dinsdag 6 augustus 2013

1425 - ITALIE BEVIIDT ZICH IN STAAT VAN WETTIGE ZLFVERDEDIGING


.

Maandag 5 augustus

Zon 6u15-21u21

H Abel

Op Sint-Abel bakt men vlaaien, gapen de boeren en de kraaien

.

1425 - ITALIE BEVIIDT ZICH IN STAAT VAN WETTIGE ZLFVERDEDIGING

.

Crème Brûlée

 

Het geliefkoosde toetje in Italia….

.

Italië beseft het nog niet goed, maar er broedt onrust. Bruxellabad mag dan ook niet verwonderd zijn, als hier ongelukken gebeuren. De temperatuur bedraagt al drie weken boven de 35° en zelfs de nacht brengt amper verkoeling. De velden liggen er kurkdroog bij en het kleinste vonkje kan hectaren en hectaren olijfboomgaarden in een paar seconden in lichtelaaie zetten. Wie bewust leeft en de actualiteit volgt, loopt op de toppen van zijn tenen. De komedie rond Il Cavaliere is veel erger dan men denkt en in Bruxellabad houden ze de adem in. De telexen moeten roodgloeiend staan! Het onweer kan ieder ogenblik uitbarsten…. En dan zal de VRT met een schijnheilig gezicht komen klagen ‘Dass haben wir nicht gewusst’.
Even de feiten. De vreemdelingen-afkeer verscheert hier de gemoederen en overal ontstaat er tumult dat ze het weinige werk dat er nog is voor de gewone man, komen stelen. Er is niet veel nodig om de vlam in de pan te doen slaan. Crema Catalana (geflambeerd puddinkje) is per slot van rekening een favoriet nationaal dessert.
Kop van Jut is, al lang niet meer ondergronds en bedekt, de Euro-draaimolen. Wie probeert het hoofd koel te houden en wijst op de voorgezegde voordelen van het systeem, wordt uitgejouwd en verjaagd van de terrasjes.  De redenering dat samen met de Lire de export de industrie zou doen aantrekken, gaat er in als zoete broodjes. De vreemdelingen samen met de Euro een trap onder de kont, en Italië voor de Italianen. Dat is de korte inhoud van de volksvergaderingen die dag en nacht gehouden worden op de vele koele terrasjes want van slapen komt niet veel in huis, en overdag is het te warm om te werken.
De mensen weten maar al te goed dat het land een figuur als Berlusconi nodig heeft, en geen Euro-hofmeiers die het land komen kolonialiseren om er zelf beter van te worden. Bijna overal in het land staan enorme splinternieuwe fabrieken met producten van wereldfaam. Bewijs : hou de ogen open op de A1 vanaf de grens met Zwitserland, tussen Como en Rome, en bewonder de Fyra die hier als een blauwe schicht door het landschap schiet. Door de Euro-diktaten zijn ze te duur voor het verre buitenland, want alle prijzen moeten in die eengemaakte Euro zijn.  Zo gauw er met gedevalueerde Italiaanse Lire kan gerekend worden, zullen die industrieën met moeite de vraag kunnen bijhouden.
Natuurlijk zal Bruxellabad een handelsoorlog opzetten, maar Italië is zelf bedruipend op alle gebied en voor de korte tijd dat Europa nog zal bestaan, zullen we het hier wel uitzingen.
Iedere vreemdeling beneden een bepaald peil van intelligentie, wordt als ongewenste vreemdeling buiten de Wet geplaatst en kan in  principe in vrac over de grens gezet worden. Afrika is groot genoeg. Lampedusa wordt hermetisch afgesloten en wie er nog door geraakt, wordt stante pede aan de overkant terug op het strand gezet.
Merkel zal, om het eigen volk daar rustig te houden, niet anders kunnen dan Berlusconi terug de hand te reiken door Hollande naar het verdomhoekje te zzenden. Er hoeft daardoor geen volgende wereldoorlog te ontstaan, zoals in de jaren ’30, toen Hitler nog vol bewondering was voor Mussolini de Duce ….
Die twee hun zaakjes zijn maar beginnen verkeerd lopen toen beider grootheidswaanzin niet meer kon gepruimd worden door…. Amerika.
Wie zei daar ooit weer dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt? Mohbame speelt namelijk op dit ogenblik ook maar ’n vuile rol in de verhouding USA-Europa….
Met Hitler en Mussolini was ‘Polen’ het probleem. Die triestige rol wordt nu vervuld door het Syrië van Assad, waarbij de Islam-landen de rol van hond in het kegelspel, voorheen door de USSR opgenomen, zal spelen.
Andere tijden, andere partijen. Maar de strijd blijft dezelfde.

.

Ter zake :

Crisis eist mensenlevens: gevolgen van een moorddadig plan

*

De financiële gevolgen voor veel burgers in de Zuid-Europese landen hebben dramatische uitwerkingen.  Zo is in Italië het aantal zelfmoorden in het eerste kwartaal van dit jaar met 40% toegenomen. In Griekenland stierf een lerares, nadat haar werd meegedeeld dat ze op de lijst staat van diegenen die ontslagen moeten worden.

De eurocrisis brengt veel Europeanen in existentiële problemen.

Na de Grieken, de Ieren, de Spanjaarden en de Portugezen komen de Italianen er nu achter hoe moeilijk de situatie op de arbeidsmarkt is.

Weliswaar is Italië nog niet gebonden aan een bailout-programma, maar de gevolgen van de recessie zijn nu al enorm. 15 miljoen Italianen worden bedreigd door acute armoede (hier). Deze situatie heeft dramatische gevolgen, zoals blijkt uit een actueel rapport van Global Rights 2013. Volgens dit rapport is het zelfmoordcijfer in het eerste kwartaal van dit jaar in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar met 40% toegenomen.

In Italië is het aantal zelfmoorden vooral bij kleine en middelgrote ondernemingen opvallend hoog. Veel ondernemingen zien geen manier meer om van hun schulden af te komen en zijn daarom tot het uiterste bereid.

Bij bijna de helft van alle zelfmoorden wordt de economische situatie als belangrijkste reden aangegeven, citeert het Italiaanse persbureau Ansa het rapport. In 28% van de gevallen werd het verlies van de baan aangegeven. In de afgelopen 15 maanden pleegden 121 mensen in Italië zelfmoord – alleen al 32 daarvan in de eerste drie maanden van dit jaar, aldus Sergio Segio, de voor het onderzoek verantwoordelijke analist.

In Griekenland zijn door het bailout-programma eveneens heel veel mensen zwaar gedupeerd. Onlangs nog stemde het parlement in met massale ontslagen in de openbare dienst. Hoe groot de druk is, blijkt uit het overlijden van Kleopatra Kapsahati. Ze was lerares verpleegkunde aan de Technische hogeschool van Tyrnavos in Larissa. Ze overleed op 27 juli.

 

Kleopatra Kapsahati had kort daarvoor verzocht om niet in aanmerking te hoeven komen voor  het mobiliteitsprogramma. Dit programma zou betekend hebben dat ze negen maanden lang slechts 75% van haar normale salaris zou krijgen om daarna ontslagen te worden. Haar verzoek werd echter afgewezen. Keeptalkinggreece.com bericht, dat de lerares even later overleed. Anderhalf jaar geleden werd ze geopereerd en kreeg ze een bypass. Kleopatra Kapsahate was een van de in totaal 121 leraren van de Technische Hogeschool die in het mobiliteitsprogramma terecht zouden komen.

 

Begin juli had een Griekse televisie- en theaterregisseur zelfmoord gepleegd. Hij was 55 jaar oud en het lukte hem de afgelopen jaren niet meer om ook maar één contract te krijgen. Een dag daarvoor hing een 39-jarige moeder van twee kinderen zichzelf op. Een andere vrouw, die zelfmoord wilde plegen door het innemen van tabletten, kon diezelfde dag nog op het nippertje gered worden, aldus Keeptalkinggreece.com. In 2011 steeg het aantal zelfmoorden in Griekenland met 26,5%. In 2010 had Griekenland volgens Eurostat nog een van de laagste zelfmoordcijfers van de EU: 2,9%.

 

In Spanje raakten sinds het begin van de crisis meer dan 350.000 burgers vanwege niet betaalde hypotheken hun huis kwijt. Veel mensen pleegden zelfmoord. Begin maart stierf een 50-jarige man in Bilbao, nadat hij uit de vierde verdieping van zijn huis was gesprongen. Zijn woning zou wegens niet betaalde huur gedwongen ontruimd worden. In Spanje worden per dag 500 woningen gedwongen ontruimd. Na de zelfmoord van de man onderbrak de Spaanse regeringen de gedwongen ontruimingen.

 

Bron:

 

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/04/krise-fordert-menschenleben-nebenwirkungen-eines-moerderischen-plans/

 

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: