vrijdag 9 augustus 2013

1435 – ‘t IS DE SCHULD VAN DIE VAN HIERBOVEN


.

1435 – ‘t IS DE SCHULD VAN DIE VAN HIERBOVEN

.

Gestoorde Internet straal-verbinding?

 

De flikken zijn de schuldige op het spoor!

.

I) INLEIDING
Sedert half juli waren we hier in dit hoog-technologisch land op de sukkel met onze ‘postings’. Voor de elfendertigste keer werd de schotel-antenne bijgeregeld maar dat hielp niet. Het bracht zelfs geen aarde aan de dijk. “Tropo caldo”  (te warm) wist de ene technieker. “Temporale” (onweer) wist de andere. Of lag het misschien aan de ‘lees-machine voor slechtzienden’ die als scherm dient, dat versleten was? Het scheelde niet veel, of het was mijn schuld, wat ze, dank aan de taal-barrière, net nog niet durfden uit te spreken.
Voilà, nu weet U het. De juiste oorzaak vond ik vandaag beschreven bij Xander. Ieder gelooft er het zijne van, maar mij stemt het tot nadenken….
 

.

II MIDDEN

NASA: Poolomkering Zon eind 2013

De poolomkering op de Zon eind dit jaar kan stormachtig ruimteweer veroorzaken.

Volgens de NASA zal het magnetische veld op de Zon over 3 tot 4 maanden omdraaien. De Noordpool wordt dan de Zuidpool, en omgekeerd. 'Deze verandering zal rimpelingen in het hele zonnestelsel veroorzaken,' zegt zonwetenschapper Todd Hoeksema van de Stanford Universiteit. Onderdeel van deze rimpelingen kunnen hevige ruimtestormen zijn. Volgens sommige analisten zal de Aarde tijdens de omkering extra kwetsbaar zijn voor krachtige zonnevlammen, die een EMP (Electro Magnetische Puls) kunnen veroorzaken.

 

 

 

De poolomkering op de Zon is een gebeurtenis die iedere 11 jaar, halverwege het zonnemaximum, plaatsvindt. Tijdens dit maximum is de Zon doorgaans zeer actief en vinden er krachtige uitbarstingen plaats. De Aarde is dan het meest kwetsbaar voor een Electro Magnetische Puls, die in één klap het communicatie- en elektriciteitsnetwerk op grote delen van de planeet permanent kan uitschakelen.

 

'Geen bijna EMP-ramp in juli'

 

Afgelopen maandag berichtten we op grond van een artikel in de Washington Examiner dat de Aarde volgens enkele experts in juli maar net aan zo'n ramp is ontsnapt. De gerenommeerde website Spaceweather.com ontkrachtte dit nieuws echter en schreef dat er in die periode in het geheel geen zonnevlam is geweest. Het is vooralsnog onduidelijk of het nieuws een verzinsel van de Examiner was, of dat het hier om het zoveelste geval desinformatie en ontkenning gaat.

Nieuwe 'Carrington-gebeurtenis' al 54 jaar 'over tijd'

Wat wel klopt is de extreme kwetsbaarheid van de huidige maatschappij voor een krachtige EMP die afkomstig kan zijn van de Zon of een kernexplosie. Ook de Carrington-gebeurtenis in 1859 is een historisch feit. Toen schakelde een zonnevlam in grote delen van de VS en Europa het telegraafnetwerk uit.

Volgens experts vindt zo'n Carrington-gebeurtenis gemiddeld eens in de 100 jaar plaats. Omdat de Carrington-gebeurtenis inmiddels 154 jaar geleden plaatsvond, is de Aarde dus al lang 'over tijd'. Groot verschil met de 19e eeuw is dat de samenleving anno 2013 totaal afhankelijk is geworden van elektriciteit. Zelfs een tijdelijke uitschakeling, bijvoorbeeld enkele weken of maanden, zal totale chaos en een enorm verlies aan mensenlevens veroorzaken.

 

De afgelopen decennia hebben twee eerdere krachtige zonnevlammen enige schade op onze planeet veroorzaakt. In 1972 werden in sommige Amerikaanse staten de telefoonlijnen voor de lange afstand uitgeschakeld. In 1989 veroorzaakte een zonnevlam een grote storing in Canada, waardoor 6 miljoen mensen 9 uur lang zonder elektriciteit kwamen te zitten. In de VS brandden enkele transformatoren door.

Magnetisch veld Aarde wordt zwakker

Het zonnemaximum en de poolomkering valt samen met de conclusie van wetenschappers dat het magnetische veld van de Aarde de afgelopen 1000 jaar met 20% is afgenomen, waarvan 10% sinds 1830. Bovendien kan het veld tijdens krachtige schommelingen in korte tijd 50% zwakker worden, waardoor straling uit de ruimte storingen in communicatiesystemen en satellieten kan veroorzaken. (2)

 

Enkele jaren geleden werd in sommige '2012-doemsdag' theorieën beweerd dat het magnetische veld van de Aarde plotseling zou omkeren, met gigantische wereldwijde catastrofes als gevolg. Poolomkeringen op onze planeet duren normaal gesproken ongeveer 10.000 jaar en zullen volgens de meeste experts geen merkbare gevolgen hebben. Wel is de magnetische Noordpool in ongeveer 10 jaar tijd 36% sneller gaan verschuiven (3). Dit betekent dat de Noordpool jaarlijks enige tientallen kilometers opschuift.

 

Stormachtig ruimteweer

 

Tijdens de omkering van het magnetische veld op de Zon eind dit jaar gaat het zogenaamde heliosferische stroomvlak, een extreem dunne elektrische laag die vanuit de evenaar de ruimte instraalt, fluctueren, waardoor de Aarde zich wisselend in en uit dit vlak beweegt. Volgens de NASA kan dit stormachtig 'ruimteweer' rond onze planeet veroorzaken. Wel beschermt een fluctuerend stroomvlak de planeet beter tegen ruimtestraling. (4)

 

 

 

Xander.

III SLOT
Ja, stel U een ogenblik voor, dat Die van Hierboven er de stekker uittrekt?!
Of dat er ergens waar ook ter wereld een paar atoom-bommetjes de vrede zijn komen brengen,  samen met de ene ware godsdienst….
OI dat het zwarte stamhoofd in Washington de knop op zijn satellieten laat omdraaien, zodat wij in Europa blind en doof worden… JaJa, van zwarte Moslim medicijn-mannen die in de beslotenheid van hun achtertuintjje, regen-dansen uitvoeren, mag men van alles verwachten.
Voor de tijd die ons nog rest, zullen wij er dus maar het beste van maken. Niet te veel eten, veel water drinken zoals de doktoren zeggen, en hopen dat er aan de huidige hittegolf (de 42ste  dag) spoedig een einde komt. Liefst door zo ’n gezapig salad-vlaagje waarvoor het geliefde Vlaanderen zo wereldbekend is geworden.
*
Eerwaarde Biechtvader, ik zal nooit meer metteren op Die van Hierboven omdat Zijn schepping niet volmaakt is. Met al onze pretentie als mens, zouden wij het niet beter gekund hebben. Aan het ineenfrutselen van zoiets als de zon, zouden wij zelfs onze handen lelijk verbrand hebben.
PSSST
Niet te vlug victorie kraaien, maar mijn Internetproblemen zijn, stel tot mijn grote verrassing,  beetje-bij-beetje en uit zichzelf verdwenen. L
Echt hoopvol! 
Of ik ooit dezelfde vreugde zal kunnen beleven, omdat het immigranten-probleem vanzelf opgelost geraakt, hoogstens door het wegvallen van een beetje atmosferische storingen, blijf ik betwijfelen. Misschien dat daar een begin wordt aan gemaakt, de dag dat iedereen gestemd heeft voor het Eigen Volk Eerst….

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: