zondag 11 augustus 2013

1438 - HOE EEN BESCHAVING VERNIETIGD WORDT


.

Zondag 11 augustus

Zon 6u24-21u10

H Clara van Assisi, patrones van het mooie weer en de televisie

Eieren voor Klaartje, schoon weer voor het paartje

.

1438 - HOE EEN BESCHAVING VERNIETIGD WORDT

.

Claretta Petacci

 

Het vriendiinetje van Mussolini, samen met hem vermoord door de communisten, maar op wier grafsteen nog dagelijks verse bloemen staan.

.

I) INLEIDING
Inderdaad. Santa Chiara vandaag. De H. Clara. Weer zo een van die typische Italiaanse heiligen die symbool staan voor al de blijmoedigheid die een mensenleven kan bevatten. Blijmoedigheid, en trouw tot in de dood.
Tor laat in de nacht, hadden we dus ons ‘Notte Bianca’-feestje hier, zo maar onder de blote sterrenhemel. Vrienden die ook hier wonen, of op bezoek komen. Allen met z’n zevenen, uit het Antwerpse.
Het ging over de homo-mens, het verwateren van onze normen en waarden, en over, hoe kan het anders, de invasie van avonturiers van over de hele wereld.

.

II MIDDEN

Opstand in detentiecentrum voor immigranten in Griekenland

*

De politie is zaterdag tussenbeide moeten komen in het belangrijkste detentiecentrum voor immigranten in Griekenland, dichtbij Athene, vanwege een opstand. Dat zeggen de autoriteiten.

Op beelden van de Griekse televisie was te zien hoe er brand woedde in het detentiecentrum van Amygdaleza, waar honderden immigranten opgesloten zijn, het merendeel van Aziatische afkomst.

Volgens de Bitse openbare omroep BBC gooiden de immigranten met stenen naar de politie en staken ze hun bedden in brand. De rellen zouden begonnen zijn toen bekendraakte dat de maximumtermijn waarbinnen de immigranten kunnen opgesloten blijven, uitgebreid werd van twaalf naar achttien maanden.

Ook het feit dat de elektriciteit is afgesneden - waardoor onder meer de airconditioning niet meer werkt - zou een rol gespeeld hebben.

Het kamp van Amygdaleza is een van de detentiecentra voor immigranten zonder papieren die in 2012 werden opgericht om hen beter te kunnen repatriëren. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen de politie van misbruiken tegen de immigranten in de kampen. De organisaties zeggen dat de immigranten geen medische zorg krijgen. Afgelopen week verklaarde een linkse mensenrechtenbeweging, KEERFA, dat islamitische gedetineerden geslagen werden door hun bewakers terwijl ze aan het bidden waren. In juli klaagde KEERFA aan dat een Afghaan overleden was aan een longinfectie die maandenlang genegeerd werd door de bewakers.

 

Griekenland, met zijn uitgestrekte kustlijn, is een van de belangrijkste toegangspoorten tot Europa voor immigranten uit arme of door gewapende conflicten verscheurde landen in Afrika, het Midden-Oosten of het Indiase subcontinent

III SLOT
Niet één van hen van het gezelschap was racist, hoorde ik zo zeggen, maar ze spraken allemaal wel graag over zwaar racistische toestanden.
Ach, ze hadden het  in hoofdzaak over hun vaderstad, hoe kon het anders.  Moeten wij als West Vlaming toch altijd naar opkijken!
*
Er zou moeten een verschil zijn tussen ’n homo en ’n jeannet. ’n Homo kan, ‘n jeannet niet. Voilà, dacht ik, daar is het weer, dat maar ’n beetje zwanger zijn… Was die afwijking abnormaal? Was het een ziekte? Hoe komt het dat daar vroeger niet of veel minder sprake van was? Enfin, zware filosofen-taal. Het verschil met iemand die neiging voelde tot kleptomanie, een andere ‘afwijking’ : moest zoiets bestreden worden, getolereerd of aangemoedigd? Waarom was de ene afwijking van het normale verheven tot een ‘mensenrecht’, en kleptomanie niet? O Jiost! De eigen vrijheid zou botsen met het belang van anderen…. Om dezelfde redenen is stelen geen mensenrecht…. Maar de gehele samenleving beschadigen door openbare losbandigjheid : tja, er was nu eenmaal dat ‘Verdrag van Lissabon’ en neen, op handen en voeten lopen, dat kan niet, omdat zoiets de mens teveel op een oerang-oetan doet lijken.
Er kwam wel geen reactie meer, toen iemand zich luidop de vraag stelde, als het homo-zijn dan zo normaal was, waarom dat die normalen zich persé zo abnormaal moesten gedragen in al die ‘Gay’-dinges. Besluit : zich abnormaal gedragen is een mensenrecht. Op handen en voeten lopen, voorlopig niet.
Het tweede onderwerp ging over de 5de Colonne die ons stilaan over het hoofd dreigt te groeien. Een fataliteit dus, vooral omdat niemand luid-op durft uitkomen voor z’n eigen afwijzende mening. En de politici dat als een teken van instemming zien.
Eigenlijk de gedroomde aanleiding om, met bronvermelding en al, de standpunten van het Vlaams Belang naar voor te brengen. Of wilden ze misschien een tweede slavenopstand à la Spartacus meemaken? JaJa, die slaven hadden toendertijd niet alle ongelijk, da’s just, maar ze zaagden wel de tak af waarop ze zelf zaten…..Weg tak, en weg boom.
Konden zij toch niet voorzien, dat precies op hetzelfde ogenblik, die zelfde nacht, er een mini-opstand aan de gang was in een migranten-kamp in Griekenland, omdat de acclimatisatie er was uitgevallen ….  

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: