maandag 5 augustus 2013

1424 - WAT IS IN 2011 BERLUSCONI EIGENLIJK OVERKOMEN MANUEL?


.

1424 - WAT IS IN 2011 BERLUSCONI EIGENLIJK OVERKOMEN MANUEL?

.

Op de laatste ‘top’ in Bruxellabad : de 2 vrienden op het tapijt, 

 

Il Cavaliere, als knechtje, er reeds naast gedwud….

.

De zetduivel deed mij hierboven in de titel ‘Manuel’ schrijven, daar waar Dzjosef bedoeld was. Dzjosef Stalin.
Hieronder (her)leest U van naaldje tot draadje wat Berlusconi eigenlijk is overkomen : als volkseigen Italiaans, in vrije verkiezingen verkozen Staatshoofd, door financiële wurg-grepen op de hele natie, tot aftreden gedwongen…. Echt een achterbakse Tsjevenstreek, door de Rode Maoïst Barosso, recht uit het Rode Boekje van de Grote Chinese Roerganger. Uiteraard, hoe kan het anders, met de volle medewerking van Van Rampaai, U weet wel, de Natte Dweil met het carissima van een anonieme bankbediende…..
Nigel Farage van de Uk-anti EU-partij moet met deze onthullingen in zijn nopjes zijn….
Gisteren stonden de brave Italianen bijna op overkoken. Er klonken grote woorden, zelfs van de Italiaanse Mama’s uit de keuken.
Hieruit mag duidelijk blijken dat in Europa de Rde Dictatuur heerst : de Troïka elimineert wie ze wil en wanneer ze wil. Il Cavaliere was nog maar het begin, maar hij was het duidelijkst in zijn afwijzing van de massa-immigratie van altijd maar verse kiezers voor Lynx.
Nu blijven nog 2 rechtszaken tegen hem door de Italiaanse maffia-justitie te gaan. De zaak van het minderjarig Marokkaans hoertje dat loochent ooit met hem intiem te zijn geweest, en de zaak van de omjoping van een senator, waar beide partijen zweren dat er niets van aan is. Enne, o ja, in september krijgt een ander Hof van Beroep te oordelen over de burgerrechten afnemen van Il Cavaliere, iets dat de VRT voortdurend anders voorstelt….
Spanning gewaarborgd dus, al zou het best kunnen, de de Vox Populi ondertussen al klare taal zou gesproken hebben, en dat magostraten-geboefte al naar de galeien gestuurd.
*
Italië heeft een leger machtige Beschermers Hierboven : o.a. Franciscus van Assisi en Catharina van Siena. De eerste maakt de laatste Kruistocht mee en bekwam o.a. van de  Kalief aldaar, dat de Christenen een paar heilige plaatsen terugkregen, die ze tot de huidige dag nog hebben (Bethlehem en het H. Graf) en de tweede haalde de Pausen terug uit Avignon naar Rome. Dat zijn twee kleppers waar Barbarosso niet tegen-op kan.
Trouwens, de dag dat Il Cavaliere naast Paus Franciscus in een balkon-scène zal verschijnen, zal er een golf van enthousiasme ontstaan, die de hele Christenheid zal beroeren. Het zou wel eens het antwoord kunnen inhouden, op de vraag die Mohbama heden tendage overal in de wereld opwerpt : wie helpt er met hem mee om de Islam wereldwijd als staats-godsdienst te verspreiden?
Wie met vuur speelt, zou er wel eens kunnen door vergaan…..

.

Ter zake :

Onthulling: EU-commissaris Barroso pleegde actieve putsch tegen Berlusconi

 

In de herfst van 2011 heeft de EU blijkbaar rechtstreeks de toenmalige gekozen Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi afgezet. Zoals een Italiaanse journalist nu onthult, zou de president van de Europese Commissie Barroso de putsch doelbewust gelanceerd hebben. Geholpen heeft het niet – de man van Goldman-Sachs, Mario Monti, kon Italië geen impulsen geven.

Fabrizio Goria heeft voor de Italiaanse nieuwssite “Linkiesta” een opmerkelijk verhaal onderzocht. In de herfst van 2011 waren de rentes voor Italiaanse staatsleningen tot recordhoogte gestegen. Daarop zou de EU geëist hebben dat de toenmalige Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi vervangen werd door Mario Monti.

Dit is het eerste bericht over een putsch van bovenaf in de EU. 

Een putsch uit Brussel.

Eind oktober kreeg de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken in Berlusconi´s regering, Roberto Maroni, een telefoontje van José Manuel Barroso, de chef van de Europese Commissie. Het telefoontje kwam tijdens een vergadering. Maroni werd bleek, zeiden meerdere deelnemers. Barroso drukte zich tegenover Maroni zeer duidelijk uit:

 “Ik wil niet dat u dit persoonlijk opvat. Noch u noch de andere leden van de regering. Maar u moet Berlusconi aflossen.”

Toen legde Barroso de strategie uit. De toenmalige minister-president zou van alle kanten aangevallen moeten worden, door alle Europese politici: ze zouden allemaal zeggen dat Berlusconi inadequaat zou zijn. En dit plan, dat Barroso aan Maroni uitlegde, zou spoedig slagen.

Zo glimlachten bondskanselier Angela Merkel en de toenmalige Franse staatspresident Nicola Sarkozy eind oktober al veelzeggend, toen ze door de pers ondervraagd werden over de geloofwaardigheid van de Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi en zijn regering.

 

De laatste klap tegen Berlusconi vond toen bij de G20-top in Cannes plaats. Op 2 november, de dag voor de onderhandelingen, zei de chef van de Britse raad van financieel toezicht Adair Turner: “Volgens ons zit Italië veel diepe in de problemen dan Griekenland. Er zou snel; een oplossing gevonden moeten worden.” En zo ging het in Cannes twee dagen lang door.

 

Op 4 november verkondigden Barroso en Van Rompuy dat Italië uit zichzelf bereid zou zijn zich te laten controleren door het IMF. Op 9 november kondigde Berlusconi zijn aftreden aan. En toen kwam Monti. Met steun uit Brussel kondigde de voormalige bankeir van Goldman-Sachs een bezuinigingsprogramma aan. En Mario Draghi zorgde er voor dat de rentes voor Italië weer  daalden.

Zo lukte de ommekeer in Italië.

Niet echter door een radicaal bezuinigingsprogramma daadwerkelijk in de praktijk om te zetten.

Monti heeft nauwelijks impulsen gegeven.

Italië werd gered, omdat de ECB enorm veel geld drukte en de Italiaanse banken daardoor Italo-Bonds konden kopen.

Dus het klassieke, oude trucje.

Dat had echter ook de cavalier kunnen overkomen

.


Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: