vrijdag 9 augustus 2013

1434 - DE MASSA-IMMIGRATIE KAN GEMAKKELIJKER GESTOPT WORDEN DAN U DENKT


.

1434 - DE MASSA-IMMIGRATIE KAN GEMAKKELIJKER GESTOPT WORDEN DAN U  DENKT

.

Als die massa-immigratie zou kunnen teruggedraaid worden,

 

Kunnen onze Oudjes weer uitzien naar de gelukkige ‘Oude Dag’ waarvoor ze heel hun leven gewerkt en gespaard hebben.

.

I) INLEIDING
Dat de massa-immigratie op een ramp is uitgedraaid, beseft heden ten dage zelfs de meest verstokte Linxe wereld-verbeteraar. De kwestie is, dat die, net als de leerling-tovenaar, geen oplossing zien. Maar het is pompen of verzuipen voor iedereen, en daarom moeten we die radelozen Ero-koddebeiers helpen zoveel we kunnen.

.

II MIDDEN

EU dwingt Italië om “bootvluchtelingen” op te nemen

*

De kustwachten in Italië en Malta weigerden meerdere keren 102 migranten op te nemen. Nu intervenieert de EU.

Italië is ermee akkoord gegaan om 102 gestrande migranten op te nemen. Deze werden van een schip gered, nadat Malta drie dagen lang geweigerd had de vluchtelingen aan land te laten.

De migranten werden zondag 24 zeemijlen voor de Libische kust opgepikt door een containerschip onder Liberiaanse vlag. Het schip had de territoriale wateren van Malta bereikt, maar de regering had geen toestemming gegeven de mensen aan land te laten.

De regering van Malta drong er op aan dat de vluchtelingen naar Libië teruggebracht zouden worden. De EU antwoordde echter, dat uit humanitaire redenen toestemming zou moeten worden gegeven om de mensen aan land te laten gaan. Aan boord van het schip bevonden zich o.a. een gewonde vrouw, een baby van 5 maanden oud en vier zwangere vrouwen.

De Europese Commissie riep Malta ertoe op het schip zo snel mogelijk te laten aanleggen. “Op dit moment is het de humanitaire plicht van de Maltezer autoriteiten om de personen van boord te laten gaan. Het zou een schending van het volkerenrecht zijn om het schip naar Libië terug te sturen”, stond er in een verklaring van EU-commissaris Cecilia Malmström. Nu ging Italië ermee akkoord de vluchtelingen op te nemen. Ze worden naar Sicilië overgebracht.

De minister-president van Malta, Joseph Muscat, bedankte zijn Italiaanse collega Enrico Letta. Dit zou de betrekkingen tussen de beide landen versterken, zei hij.

“Coherente migratiepolitiek”

Omdat de stroom vluchtelingen uit Noord-Afrika richting Europa weer toeneemt, heeft Malta wat betreft de immigratie de EU herhaaldelijk om hulp verzocht. De situatie op het eiland zou onhoudbaar zijn, zei Muscat onlangs tijdens een bezoek in Rome.

Hij riep Brussel ertoe op nieuwe immigratieregels uit te werken. “Men heeft ons in de steek gelaten. We hebben een coherente migratiepolitiek nodig. Lege woorden over solidariteit zijn niet voldoende”, aldus Muscat.

In vergelijking tot zijn bevolking heeft Malta het grootste aantal asielzoekers in Europa. De eilandenstaat met 418.000 inwoners meldde 21,7 asielverzoeken per 1000 inwoners. Muscat wees de beschuldiging van de hand dat zijn regering buitenlandervijandig zou zijn. Hij zou voorstander zijn van een multiculturele samenleving, verzekerde hij.

Bron:

http://bazonline.ch/ausland/europa/EU-zwingt-Italien-zur-Aufnahme-von-Bootsfluechtlingen/story/20257773

 

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

 

.

III SLOT
Om uit dat doodlopend straatje, met aan het einde die hoge blinde muur, te geraken, moeten onze Euro-koddebeiers persoonlijk verplicht worden hun eigen wetten na te leven.
Zo zou die Cecilia Malmsrtröm er toe moeten verplicht worden, de 102 arme avonturiers die nu zonder toekomst op Sicilië zitten de glarie-ogen naar al dat moois, bij haar aan huis op te nemen en hen een veilige toekomst mèt Grondrechten te garanderen. Als ieder Euroi-koddebeier er 100 op die manier opneemt, dan zouden de mensenrechten van die dompelaars er al heel wat beter uitzien.  In ons land zijn er 6 regeringen, met 6 parlementen en 6 kabinetten waar de ‘medewerkers’ elkaar builen lopen. Dat is een opname –capaciteit van meerdere duizenden peper en asielzoekers.
Als “colateral advantage’ zou dit misschien meebrengen, dat er vlug een begin wordt gemaakt aan niet alleen een efficiënte grensbewaking, maar nog eerst en meest aan een terugkeer-beleid waaraan niet te ontsnappen zou zijn.
*
Om daar aan een begin te maken, zouden al de OCMW’s  en de mensenrechten-messenvechters, hun klanten naar de Euro-koddebeiers-regeringen en provincie-besturen moeten kunnen doorsturen. Onder politie-bewaking en met toeters en bellen. Zodat de brede assa met de neus op de feiten geduwd wordt.
*
Ja, zeker werkt deze gedachte opbeurend bij onze oude, zieke of gehandicapte mede-burgers, die nu handenwringend het einde van iedere maand zitten te berekenen : zullen ze wel toekomen?  Ze hebben zich wel vele jaren uitgesloofd voor een goed pensioen, maar nu zijn de koekoeken ermee weg…Zoon-loef ligt met heel zijn familie op het zand van een of andere Costa en heeft al gewaarschuwd deze maand niet te kunnen bijspringen. Dochter-loef heeft het uitgemaakt met haar zoveelste ‘vriend’ en toert nu met een ‘vriendin’ door Europa. Om kosten te sparen slapen ze samen, en ‘goed hé, Ma’ – ‘het zit er dik in dat we voor altijd gaan samenwonen. Om kosten te sparen, hé Ma, Dan hou ik gegarandeerd genoeg over om per maand die mooie sportcar te kunnen afbetalen’ – ‘Zeg Ma, … kunnen jullie AUB niet wat geld nasturen, ik zit bijna op droog zaad’.
Pa en Ma kijken zorgelijk. Zorgelijker dan gewoonlijk. Ze begrijpen niet goed, omdat de kleinzoon die aan de Unief studeert, gebuisd is, dat diens studie-toelage geschrapt wordt. Lelijke streep door hun rekening, dat begrijpt ge toch, hé Pa. Te meer daar fiston nu afkomt met een studentenkot van bijna 500 Euro.  We gaan moeten ceintuur, doen Pa! Zo. En nu gaan we ons valies maken, want onze vlieger is om 7 uur, en we moeten minstens 2 uur voordien  inchecken. Dag Pa, dag Ma! We zullen zekerlijk een kaartje sturen van daar.
*
In de mailbox van Pa zijn inmiddels een paar vacantie-kiekjes uit Venetië toegekomen. Die vriendin heeft een mooi snoetje en verdorie, heel zeker, dat is kroezelhaar. Die zal ze noioit-vanze-leven genoeg Dash kunnen kopen om zichzelf wit te wassen… Kom eens zien, Ma! De buren zullen weer kunnen lachen. En dat snoezige negerkoppeke tussen ons lopend, is het afscheids-cadeau van haar vroegere zwarte vriend die nu uitgewezen is naar Adis Abeba, want hij was hier illegaal en leefde op haar kosten. Wel Wel Wel! Was me dat even anders in onze tijd, he Pa! Maar als die kleinzoon van ons liever naar festivals trekt, dan te studeren, daar gaan wij toch de rekening niet moeten voor betalen?
*
Pa rammelt in al de zakken van zijn vroegere kostuums, in de hoop daar nog een paar dagen ‘noodratsoen’ van te kunnen kopen en Ma verlegt voor de zoveelste keer het wasgoed in de linnenkast, omdat ze toch niets anders te doen heeft, en ook omdat ze denkt, vergeetachtig als ze is, van daartussen een verloren schat te ontdekken. Anders weet ze, moeten ze de schande ondergaan om naar de ‘Voedselbank’ te gaan. Het ACW is er vandoor met hun spaarboekje (s) en nu begint het hen te spijten, heel z’n leven voor de Tsjeven te hebben gestemd. Gaan ze nu, in hun oude dag, nog verplicht zijn te kiezen voor de Vlaams Nationalisten! Omdat die de enigen zijn met propere handen, en die zelfs om het eigen pensioentje te verhogen, het leeuwendeel van die vreemde gelukzoekers de grens willen overzetten.
Als zoon-lief, die bij Belfius werkt, dat maar niet te weten komt!

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: