17 uur. Iedereen begrijpt ze, zelfs zonder vertaling.
Corriere de la Sera (Avondkrant) :

Tensione Pdl-Pd, Bondi evoca la guerra civile
Ma il Colle non ci sta: «Parole irresponsabili»

Il Giornale :

 

In piazza contro questi magistrati

 
Wie kaatst, mag de bal terug verwachten. En wie wind zaait, zal storm oogsten. Dit weekeind staat het te gebeuren in Italië. Tegen maandag kan het spel beklonken zijn. Het gonst van de dreigementen en het volk gromt. Er wordt gedreigd met burger-oorlog. Nieuwe verkiezingen met hervormingen ten gronde van Justitie : de Rechters in Milano zullen het geweten hebben. Het gemakkelijk leventje van de hele magistratuur staat op het spel…. Die van Milano zullen voortaan wel de gebeten hond zijn….
Met de minuut krijgt de dappere Silvio! Sivio! een grotere massa achter zich, en met de minuut stijgen zijn kansen. Die Beppe Grillo smeekt de Centrum-Sossen nu om te mogen meedoen : zo is hij het laatste greitje geloofwaardigheid aan het verkwanselen …
In het buitenland, dat meestal de partij kiest voor Bruxellabad en de EU, wordt gewezen op de bangelijke financiële situatie van Italië, maar houdt men terzelfdertijd zijn hart vast voor de economische macht van dit land, als 3de grootste van Europa, na Duitsland.

Kijk, ik weet het natuurlijk ook niet hoe dat dubbeltje hier verder zal rollen. Ik noteer gewoon de feiten.
Al de karen dat Il Cavaliere aan de riemen trok, heeft men geprobeerd hem ‘te pakken’. Meestal onterecht, tot er uiteindelijk een bevriend rechter gevonden werd die zijn broodheren voldoening kon geven. Einde verhaal. Il Cavaliere is voortaan een veroordeeld crimineel.
Net als in al de Zuiderse landen, is Italië al lang de Europese bemoedering beu en het staat dus klaar om die vervloekte Unie de rug toe te keren. Begin van een ander verhaal.  Fase gloeiend rood in de Euro-cenakels     
Merkel kan het zich niet veroorloven Italië te laten ‘koteren’ en de UK vraagt niet beter dan dat er iemand anders het vuur aan de lont steekt. Frankrijk is machteloos met daarenboven Marine Le Pen op vinkenslag. Voorspel van het eindspel.
Als Berlusconi wil, is het gedaan  met de Europese Unie. Hij voelt zich sterk, want het volk smeekt om de oude vertrouwde Lire.. Iedereen voelt het aan zijn elleboog : met de Lire in de hand wint Italië op zijn één been de concurrentie-slag. De economie staat sterk, en wacht alleen op een devaluatie om op volle toeren te kunnen verkopen over de hele wereld. Wat nu niet kan, door die verdomde Euro. Doek en einde verhaal.
*
En Bruxellabad? Ha! Die reus op lemen voeten! Die leeft immers uit de hand van de niet meer bestaande leden….Die geeft een zucht en we zien de Natte Dweil met zijn valiezen de vlucht nemen naar ergens een onbekende bestemming. Dexia en Belfius  leggen de boeken neer. Koen Geens en Letermonator worden op secreet gezet.
Mooi zo.
Maar het wordt nog mooier…. België, dat miskeutel van een Mini-Europa, bestaat immers louter als thuisbasis van al die Eurocraten, die werkloos geworden zijn. Bye Bye Belgium.
BDW en Annemans heffen het glas op het 1ste Bevrijdingsfeest, terwijl Di Jeanetto op de vlucht naar zijn vaderland, daar aan de grens wordt opgepakt onder beschuldiging van een liederlijk leven op kosten  van het Vlaamse Volk.
JaJa, Italië staat op het punt de prestatie van Julius Cesar te herhalen, om het Avondland voor de tweede keer de Beschaving te brengen. En dat is een feest, waar ik absoluut wil bij zijn!

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: