woensdag 7 augustus 2013

1428 - ONZE EERSTE PIET LEERT HET REGEREN AAN BIJ DE FRANSEN DIE HET OOK NIET KUNNEN


.

Woensdag 7 augustus

Zon 6u18-21u18

H Claudia

.

1428 - ONZE EERSTE PIET LEERT HET REGEREN AAN BIJ DE FRANSEN DIE HET OOK NIET KUNNEN

.

Als de ene blinde de andere leidt

 

Vallen beide in de sloot.

.

De logende figuur rechts onderaan staat voor Hottentot Hollande, de Franse PS-President. Spreek uit : Piss Presodent.
Natuurlijk heb ik het ook over Di Jeanetto die met de dag meer en meer het zorgelijk zuurpruim-gezicht van François Hollande van Frankrijk begint na te apen. Het zit namelijk niet snor voor beiden.
De grote Rik Van Cauwelaert, ex-Knack en nu sterkhouder bij De Tijd, gaf een paar dagen geleden de idee weg, dat de PS in Henegouwen zich precies als de losse scharrel van Hollande begint te gedragen.’ t Zullen weer de Vlamingen zijn, die dat moeten voorkomen, lijk in 1302.
Ik acht het niet uitgesloten, dat de Opperbevelhebber van ons Belgisch Leger, de Starfighter-Koning Kukuleku, de gulp van Hollande zou inroepen, moest zijn Eerste Piet er aan denken enkele morzels vaderlandse grond rond Scharrelroi te verkwanselen. Want die Di Jeanetto is, net zoals die Corsicaan Bonaparte, van Italiaanse komaf en behept met dezelfde grootheidswaanzin. Het is hem zo duidelijk aan te zien, dat hij, Elio di Jeanetto smacht naar de tijd der spannende mansbroeken, de Sansculotten.
We zijn al bijna zo ver : ons papieren geld en de Franse ‘assignaten’ van toen : veel verschil is er niet meer in, hé, ze worden beide geminacht en verafschuwd.  Onze voorouders weigerden die ‘assignaten’ en grepen naar vaders geweer.

.

Ter zake :

Hollande schept in Frankrijk dertigduizend melkert-banen

*

Zo los je een hoge werkloosheid natuurlijk niet op.

In Nederland hebben we het inmiddels afgeleerd. Regering op regering belooft de staat kleiner, niet groter te maken. Dat dat niet altijd gebeurt, is een tweede, maar het geloof in een grote overheid die voor alles en iedereen zorgt is toch wel teniet gedaan.

Zo niet in Frankrijk. In plaats van het makkelijker te maken werknemers te ontslaan, wat werkgevers zou aansporen meer mensen in dienst te nemen, verhoogt de socialistische regering van president François Hollande de belastingen. Bedrijven kunnen een beetje belastingvoordeel krijgen als ze banen scheppen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. De werkloosheid is er nog nooit zo hoog geweest. Bijna 3,3 miljoen Fransen zitten zonder werk.

Wat doet Hollande om het probleem aan te pakken? Meer overheidsbanen scheppen. Zo'n een op de vijf Fransen werkt al voor de staat. Na de zomer komen daar dertigduizend mensen bij en voor het einde van het jaar moet het aantal ambtenaren zelfs met honderdduizend zijn gestegen. Dan gaat het vooral om banen in het onderwijs. Geen leraren, maar jongeren tussen de 16 en 25 die scholieren in de gaten moeten houden als de docent afwezig is of opletten dat er geen ongelukken gebeuren op het schoolplein. Nuttig werk, maar het geeft jongeren niet veel perspectief op een echte baan.

Dat was precies het probleem met de melkertbanen in Nederland. Er werden banen geschapen met als doel mensen aan het werk te zetten. Terwijl in een gezonde economie banen ontstaan als de vraag naar een bepaald product of een bepaalde dienst toeneemt.

Persbureau Reuters wijdt vandaag een grondige analyse aan het Franse banenplan en weet dat niet alleen de Europese Commissie en het IMF, maar ook veel onafhankelijke economen sceptisch zijn. De Fransen trekken zich niets aan van deze 'neoliberale' kritiek. Zij denken graag dat hun land immuun is voor de wereldmarkt. De Fransen hoeven niet langer en harder te werken. Ze verhogen gewoon de belastingen zodat ze 36 uur per week kunnen werken en met hun 60ste met pensioen kunnen gaan.

Dat is onhoudbaar. Vooral buitenlandse bedrijven verhuizen naar landen waar de belasting- en regeldruk lager is. Jonge, ambitieuze Fransen trekken naar het Verenigd Koninkrijk of elders in Europa om een eigen zaak te beginnen. De Franse verzorgingsstaat wordt onbetaalbaar. In plaats van echter te erkennen dat er een probleem is, laat staan na te denken over oplossingen, steken de socialisten hun koppen in het zand en is het de schuld van de rest van de wereld. Laat hen meer als Frankrijk zijn! Tja, dat gaat niet gebeuren. We drinken graag Franse wijn en genieten van Franse architectuur en kunst, maar geen ander land ter wereld kiest er doelbewust voor van zichzelf een museum te maken

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: